tisdag 31 januari 2012

Trött...

Jag tycker att det är så tråkigt när vardagens måsten tar all energi. Idag kom jag hem från jobbet, fylld av energi. Började med att ta ut Morris och sedan plocka in ved. Det iskalla, soliga vädret ger verkligen energi, snön som ligger helt krispig ute, nästan som strössel, man blir lycklig i hela kroppen.

När vi sedan kom in tog jag tag i lite tvätt för att sedan fortsätta med städning av övervåningen, skickade sedan iväg Storasyster på dans, denna vecka slapp jag att köra. När städningen var klar började jag med med middagen.

Allt det där är ju jättebra och måste göras och visst känns det bra att få gå och lägga sig i nytvättade lakan i ett nystädat rum. MEN, det tar all min energi, jag orkar inte ta tag i några roliga projekt och det gör mig lite ledsen. Jag vill ha orken att göra kul saker på veckorna också, annars känns det verkligen som att man bara lever för helgen!! Nej jag tror på att öka helgerna med en dag, jag tror vi alla skulle må bra av det, mer ledighet åt folket!!



måndag 30 januari 2012

Nya projekt.....

Vi åker ju snart till Indien, förra året organiserade maken alla papper/biljetter till resan i en plastmapp, INTE min grej!! Det kändes alldeles för organiserat och töntigt för min smak. När jag och barnen sedan åkte hem fanns inga biljetter och boardingpass i någon plastmapp inte, nej de låg nedtryckta i handbagaget. Jag vet att jag sände maken en tanke när jag såg de lite skrynkliga biljetterna och tänkte för mig själv att han skulle nog bli lite galen om han såg hur de låg i min väska.

När jag lite senare inte hittade dom när jag ville tänkte jag återigen på maken och insåg att jag behövde ha lite bättre ordning.

Inför årets resa tänkte jag därför införskaffa en reseplånbok. Men ärligt talat, det finns ju INGA snygga att få tag i här i Sverige!! Nu funderar jag på om jag kanske kan sy en, vad tror ni om det? Hur svårt kan det vara??




Det är den här modellen jag vill ha.....




...men mer i de här stilarna!!





....och pallen....

....som blev ett måndagsnöje!





söndag 29 januari 2012

Söndagsnöje...

Idag har vi verkligen haft en härlig dag. Förmiddagen spenderades på SIAKs grusplan, där hade de spolat is så man kan åka skridskor. Halva Sparsör/Frufällan var där så det var en riktig folkfest.

Efter det landade vi i soffan ett tag innan jag och barnen tog oss an ett litet köksprojekt. Det blev nytt tyg på stolarna (igen), ja jag vet det var inte så länge sedan jag bytte men nu var det dags igen. Storasyster hjälpte till att skruva loss stolsdynorna och sedan målade hon en pall som också ska få en makeover i samma tyg som stolarna. Hon behövde faktiskt inte skruva så många skruvar för det visade sig att jag inte hade skruvat tillbaka alla sist jag klädde om dom! Lillebror stod för sång och zumbadans, det var som Storasyster sa, det går snabbare att jobba till den här musiken!

Ja då har man ett vårfräscht kök!














Ljusare tider!




Ni som känner mig vet att jag gillar att kolla in väderstatestiken som visas i tidningen en gång i månaden. Jag tycker också om att följa solens upp och nedgång, speciellt när det går mot ljusare tider och det gör det verkligen nu!! Kommer ni ihåg när vi var små, då visades ju denna viktiga information på superprogrammet "Anslagstavlan", det var tider det, då visste dom vad bra TV var!!

Om man tittar på hur det såg ut den 1:a januari, då gick solen upp 08.51 och ner 15.30. Idag, bara 27 dagar senare gick solen upp redan 08.16 och ska inte gå ner förrän 16.24!!! Det betyder att dagen nu är 8h och 8min i stället för som då ynka 6h och 39min. Ganska stor skillnad, eller hur!?

Känner på mig att jag nu har skapat ett nytt intresse hos många av er!!

Ps om exakt en månad kommer dagen vara hela 10h och 28 min!! Det ni, det är värt att vänta på!! Tjoho det finns hopp om livet!!

fredag 27 januari 2012

Fel av mig!!

Jag var tvungen att ta reda på fakta. Morgonstund har guld i mund heter det.
Det betyder att går man upp tidigt, så får man mycket gjort och pengar.
Guld=Pengar
Mund=handen (på gammel nordiska)

Ja rätt ska vara rätt, nu vet vi!

