söndag 29 april 2012

Jag behöver galgar!! ....

Jag bara ÄLSKAR indiska blusar, alla vackra färger och paljetter. Jag tycker ju inte "less is more" utan " more is better". Att de dessutom är väldigt billiga gör ju inget heller. Det blir ju några shoppingturer när vi är hos syrran, rätt många faktiskt. Eftersom vi bor i ett rum med madrasser på golvet och delar garderob trycker man undan shoppingkassarna lite här och där.

I fredags när jag skulle packa hittade jag både det ena och andra som jag hade glömt att vi köpt. Man kan säga att i år slog jag rekord i Indiska tunikor, jag tror resultatet blev 15 stycken!!! Dessutom köpte jag Levisjeans, converse, några Hillfighertoppar och överkast i olika former. Ja, och så lite annat smått och gott som jag inte orkar räkna upp här. Jag hade inte kunnat få med mig en enda pinal till i väskorna.

Man kan konstatera att nu behöver jag galgar och en större garderob!!!











lördag 28 april 2012

Ett litet PS

Tack till alla familjer i Palm Meadows som tagit hand om Storasyster när hon varit leksugen! Det har gjort hennes semester toppen!


Hemresan...

Resan hem gick bra, det började lite oroligt redan i dörren för att komma in till flygplatsen, där stod en vakt som inte riktigt förstod sig på vår e-biljett. Efter att ha fått ställa oss lite vid sidan och visa på flygnummer och våra namn blev vi insläppta. När vi sedan skulle genom security-check kom bara två av våra tre handbagage ut. Min handväska hade de ställt vid sidan vilket betydde att de ville titta mer på den. Det visade sig bara vara så att den var lite välfylld så de hade svårt att se på scannen vad som var i den, jag fick tömma ut innehållet. När jag öppnade upp väska kunde jag förstå dom, det var som ett enda stort sladdkaos. Jag hade lite bråttom i slutet av packningen och bara slängt i grejerna. Där låg nu två Nintendo DS, två laddare till dessa som inte låg snyggt i hoprullade utan som ett trassel tillsammans med min Iphoneladdare. Jag hade också Ipaden, Iphonen, ett pennfodral, en toarulle, handcreme, två Ipod med hörlurar, två Ipodväskor och lite annat smått och gott som man behöver. Ja det var verkligen ett skatbo av sladdar, hörlurar och tekniksaker, det kändes som att väskan vägde ett ton. Efter att ha kört igenom alla saker en gång till blev vi i alla fall godkända.

Första flyget, Bangalore-Mumbai gick som det skulle, skönt vi hade tre timmar på oss i Mumbai tänkte jag. Väl framme i Mumbai får man ta en buss som kör en till utrikeshallen och där får man först fylla i ett Imigrationcard med uppgifter från passen och var man har bott i Indien. Efter att ha fyllt i alla våra tre var det dags att ställa sig i kön för att få en liten stämpel, Indien är stämplarnas land. Först står man i en lång kö, sedan blir man hänvisad till en disk där man får fortsätta köa. Tre gånger fick vi byta kö för att de hela tiden stängde den disken vi stod och väntade vid. Jag trodde tillslut att jag skulle bli knäpp, Lillebror var så trött att han knappt orkade stå, han har i och för sig lärt sig av Indierna så han sjönk i hop på huk hela tiden. Efter mycket om och men fick vi en stämpel och kunde gå vidare mot security-checken. Låååång kö, suck, jag slänger ett öga på klockan och får en chock, planet går om tjugo minuter. Hela den här jäkla stämpelproceduren har ju tagit flera timmar!! Vi knör på så gott det går i kön, den här gången frågar jag också en personal men det var tydligen lugnt, jag kände mig dock inte helt säker på det. Vi klarade oss i alla fall, klockan är nu halv tre på morgonen, vi lämnade huset klockan halv sju på kvällen. Nu var vi verkligen trötta. I väntan på att få gå på planet upptäcker jag att vi har platserna 31D, 31F och 31G, men va F#*N tänker jag då, har de satt oss på olika håll nu. Det visade sig att vi hade platserna i hop, fråga mig inte varför märkningen var så knasig. Vi sjunker ner i våra stolar och somnar i stort sett med en gång. Jag tror att vi sov ca 7 av de 9 timmarna. Väl i Bryssel var det bara att ta stora kliv mot nästa flyg, den flygplatsen är stor så det gäller att ha tempo, vi kom fram precis i tid till boarding. Det är skönt att resa när man har så duktiga barn, Storasyster har kämpat med en ryggsäck som också vägde bly, de stackarna kämpade på bra fast det var mitt i natten. Efter att ha varit på resande fot i 20h landade vi äntligen på landvetter, två av tre väskor fick vi med oss hela vägen, den sista blev kvar i Bryssel och ska bli hemkörd i morgon.

