torsdag 28 februari 2013

Veckans tyckare...

De har börjat med Veckans tyckare i Lillebrors klass. Man skulle berätta för klassen om något de antingen tycker om eller inte tycker om, de skulle ha med en sak/foto att förstärka med.
Lillebror är först ut i sin klass och han var helt bestämd med vad han skulle prata om; TAJ MAHAL!

Det var väl kanske inte riktigt så avancerat lärarna hade tänkt sig den här uppgiften men jag mejlade och frågade hans fröken och hon sa ja. Nu har han suttit och skrivit fakta, övat på att hålla sitt tal och letat foton.

Åh vad vi är nöjda med att vi lät barnen följa med på vår tripp till Dehli och Agra/Taj Mahal förra året. Ett tag funderade vi på om de skulle varit kvar i Bangalore hos syrran men man ser vad de har lärt sig och vilket intresse de har!

Nu är det ju inte så att Lillebror bara har ett kulturellt intresse. Han längtar tills vi åker till Afrika med tjocka släkten, speciellt till kvällarna "när vi sitter och tar en drink". Och han längtar till sommaren och stugan, även där till kvällarna "när alla sitter ute och äter och vi gör konster" som han sa häromdagen. Ja vem längtar inte till sommaren, med grill, drinkar och konster!?





tisdag 26 februari 2013

Vårkänslor!!!

Jag brukar alltid träna på måndagar men det verkar som att folk är vääääldigt envisa med sina nyårslöften så det var helt fullbokat när jag gick in för att sno åt mig en plats.

Jag slutar redan klockan 12 och eftersom solen sken så underbart bestämde jag mig för en långpromenad i Tosserydskogarna. Jag slängde på mig träningskläder och tog med Morrisen. Det blev en underbar powerwalk i skogen, backe upp och backe ner i åtta kilometer. En och en halv timme var vi ute på hala stigar. Jag först och Morris, lös, hack i häl. Såå duktig.

När jag gick där i skogen började jag fundera på vad man gör om man möter en varg. Vet ni det?? Lugn, jag har tagit reda på lite fakta!

Vid möte med VARG:
Gå sakta och ljudligt därifrån. Du kan sjunga, prata eller ropa högt. Om vargen följer efter – stanna upp och verka stor och farlig genom att hålla armar och väskor eller dylikt i luften. Ta hellre ett par steg mot vargen än från den. Om vargen mot all förmodan skulle angripa ska du slå och sparka så mycket du kan.

Jag läste på lite om vildsvin också. De verkade inte gå till attack om de inte var skadade. Halvt blinda var de också och höll sig till stigen så vid ett möte med ett vildsvin skulle man försöka att hålla sig från stigen och låta den passera.

Vi mötte varken varg eller vildsvin. Bara en och annan pensionär, de beredde sig i och för sig lite som vildsvin, höll sig till stigen så det var bara att hålla sig vid sidan så gick de mötena bra!

Väl hemma hade vi en väldigt trött hund resten av dagen. Man hittade honom stensovandes lite överallt...
















måndag 25 februari 2013

I löööve Blocket!!

Har ju ständig koll på Blocket, man vet ju aldrig vad man behöva i möbelväg. Förra lördagen klockan 22.30 kom det plötsligt ut, skåpet jag har letat efter!! Det visade sig dessutom att säljaren var en kille jag har som vän på Facebook. Jag känner egentligen inte honom men han har en träninsgrupp för zumba och därför är vi virtuella kompisar.

Jag kastade mig på Facebookchatten och några minuter senare var skåpet mitt!

I fredags kväll var vi och hämtade det. Maken var väl inte allt för entusiastisk (förvånande va?!), han tyckte att det såg slitet och lite skabbigt ut. Jag hade från början tänkt att det skulle räcka med en avtvättning men istället slipade jag av det och åkte till Rusta och köpte färg. Det blev nyansen HIMMEL, en svag blå kulör, ÄLSKAR det!!












... På tal om Rustas färg så har maken hört av en från färgbranschen att dom har bra kvalitet till ett bra pris, ett tips om man är sugen på att måla om där hemma!!

lördag 23 februari 2013

...och där rök...

...den inspelningsbara dvd:n! Blir knäpp på allt som går sönder!!


10-års jubileum...

Vi har ju bott här i huset i drygt tio år nu och det börjar märkas. Vi har ju äntligen fått ordning på värmepannan men nu känns det som att huset spelar oss ett spratt varenda morgon.