Morgonstund har guld i mun...


Visst brukar man säga så? Fast vad menar man med det egentligen? jag tyckte det kändes som en passande rubrik men nu vet jag faktiskt inte om den har med ämnet att göra.

Hur som helst, underbara FREDAG är äntligen här igen och som grädden på moset, också ett konstigt uttryck, menar de grädde på potatismos?! Nej det kan det väl inte vara, måste vara äppelmos eller liknande, det lät heller inte gott i och för sig, strunt samma det är LÖNEDAG!! Januari är en väldigt lång månad, att dessutom ha en dotter som fyller år gör inte saken lättare!

Idag var jag uppe före tuppen, maken är i Frankfurt på mässa och jag öppnar på jobbet vilket betyder att jag måste ha med mig barnen. Vaknade vid fyra av mig själv (helt onormalt om jag får säga det själv) men gick upp strax efter. Redan klockan fem hade jag duschat, klätt på mig, satt på en maskin tvätt ( det visade sig att Morris inte hade större blåsa än jag, så när jag satt på toa lyfte han sitt lilla ben mot badrumsmattan och slog en liten drill han också) och sedan har jag faktiskt hunnit med en promenad med Morrisen.

Det måste väl betyda att morgonstund har guld i mun, eller?!!






torsdag 26 januari 2012

Blocket-skåpet

Ni kommer väl ihåg att jag köpte ett skåp på Blocket? Nu är det i alla fall äntligen målat, jul och lite annat kom emellan.

Häromkvällen fick jag maken att hjälpa mig bära in det, hans största fundering var VAR vi skulle ha skåpet. Det tyckte inte jag var ett problem, det var ju bara att testa.

Sagt och gjort, vi kånkade in skåpet i kakelugnsrummet, vi har ganska mycket plats runt soffan där. Vi flyttade soffan lite och testade den första väggen som också var det mest uppenbara stället att ställa det mot. För kort vägg. Flyttade soffan åt andra hållet och testade andra väggen. Inte bra. Vi mätte den tredje väggen. För kort.

Då gick vi vidare till verandan, kunde lätt konstatera att där skulle det verkligen inte få plats.

Nu kommer veckans husmorstips: om ni INTE vill se er make med den trötta minen som utan ord säger "vad var det jag sa" så mät innan ni gör era Blocket fynd!!

Jag lät mig dock inte nedslås av makens trötta min utan fortsatte mätandet, tillslut hittade jag givetvis det perfekta stället......... köket!


....byrån som stod i köket står numera i lekrummet, där har det aldrig stått innan så det var ju lite kul för det att få testa ett nytt rum, eller hur!






















Torsdagslyx....

På torsdagar börjar jag inte förrän klockan 11.00. Maken brukar vara snäll och se till att barnen kommer upp på morgonen, vid sju brukar jag masa mig upp. Sedan ser jag till att barnen plockar ihop allt de ska ha med sig till skolan och att de blir färdiga i tid. Vid 7.45 följer Morris och jag dom ner till vägen där skolbussen hämtar upp dom.

Sedan kommer lyxen, jag går hem igen, kryper upp i fåtöljen med en filt och dricker kaffe i lugn och ro. DET är en bra start på dagen!!



tisdag 24 januari 2012

På tal om snö....

....inte behövde jag sitta här och deppa över att snön kom mitt när vi hade börjat med vårjoggingen. Nej den företagsamme maken beställde snabbt bråddar till sin lilla fru så nu finns inga undanflykter! Jippie........eller inte, jag hade ju precis vant mig vid tanken att slippa rundorna, tji fick jag.



måndag 23 januari 2012

En sista present....

...nu har det varit mycket Storasyster här på bloggen men jag bara måste få visa vad hon hade med sig från skolan idag. När jag var och hämtade henne skulle hon bara sticka in och hämta skolväskan, när hon kommer ut igen har hon väskan på axeln men i handen har hon en söt liten hemmagjord ask.

Oj vad har du där, frågar jag. Då visar hon ett halsband hon har runt halsen. Det visade sig att hon fått en födelsedagspresent av en kille i klassen, sedan tillägger hon lite nonchalant att dom var ihop, sedan i fredags!!

En riktig söting har hon fått tag i, fast å andra sidan, vilken åttaåring är inte söt!?