Tack fina syster, svåger, O och J för att vi har fått vara hos er!!

Avsked...

Så blev det då dags att säga hej då, efter fyra härliga veckor tillsammans med systern och hennes fina familj. Usch det var jobbigt, kanske inte så att lämna dom för nu flyttar de ju äntligen hem till Sverige igen men att lämna den här tiden bakom sig. I tre år har vi tillbringat aprilmånad tillsammans med dom i ett land vi lärt älska. Det var vemodigt att lämna den tiden bakom sig, att veta att hit kommer vi aldrig tillbaka. Till Indien, kanske, men Palm Meadows och Bangalore, inte så troligt. Och även om vi i framtiden kanske åker tillbaka till Indien så lär det ju dröja många år.

Det blev en dyster färd mot flygplatsen, mörkt och regnigt. Jag grät för att behöva lämna Indien och jag tror Indien grät för att vi lämnade det. På långt håll såg man blixt efter blixt lysa upp himlen. Nu var vi på väg att lämna detta brokiga land. Tänk så många timmar vi har spenderat i bilen och ändå kan man aldrig sluta att fascineras. Dessa kvinnor, fattiga som rika i sina vackert, färgglada, glittrande saris. Den kaosartade trafiken där man sicksackar mellan kossor, rickshaws, bussar och folk, med en chaufför som ständigt har en hand på tutan. Lastbilar packade med folk där hälften nästan hänger utanför. De små byarna med ruckel som man hela tiden funderar på vilka som bor där, är det medelklassen eller fattiga? Hönor i små burar, döda flådda kycklingar och lammstycken som hänger i solen. Smutsen överallt som blandas med de stora vackra blommande träden. Dofterna från blommorna som blandas med kloaklukt och svettiga Indier. Gatorna som kantas av kokosnötsförsäljare som har travat sina kokosnötter i fina små berg och som på kvällen lägger palmblad över för att visa att "affären" har stängt. Fattiga som sover på trottoaren. Mannen som binder små kransar av blommor, sitter han där hela dagen? Kan man leva på att sälja det? Frågorna går runt i huvudet hela tiden när man åker, nu har vi med vemod lämnat detta annorlunda land bakom oss.



foton lånade från nätet

torsdag 26 april 2012

Äntligen!!

Nu har Lillebror haft en framtand hängande i en liten tråd där i munnen i flera dagar. Jag har försökt med hot och muta men inget har fått honom att vilja ta ut den. Typiskt kille att vara rädd för lite smärta!! Igår när vi skulle borsta tänderna kom han och bad att får göra det själv. I vanligt fall brukar han gnälla om han måste göra det själv men igår kände han på sig vad hans mamma kunde försöka göra om han öppnade gapet.

Aldrig i livet svarade jag eftersom jag också insåg vad jag kunde göra, tillslut fick jag i alla fall lova att borsta superförsiktigt och det gjorde jag faktiskt, men så fort jag nuddade den lösa tanden så lossnade den! Och tänk, tandfen hittade hit med både svenska och indiska pengar!








onsdag 25 april 2012

Pooldag...

Igår hade vi en heldag vid poolen, det var faktiskt första gången vi hade en heldag där i år. Vi har varit nere några eftermiddagar men då har det alltid varit molnigt. I går var det en riktigt härlig dag med många dopp i poolen.

Nu till dagens husmorstips:
Om du är en ljushyad och vintervit svensk, tänk på att smeta ut solskyddsfaktorn ordentligt, på så sätt slipper man den fläckvisa solbrännan fram på kvällen!!

Hela kvällen hade jag lust att sjunga Burnin' med Cue, man kan säga att hade jag gått ut på gatan hade trafiken stoppat när de såg mig, för jag var bränd! Det är inte för intet familjen Granbacken gör åt tre flaskor solskydd-30/ år!























söndag 22 april 2012

Och vinnaren är.....