I torsdags morse vaknade jag av att maken höll på med säkringarna. Det blinkade fram och tillbaka i lamporna. Det visade sig att utebelysningen strulade så den fick kopplas ur.

Igår morse när jag kom ner var kylskåpet avstängt, dock inte fryset vilket ju tydde på att det inte var en säkring som var problemet där. Vet faktiskt inte vad det var men maken lyckades få igång det igen.

Vattenfiltret vi har måste ses över/bytas. Det läcker sand ur kranarna så de täpps igen på två sekunder

I morse när jag kom ner har vattnet börjat frysa så det rinner väldigt lite ur kranen. Tack och lov räckte det att spola en bra stund så släppte isproppen. Konstigt att det inte hänt under de kallare nätterna som varit innan.

Ja så här håller det på hos oss, billigt och bra......NOT!!! Det är ju inte så här man vill fira tioårsjubileum. Det vill man ju göra med nya tapeter och lite färg!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 22 februari 2013

En god start på dagen..


Jag vet, ni kommer rynka på näsan men det ÄR gott, jag lovar! En mättande mugg kaffe som smakar len, kryddig latte!

1ägg
ca 1-2msk kokosfett
kanel och kardemumma
mixas
Fyll på med kaffe och mixa lite till.

Här kan jag inflika med ett husmorstips. Ta inte en för liten skål bara för att du ska fota till din blogg, det blir slungad kaffe i halva köket då!!

God morgon på er och ha en underbar helg!!











torsdag 21 februari 2013

Djurkommunikatör....eller??

Ja idag var det dags för Morrisen att kommunicera på distans med en så kallad djurkommunikatör. Det var väl lite som att gripa efter ett halmstrå men ändå blev jag ledsen när jag fick anteckningarna hon hade gjort. Inte en sak stämde in på den bushunden vi har här hemma. Jo förresten, det att vi öppnar kylskåpet och konstaterar att vi inte har mat hemma, det stämmer väl titt som tätt. Ni som känner oss och Morrisen kan här nedan läsa "hans tankar". Känner ni igen oss och honom?? Det gör INTE jag....

...jag slapp betala!

2013-02-21
Morris 3 år
Mat – tycker om allt som har med mat att göra. Är gärna med vid matlagning. Vet när det är dags att laga mat. Tycker om det mesta – i matväg.
Dom är lite snåla med maten.
Det är extra trevligt om dom har något gott med sig när dom kommer.
Följa med och handla mat – då är det viktigt att följa med. Det är viktigt att det finns mat i huset.
Någon öppnar kylen och suckar – finns inget. Det är inte bra. Man måste få äta när man är hungrig.
Viktigt med dofter – känner om det är ätbart eller ej.
(Jag uppfattar att det finns två barn omkring honom, en pojke ca 13 år och en flicka ca 11år)
Alla ska sitta tillsammans när vi äter. Tycker om den känslan. Inte en här och en där – olika rum.
Om jag inte äter upp så är det för att det inte smakar bra och inte är bra för mig.
Kokt kött är bra (jag uppfattar att det är det han visar) Vill ha lite att tugga på. Hundmat som varit dålig (halvfabrikat).
(Han har en positiv känsla kring sig, känns okomplicerad)
När man äter så äter man, man ska äta tillsammans. Det är viktigt att man känner efter när man äter så det känns bra. Man ska äta lugnt och omsorgsfullt.
Vill att familjen ska vara samlad. Trots att man kommit hem så är alla på olika håll – konstigt, inte bra.
Går runt lite och tittar till var och en.
Jag tycker mycket om min familj och vill gärna att vi är tillsammans allihopa – mer.
Känns splittrad. Vill att alla ska vara nere.
När man väl är hemma så ska man vara tillsammans. Tycker inte om att folk springer ut och in genom dörren.
(Visar en pojke 12 -13 år rödlätt och rund om kinderna och ljus i hyn – någon som varit på besök)
Tycker inte om när man gömmer godis. Bättre gömma en sak och sedan får man godis när man hittar den.
Krafsar på luckor – köket
Står och skäller vid en trappa. Vill att dom ska komma ner.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Plötsligt händer det!...

De har hittat felet på vår värmepanna! Ett tag kändes det som om värmepumpsreparatören var hemma oftare än maken. Nu äntligen vet de i alla fall vad felet var. Det var en del de de bytte för några månader sedan vilket innebar att allt gick på garanti!! Tjoho, ibland flyter livet på bra!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 19 februari 2013

Fyndväska...