Ett litet tillägg till det här inlägget ( och vissa andra), jag utelämnar ju inte bara mig själv här på bloggen utan faktiskt också ofta våra barn. Jag hoppas att ni som känner oss visar barnen respekt och inte låtsas om sådan här information, vill hon berätta gör hon det. Nu kanske många tycker att jag borde visa henne respekten och inte skriva om henne här och tids nog kommer jag inte kunna göra det men än så länge vill jag dela deras underbara vardag med er!

Snö....

Nu har den då kommit, snön. Jag måste säga att jag är lite kluven, jo det är bättre än regn och visst det ljusar upp dagarna med allt det vita och ja, barnen har jättekul. Men min kropp hade redan ställt om i vår-läge, vi hade ju till och med kommit ut på några löparrundor. Alldeles för tidigt jag vet, ja när det gäller vår-läget alltså, att springa är säkert bra att göra året om även om jag aldrig känt det behovet!! Jag hade nog mer hoppats på lite kyla och fin is på sjön så man kunde åka skridskor.

Typiskt nog gick dessutom Lillebrors ena skida sönder så någon längdåkning för oss blir det nog inte i år, tydligen ligger det delar och skruvar till bindningarna någonstans under snön. Ja det är väl bara att gilla läget, det är ju trots allt bara januari...

söndag 22 januari 2012

Kalashelg!

Ja det har varit en riktig kalashelg, eftersom morfar skulle åka till alperna tidigt i lördags morse startade vi med lite fredagsmys tillsammans med mormor och morfar. Lördagen startade tidigt med bullbak, på förmiddagen var det sedan kalas med farmor, farfar, fastrar och kusiner. Söndagen avslutade vi med bowlingkalas för klasskompisarna. Vi har nu en väldigt nöjd åttaåring här hemma!

Här kommer hela helgen i bilder:






















































MAJA i Skogsryd 8 år 22/1






Grattis fina tjejen på din dag, vi älskar dig! Massor med kramar från mamma, pappa, Måns och Morris

lördag 21 januari 2012

Dålig mamma...

Ja så kände jag mig verkligen när jag i torsdags eftermiddag kom på att jag har missat att sätta in firarannons i tidningen på Storasyster. Jag hade varit redig redan på söndagen men man har rätt till en gratisannons om man är prenumerant men då var man tvungen att ringa BT först. Tänkte att det gör jag på måndag så är det lugnt, tre arbetsdagar behöver de ha på sig.

Ja, som sagt, på torsdagseftermiddagen kom lilla mamman på det, inte bra. Ringde direkt på fredagsmorgonen för att se om det hade gått att fixa men nej, de var inte beredda på att plocka bort något annat barn för att vår lilla solstråle skulle få vara med, konstigt!! Tisdagens tidning kunde dom ordna men tyvärr inte tidigare.

Jag tyckte det kändes väl bra att ha en annons två dagar efter födelsedagen, det är ju nästan som att annonsera för hela Borås att man är dålig förälder, nu får i och för sig hela världen reda på det, hmm, tänkte inte på det...

Hur som helst, jag lovade Storasyster att göra en "BT-annons" på bloggen och länka till facebook, så snälla ni, om ni springer på henne säg gärna till henne att ni såg "annonsen" (som kommer i morgon då hennes födelsedag är)



Helg....

Det är konstigt det där med helger, det spelar ingen roll om jag öser i mig en kanna starkt kaffe på fredagskvällen så kan jag ändå inte hålla mig vaken. Skulle jag däremot dricka en droppe på söndagskvällen är jag vaken till tre på morgonen. Likadant är det med morgnarna, man är väl aldrig så pigg på morgonen som på helgen när man faktiskt FÅR sova!!!

Fast samtidigt tycker jag att det är rätt mysigt att gå upp när det är mörkt, tända lite levande ljus och krypa upp i soffan på verandan, surfa runt lite, drickas lite kaffe och ta det lugnt innan dagen drar igång.

Hoppas ni alla får en fin helg, här ska kalasas dagarna i ända!!





onsdag 18 januari 2012

Slår ett slag för.....

...biblioteken, vilken fantastisk grej det är egentligen. Att välja bland massa böcker, spel, filmer och cd-skivor helt gratis!! Lillebror och jag var iväg efter jobbet, han hittade genast en Tintinbok som han slog sig ner med och läste. Själv gick jag runt och kikade lite innan jag också satte mig med några böcker i knät. Det är ju också ett ställe som det faktiskt fortfarande råder lugn och ro på dom är inte så många i dagens samhälle.