Här anordnar man en en liten kul tävling på bloggen och vad händer?? Ingen visar intresse!! När man kan vinna en Kitchen aid eller andra inredningsprylar på andra bloggar tävlas det minsann, då gillas det och delas det hej vilt på Facebook. Men nu, nu när man kunde vinna en hel helg tillsammans med två systrar, två mänskliga, mjuka systrar, ja i alla fall en mjuk, syrran är ganska benig, men å andra sidan är hon mjukare i sättet än vad jag är. Ja då var det tydligen inte intressant! Men skam den som ger sig, nästa vecka kör vi en ny tävling, då kan man vinna en helg på Granbacken där takmålning står på schemat!! Det tror jag kommer att locka många tävlande!!



Ps Lena och mamma, vi kan nog köra två helger, kändes svårt att dra bara en vinnare!! ;))




fredag 20 april 2012

Fredagstävling!!

Idag har vi shoppat tyg, oj så billigt det är här i Indien. Jag köpte tre olika, en ljusblå med vita prickar, det har man ju alltid användning för på Granbacken. Ett tyg i randigt med vitt, beige och ljus jeansblå, det tänkte jag ha som duk. Och till sist 11m tyg till att klä om en fåtölj med.

Nu till tävlingen, det är ju så populärt med tävlingar på bloggar. Vilket tyg ska jag klä om min fåtölj med och vilket ska syrran klä om sin med??

Ni får en liten ledtråd med fotot här nedan





Här kommer nu tygerna





Jag kommer dra en lycklig vinnare bland aaaaalla tävlande. Den lyckliga vinnaren kommer få tillbringa en hel helg* med oss systrar när vi försöker klä om våra fåtöljer. Det ni! Lämna ert bidrag i kommentarsfältet.

* all ev. vinstskatt står vinnaren för

torsdag 19 april 2012

Dagens husmorstips!

Idag har vi varit på tjejshopping, syrran, Storasyster och jag. Vi var och lunchade på ett jättemysigt ställe, ni vet där de hade chokladmartinis på brunchen.

Hur som helst, när vi hade ätit färdigt passade vi på att gå på toaletten, en fräsch toalett vet man aldrig när man stöter på här i Indien. De hade tre toaletter och ett stort rum där man kunde tvätta händerna och fixa till sig lite. Lappen på min bh kliade så jag rättade till det samtidigt som jag skojade med syrran och sa att jag hade piffat till brösten lite.

Senare på dagen var vi i en stor mataffär, typ ICA. Syrran går och plockar några varor i en gång och jag går och tar ett paket cornflakes i en annan. Då kommer det fram en man till mig och säger - You have nice breast ma'm!

Jag kan säga att min mun var någonstans i närheten av knäna av förvåning, det var så syrran hittade mig, chockad med ett paket cornflakes i näven och med jäkligt snygga bröst då, uppenbarligen.

Så nu kära medsystrar kommer dagens husmorstips, glöm ALDRIG att piffa brösten, ni kommer få uppskattning!!!

Skickar med en bild på de numera kända snygga och piffade två!





Dagarna går....

Oj vad tiden går fort när man har roligt, till min fasa upptäckte jag igår att det var onsdag och inte tisdag som jag hela tiden hade trott. Det är tur man har facebook så man får koll på dagarna!

Vad gör vi på dagarna då? Vi tar det ganska lugnt, innan maken stack hem var vi på en jättemysig brunch, sedan har jag, syrran och barnen varit ute en dag på lite shopping, igår blev det en dag vid poolen. Vi gick dit välsmorda i solen, när vi väl kom dit blev det molnigt så bruna är vi inte, men det var ändå en härlig dag.

Storasyster har utökat sin bekantskapskrets här nere så hon har flera tjejer som hon leker med på eftermiddagarna. Lillebror däremot är väldigt nöjd med kusin J, fråga mig inte hur man i tre veckor kan diskutera olika tv-spelsgubbar men det kan de två.