...i jakten på en billig byrå var jag runt på alla secondhandbutiker här i Borås, jag lyckades ju aldrig göra ett byråfynd men jag hittade en liten söt sommarväska för bara 25kr. Den var vit och kändes lite småsjaskig men jag köpte den och lade den i vanish. Oj, vad vit och fin den blev! Hängde den på tork och efter ett tag ser jag hur handtagen sakta färgade halva väskan beige.

Stoppade den då i klorin och tjohej så var den vit igen. Väldigt nöjd med mig själv hängde jag den ännu en gång på tork för att sedan ännu en gång se den långsamt bli brun.

Nu krävdes det hårda tag, det var jag mot väskan, en kamp om färg! Jag ville ju inte behöva slänga en sådan dyrgrip.

Sagt och gjort, det blev en tur till Ica där textilfärg inhandlades. Slängde in väskan och färgflaskan i maskinen, jag valde grå färg. Döm om min förvåning när jag fick ut en tvåfärgad väska, nu har jag blingat den lite med pärlor och är supernöjd!.....

.....Storasyster blingade verandagolvet med resten av pärlorna, inte lika nöjd över det resultatet.

















söndag 17 februari 2013

En resvan kakaoburk...

Andra året jag var i Indien hos syrran fick jag syn på hennes kakaoburk, det kändes som ett måste att ha, den var så söt, liten och bullig. Ja, jag vet, det kanske låter knäppt att bry sig så mycket över plastburk.

Året efter när vi kom till syrran hade hon ställt den, rendiskad i min garderob. Efter fyra veckors shopping kändes det dock inte lika högprioriterat att få hem en tom burk . Med väskor packade till bristningsgränsen, lättare sagt till mer än bristningsgränsen eftersom den ena väskans dragkedja sprack upp fick burken lämnas kvar.

Nu är den dock här! Från Indien, via Göteborg för att slutligen landa här på Granbacken, denna praktiska lilla burk! Igår skulle jag då fylla den från den vanliga ögonkakaoburken, det gick väl så där. Började med att hälla lite försiktigt vilket gjorde att bänk 1 var fylld av kakao. Tog då fram en tratt och hällde i chokladen, det gick ju bra i två sekunder innan den var helt tjock av choklad. Gjorde ett litet skak på tratten och tjohej så var resten av köket chokladfyllt, då var det bara att hälla på resten, det fanns liksom inget mer att förlora.

Nu är den fylld, köket luktar choklad och är nu sanerat. Tur att man inte använder kakao så ofta, nästa gång kanske jag ska stå utomhus...











lördag 16 februari 2013

Minne från förr....

Svågern berättade för ett tag sedan om att han hittat gammal snickarglädje när de röjde i hans pappas hus. Den hår snickarglädjen hade de plockat efter att de rev den gamla Stadsteatern här i Borås. Vad coolt tyckte jag och övertygade honom om att det kunde man INTE kasta bort.

Det gjorde han inte heller utan gav det till mig. Maken var väl kanske inte helt lika förtjust som jag, jag tror att både han och svågern funderade på varför i hela världen man skulle spara på detta och vad man ska ha det till.

Min tanke var att någonstans smycka huset med det, jag tycker verkligen att det vore häftigt att ha något från Stadsteatern här! Om vi nu inte lyckas smycka utsidan av vårt hus med dom har jag nu hittat flera andra praktiska användningsområden..........eller?!




Här är dom! De kan ju absolut användas till mycket, exempelvis...





...dörrstopp, eller....





.....som en liten hylla, eller kanske.....





....som en brevpress. Visst finns det något som heter brevpress?!





...eller varför inte som bokstöd...





....och sist men inte minst så kan man ju ha dom som trevliga trädgårdssniglar.

Bra idéer va!?

fredag 15 februari 2013

Nya byrån...

Jag ÄLSKAR min nya byrå, perfekt i färgen, den kommer passa i alla rum här hemma. Någon nyans ljusare och jag har hittat den perfekta kulören till köksluckorna!!

Nu har jag rensat bland kläderna och flyttat över en del till byrån. En låda har jag lite generöst sparat till maken i fall att han vill hyra lite utrymme!!













En som spanade på grannarna i väntan på att matte skulle röja klart!!

Morrisuppdatering....