Två böcker lånade vi, det är bra för då vet man att man kommer dit igen om några veckor när man lämnar tillbaka dom, annars är det tyvärr lätt att glömma bort att åka dit. Så en uppmaning till er föräldrar, ta er i kragen och utnyttja den fantastiska servicen biblioteken ger!!


måndag 16 januari 2012

The grinch...

...ja så tycker maken att Morris ser ut just nu, själv tycker jag mer att Lovikkavanten är ett passande namn. Den underbart silkeslena pälsen den här rasen har är ett helsike att hålla tovfri. Nu har han varit lite mer långhårig (och sötare) ett tag, maken har gjort några tappra försök att hålla ordning på pälsen men nu är han som ett tovat litet lamm. Jag får spelet på det och då ryker pälsen.

För ett tag sedan köpte jag en trimmer på Ge-Kås, billig sådan men funkar helt okej för ett ickeproffs som jag. Det fanns lite olika distanser att sätta på men problemet är att för att de ska funka måste pälsen vara tovfri. När jag skulle testa den här första gången fick jag ju tillslut ta bort distansen och istället hålla ett finger under maskinen. Man kan väl lugnt säga att han inte blev välklippt men å andra sidan blev han tovfri. När jag kom till magen körde jag utan fingerdistansen, tänkte att det inte gör något om pälsen är superkort där.

Nu kommer dagens husmorstips: Raka ALDRIG bröstet med en trimmer, man kan faktiskt raka av bröstvårtorna!!!

Dagens andra husmorstips: Bröstvårtor växer ut igen ( i alla fall på hundar)

Ja som ni förstår gick det inte så bra förra gången, men lugn alla djurvänner, det låter värre än det var. Ja Morris kanske inte gav mig high five när vi var klara men han skrek inte av smärta heller, jag upptäckte faktiskt såret några dagar senare. Idag körde jag maskinen VÄLDIGT försiktigt, alla bröstvårtor sitter kvar, hunden är fruktansvärt ojämnt klippt, allt är som vanligt alltså!




Grinchen....






...Morris!

söndag 15 januari 2012

Söndag...

Nu blir jag tokig!!! Har gjort det här inlägget tre gånger nu och det försvinner bara spårlöst ut i cyberrymden, nu orkar jag inte göra om det!! Här kommer det i korthet:

Dagens aktivitet: städat bort det sista av julen

Dagens fundering: varför äter man bara pepparkakor runt jul när det är en så förbaskat god kaka!?




Dagens besök: mormor och morfar var här, de hade med sig tomtebloss som de hängde ute i ett träd och tände som avslutning på julen.

Dagens slutsats: nu är julen över. Välkommen vår!!!




lördag 14 januari 2012

Årets första runda...

Idag fick maken med mig på årets första löprunda, vi får väl se hur många fler det blir men det gick faktiskt helt okej. De sista två åren har premiärrundorna skett under helt andra förutsättningar, då har vi nämligen kört premiären i sådär 25-30-gardig värme i Indien. Då har det varit palmer nu var det vacker vinterkväll...












torsdag 12 januari 2012

Stort ansvar...

På onsdagar åker Storasyster skolbuss hem, som vanligt gick jag ner till järnvägen för att möta henne. Iskallt var det ute trots att det under dagen varit nästan vårväder. Hur som helst jag står där och fryser och väntar, plötsligt kommer bussen men den dundrar bara förbi, tom. Jag ringer då skolan för att kolla så hon kommit med, jodå hon var med. Ja, ja tänker jag, det kanske var en skolbuss från Sjöbo och inte Storasysters.

Jag fortsätter att vänta och vänta, plötsligt ser jag en liten varelse komma gående från frufällan och den lilla varelsen skulle jag kunna känna igen från en mils avstånd. Jag blir så arg att hela jag kokar, har de ännu en gång släppt av henne inne från frufällan trots att de LOVAT mig att de ska köra ända hem.

Tack och lov slet jag inte upp telefonen där och då utan pratade med Storasyster först. De håller på att riva upp hela vägen borta i Frufällan, Storasyster blev osäker på om bussen kunde köra där och vågade inte säga vart hon skulle så hon hoppade av där.

Sådana här upplevelser för mina barn gör fruktansvärt ont i mitt hjärta, jag vill skydda dom, jag vill inte att de ska behöva känna oro och rädsla. Samtidigt vet jag det är livets hårda skola, jag kan ju inte alltid finnas där. Nu har vi kommit överens om att hon säger till busschauffören redan när hon går på, så slipper hon ropa ut i bussen inför alla att hon ska åka vidare.