Jag träffade en av syrrans kompisar vid poolen igår, hon berättade att hon och en hemmapappa hade diskuterat att i Sverige småpratar man alltid om vädret men här är ju det inte så intressant, det går ju rätt snabbt att konstatera att det är varmt även denna dag. Däremot är det magstatusen som det småpratas om, så här kommer vår:

Ett barn är hemma pga av magen.
Ett barn är i skola med lite orolig mage.
En vuxen är på jobbet med orolig mage.
Ett barn ska på shopping med lite ond mage
Ett barn ska på shopping med bra mage men surt humör.
Vi andra mår bra!!

Slänger med lite bilder från brunchen i söndags











måndag 16 april 2012

Tvättbjörnen har lämnat byggnaden...

Nu har han åkt, maken alltså, idag även kallad för tvättbjörnen. Efter en dag vid poolen med lite för lite solskydd hade han ett rött ansikte med vita ringar runt ögonen efter solglasögonen.

Nu har han i alla fall börjat sin hemresa mot Sverige, trist tycker vi som är kvar. Hela dagen har varit lite deppig, man känner av hans ångest över att behöva lämna oss och Indien. Om några veckor är det vår tur, det gör jag allt för att förtränga.

Ha en bra hemresa älsklingen!! Puss och kram!!




I går var minen gladare, när vi var på mysig brunch!!









Foton

Här kommer de utlovade fotona från resan till Mysore, tagna av svågern...











































lördag 14 april 2012

Kärlek!!

När vi precis har kommit ut från Taj Mahal ringer telefonen. Det är vännen som vill höra att vi mår bra, en Tsunamivarning hade utfärdats och han var orolig att vi var vid kusten. Det är kärlek! Vi blev varma i våra hjärtan, tack M!!


Agra och Taj Mahal

Efter den lite dystra kvällen i Delhi startade vi morgonen med lite frukost i den sunkiga hotellrestaurangen. Plötsligt säger Lillebror att han mår illa, maken och han sprang till toaletten där den lilla frukost han hunnit få i sig kom upp. Tjoho, fem timmars bilresa framför oss med ett barn som är magsjukt, inte kul!! Den enda trösten var att jag hade snott med mig flygplanets spypåse så han skulle i alla fall ha något rejält att spy i!

Tack och lov blev det faktiskt inte några fler spyr, antagligen var det brist på sömn, för få toalettbesök och för mycket sol och värme.

Barnen har varit helt fantastiska, de har suttit lugnt i bilen trots flera timmars bilresor på ibland ganska sumpiga vägar. De har varit intresserade av allt vi har tittat på och kämpat på bra utan gnäll i den 37-gradiga värmen.

Väl i Agra kom vi så fram till Taj Mahal, detta jättemausoleum i vit marmor. Det var så fantastiskt vackert att man fick gåshud på hela armarna. Den här dagen hade vi en ny guide. Han frågade Storasyster vilket som var högst, Taj Mahal eller Qutb Minar ( en väldigt hög minaret vi tittade på i Delhi). Vi översatte för henne, hon svarade snabbt att Taj var högst. Varför tror du det, undrade då guiden. Hon svarade med en självklar röst att det berodde på att Qutb var 72m högt och Taj Mahal är 82m. Gissa om guiden blev imponerad, hakan åkte ner till knäna. Lite på oss också för visade faktiskt ingen aning om att hon lyssnade så bra när vi berättade fakta.

Jag skulle kunna skriva en uppsats om hur vackert Taj Mahal är, jag har aldrig sett något liknande, vilket hantverk!! Stora marmorblock som de skurit ut vackra blommor ur, alla färger i blommönstren är ädelstenar som de har skurit ur marmoren och sedan limmat fast. Man förstår verkligen att detta
är listat som ett av världens underverk!

Förutom Taj Mahal hann vi även med Agra fort den här dagen. Torsdagen var det åter dags att sätta sig i bilen för att åka tillbaka till Delhi och senare på kvällen Bangalore. Den dagen hann vi besöka ytterligare två mausoleum och ett hinduiskt tempel innan vi släpptes av på flygplatsen. Man kan säga att det var tre fullspäckade dagar, en otrolig upplevelse för livet!!


Först ett foto på ett femtusen år gammalt vattenledningssystem



Platsen där Gandhi blev mördad




Qutb Minar



Man kan tro att det är ett slott men det är bara ingången till Taj Mahal!














Titta på den stjärnformade stolpen, en synvilla, går man nära ser man att den har tre platta sidor









Sikandra i Agra








Humayun i Delhi