Jag vet inte om ni är så intresserade men det här är mitt liv, min blogg och Morrisen är en stor del av mitt liv så ni får läsa om honom ändå. Jag fick meddelande om att paret jag mejlat hade valt en annan hund, det kändes väldigt skönt, då skjuter vi problemet framför oss ett tag till och njuter av lillskiten.

Idag mejlade jag däremot en djurkommunikatör, ni vet en sådan som kan tala med hundar. Tydligen kan de göra det på distans. Jag vet att det låter lite konstigt men jag hade faktiskt hemma en sådan hos min förra hund Hampus. Han berättade många neutrala händelser som kunde stämt in på vilken hund som helst men han berättade också om min expojkvän och hur jag mådde ihop med honom. DET kunde hundkommunikatören INTE vetat något om.

Det är värt ett försök i alla fall....





torsdag 14 februari 2013

Att vika en ros...

Ja så var det då alla hjärtans dag. Min fundering är då, är det verkligen ALLA hjärtans dag?? Är det inte en dag då de ensamma känner sig ännu mer ensamma och singlarna känner sig som mest singliga. Jo jag vet att singliga inte är ett ord men ni fattar vad jag menar va?!

Jag har i alla fall haft en mysig dag på stan med mamma, kom hem med en fin gammal grå byrå också! Inget blocketfynd men jag slipper i alla fall jobbet att måla den, klar att ställas in och fyllas med kläder!!

Hur som helst, jag fick mycket beröm för servettvikningen jag hade på nyår och några ville veta hur man gör, här kommer en beskrivning, den är väldigt enkel att vika men med tanke på hur många foton jag tog under resans gång kan man tro tvärtom, så håll till godo och ge inte upp, scrolla neråt och tillslut är rosen färdig!!




 





beroende på hur hög eller låg du vill ha rosen viker du två eller tre gånger. Jag har velat ha min ganska låg och bullig och har därför vikt den tre gånger, man får då lägga den första vikta kanten rätt nära toppen som ni ser på nästa bild.
  

när du vikt två/tre gånger vänder du på steken...





sedan är det bara att börja rulla...



rulla, rulla...





när du rullat ihop allt viker du in den lilla tippen så du låser hela rosen





KLAR! Bara att spreta ut den lite så den får den form man vill ha på den.






På nyårsfesten lade jag riktiga rosblad runt


onsdag 13 februari 2013

Ett svårt brev....

Idag har jag svarat på en annons, jag skrev ett mejl och det var det svåraste jag har skrivit. Det var ett medelålders par som sökte en liten hund, kvinnan var pensionär, de var hundvana och sökte en liten hund, inte för gammal som de kunde ta med på promenader och ge kärlek till. Inte en dagmatte, en ny familj. Jag fick ett svar och jag har gråtit sedan dess, maken med...

Är de dom rätta för honom? Är han den de söker? Hur ska vi klara att lämna honom?! Hjärtat brister och jag kan verkligen inte sluta gråta. Vad förstår han? Känner han som en människa eller blir det lätt för honom? Jag vågar knappt tänka, är rädd att han kan läsa mina tankar. Är rädd att han bara hör tankarna som handlar om att han inte kan bo kvar hos oss men inte hör alla tankar om hur mycket vi älskar honom och att vi gör det för hans skull.

Fy vilket jävligt beslut det här är men kommer det någonsin att bli lättare, kommer det någonsin att passa bättre i tid? Dumma lilla hund, kan du inte bara sova på dagarna när vi är borta?!!





På min önskelista...

Så mycket på önskelistan och så många fel på värmepannan, där går ekonomin inte ihop. Men om någon har en gammal möbel över så hör av er!














måndag 11 februari 2013

Sportlov!!...

Vi började väl kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig, efter galakvällen i Scandinavium åkte Storasyster på feber, ont i hals och huvud, så hela helgen har hon legat som en liten trasa här i soffan.

Själv börjar jag bli rastlös, det känns som dagarna går utan att jag gör något. Igår började jag mäta lite på om vi kunde ställa ett bord över badkaret så jag kunde få ut mangeln ur vår tre kvadratmeter stora tvättstuga. Jag gick ut i förrådet och kunde med ögonmåttet se att det första bordet var alldeles för stort. Tog då det andra bordet vi har där ute och kånkade in, utan att kontrollmäta det. När maken tillslut hjälpte mig in med det insåg jag att det nog inte skulle fungera. Kanske insåg jag det på grund av makens lite sammanbitna mun och överlägset höjda ögonbryn. Det hela slutade i alla fall med att vi fick bära ut badkaret, men det blev bra att göra så, nu har jag massa förvaring till tvätt under bordet.