Underhållnings TV

Häromkvällen när jag satte på tv:n möttes jag av en närbild på en mans hemmorojder, plommonstora sådana och ett eventuellt ändtarmsuthäng, ja nu pratar jag kanske inte direkt ett fackspråk men ni kanske förstår innebörden av hans problem.

Men ärligt talat, hur kan någon komma på programidéen?? Vem tänker att ' det här kan ju bli hur bra tv som helst' . Och medverkarna!!! Vem får för sig att vara med?! Det visade sig att mannen haft problem i ett års tid men han var bra på att uthärda smärta, han hade aldrig tidigare sökt hjälp för problemet. Nu tyckte han dock att det kunde bli problem om han skaffade tjej.

Ja spontant känns ju hans chans jättestor att hitta tjej efter det här programmet. Nu ska man ju inte bara gå efter utsidan när man väljer karl men tack vare den här käcka programidéen har vi ju sett både hans utsida och insida!!



måndag 9 januari 2012

Stön och stånk....

Usch och fy, stön och stånk, så känns det att behöva jobba igen. Livet som ledig är väldigt skönt. Och de stackars barnen som man ska släpa upp i ottan när man precis hade fått dom till att sova längre på morgonen. Idag får de en liten mjukstart, det blir upp tidigt men sedan blir det en dag hos mormor och morfar eftersom skolan börjar med studiedag. Det är i alla fall skönt att veta att vi går mot ljuset och sommaren!!

fredag 6 januari 2012

Städa, städa.....

Jag är hopplöst ineffektiv när jag städar, eller om man vänder på det och ser det från den positiva sidan så är jag väldigt verksam när jag städar. Det är väl bara det att jag alltid fastnar i massa måsten och dessa måsten kanske inte riktigt hör till städning men det hör till kategorin 'Att göra fint'. Idag började jag med att hämta in ved och så fyllde jag på en burk vi har med tummstockspinnar (ruskigt smidiga att tända med och vi har en bra leverantör på dessa, tack F!). Bredvid den fina burken med pinnarna står en ful burk med tändblock. Så går det ju inte att ha, det inser ni väl också. Då var jag bara tvungen att klä in den med matchande papper och när jag hade gjort det var jag bara tvungen att göra en etikett till den och ja ni förstår, då tar städningen väldigt lång tid. Ska man dessutom fota allt man gör och sedan blogga om det så blir städningen aldrig riktigt klar!!






Ett test från ny app

Jag fick ett tips om en app som skulle fungera bättre med fotona än den jag har använt. Jag måste erkänna att jag inte har så bra koll på hur allt sådant här tekniskt fungerar. Nu har jag kopplat ett konto där man kan spara foton på nätet till den här appen men jag har faktiskt ingen aning om hur det fungerar. Svägerskan frågade lite igår om appen 'instagram' där man kan gör bilderna lite så där härligt 60-taliga som jag gjorde med nyårsbilderna. Hon undrade om fotona är för allmän beundran eller om de är privata, ingen aning svarar jag glatt, jag har fortfarande inte riktigt satt mig in i den appen heller, så det kan hända att hela världen kan se mina nyårsfoton. Det är lite jobbigt innan man lär sig alla funktioner men prövar man inte lär man ju sig heller inte. Nu ska jag ta några kort och se om jag lyckas få in dom där jag vill!!!





Oj,oj oj, det här verkar lovande!!! Tack K för tipset!!! Ps Appen heter Blogpress, är helt klart värd sina 22 kronor!!

torsdag 5 januari 2012

Nyklippta...

Idag fick jag äntligen tummen ur och tog med barnen till frisören. Jag vet inte varför men jag är alltid så oerhört seg när det gäller att boka tider. Det är ju inte så att det är så otroligt betungande att lyfta en telefonlur men ändå blir det aldrig av.

Eftersom frisören låg nära mamma och pappa så ringde Storasyster till dom igår och bokade ett bord för tre till lunch. Det är rätt lyxigt att få åka bort att äta! Efter maten ägnade sig barnen och mormor och morfar åt att rita vikteckningar. Ni vet när alla ritar en del av gubben, viker och skickar vidare så näste man får fortsätta. Det har varit en populär lek hela julhelgen, väldigt bra lek faktiskt, lugn och fin.

Här kommer lite bilder, före och efter klipp. Tyvärr kan man inte lägga bilderna i den ordning man vill när man bloggar från denna iPhone app, lite irriterande men ni får hålla till godo ändå