Dagens andra projekt var att skruva isär mangeln för att se om man kunde spraymåla den. Detta gjordes till ljudet av makens "det går inte". Ännu en gång måste jag säga att det är SYND att han inte ärvt svärfars sinne för att meka. Jag resonerade att en mangel från 70-talet borde ju inte vara så tekniskt svår att få ihop igen men efter att ha hört makens "du kommer förstöra hela mangeln" för TUSENDE gången blev jag så less att jag skruvade ihop hela skiten och surade resten av dagen. Vad är det för fel att STÖTTA sin fru i olika projekt!? Nu blev det en söndag i soffan med datorn i knät istället för en kreativ dag. TRÖTTSAMT!!

Jag är fortfarande inte helt övertygad om att den inte går att ta isär, mitt andra alternativ jag funderar över är självhäftande plast men det tror jag är ännu svårare att få till bra...



lördag 9 februari 2013

Mello enligt Granbackens panel!!

Igår var jag och barnen på genrepet inför kvällens melodifestival på Scandinavium i Göteborg. Det visade sig att en av mina bästa vänner också hade biljetter så vi bestämde oss för att gå ut och äta innan. Det skulle man tydligen ha bestämt sig för lite tidigare än fem dagar innan det stora eventet. Middagen på restaurang blev i stället en hamburgare på golvet på Mc Donalds. Ja, ja, huvudsaken var ju att vi fick träffas en stund, barnen var väldigt nöjda med kvällens "restaurang" val.
Här kommer nu i alla fall vår analys av kvällens bidrag, vi som sitter med i tyckarpanelen är Lillebror 7,5 år, Storasyster 9 år och Jag själv, en ärtig kvinna i sina bästa år!!




ANTON EWALD
L: Han var bra
S: Bra, han får gå vidare
J: Årets Saade, söt kille med helt ok låt, duktig på att dansa. En låt som säkert blir poppis på radion med en kille som lär vara poppis bland både småkillar och tjejer




FELICIA OLSSON
L: Hon var ganska bra
S: Jag gillar inte henne
J: En rätt fin ballad, jag tror att den kommer att växa med tiden men den lär inte gå vidare




JOAKIM CANS
L: Han var inte så bra
S: Jag gillar inte honom heller
J: Dagens överraskning, kanske inte i positiv bemärkelse utan mer i val av låt, inte alls vad man förväntade sig. Inget att skicka vidare enligt mig men som en hederlig schlagerdänga lär den sätta sig på hjärnan




SWEDISH HOUSE WIVES (Jenny Silver, Hanna Hedlund, Pernilla Wahlgren)
L: Inte så bra heller
S: Så där
J: Håller med Storasyster, så där, de är ju duktiga tjejer så de levererar ju tonsäkert och scensäkert vilket alltid känns skönt men lite för schlageraktigt för min smak




ERIK SEGERSTEDT & TONE DAMLI
L: Dom var ganska bra
S: Den var okej
J: Den här gillade jag, den får gärna gå vidare för min del!




LOUISE HOFFSTEN
L: Inte så bra
S: Hon var dålig
J: Levererar så som man kan förvänta sig av henne. Jag är inget Hoffstenfan men är man det tycker man nog om denna. Jag satt mest och funderade på texten som enligt översättning handlar om döda fiskar, rätt trist text men jag har ju å andra sidan aldrig varit intresserad av fiskar




RIKARD WOLFF
L: Han var INTE bra
S: Han var DÅLIG
J: Årets Flinck, precis vad man förväntade sig när man hörde att han skulle vara med. Jag behöver nog höra den här fler gånger för att tycka om den och får nog hålla med Storasyster som under sången påpekade att den blev bättre när körtjejen sjöng med. Och ja, då blev det lite mer melodi.




SEAN BANAN
L: Han var bäst, han ska till final!!
S: Han var roligt, jag vill att han ska till final!
J: Ja vad säger man, helt klart levererar mannen. Visst blir man glad av hans entusiasm och vad man än tycker om musiken rycks man med. För alla barn där ute tycker jag nog att han bör få åka till finalen
Ja man kan summera det hela med att barnen helt klart tycker att Sean Banan ska till final, följt av den Saadeliknande killen Anton.
Själv tycker jag inte att årets klara vinnare fanns med i Göteborg men för mig får gärna Anton, Segerstedtduon och Sean Banan gå vidare...


Alla foton från SVT