tisdag 30 juni 2015

Syprojekt...

Efter att ha gjort min lilla väska till rakhyveln fick jag blodad tand och tänkte sy mig en ny necessär. Jag hade hittat en beskrivning på nätet, som jag i och för sig inte förstod helt och hållet men det har ju aldrig hindrat mig. Tanken var att schampoflaskorna skulle kunna förvaras stående.

Jag började med att mäta schampot och hårspraysflaskan sedan satte jag igång. Som vanligt krånglade maskinen så jag var genomsvettig, tillslut satt jag i BH och jeans och öppet fönster.

Efter mycket trixande hit och dit hade jag tillslut lyckats få ihop ena änden. Jag vränger förväntansfullt tyget till rätsidan och det är då jag ser resultatet. Jag har på något sätt lyckats sy en jäkligt bred men låg necessär. Ibland blir jag KNÄPP på min hjärna och logiska tänkande...








Sprayprojekt...

En kompis hade köpt så fina ljusstakar på Ikea, till hennes röda trädgårdsmöbel blev det så fantastiskt snyggt och jag ville verkligen också ha dem.

När jag några veckor senare var på Ikea stod jag med ljusstakarna i handen redo att köpa dem. Men så plötsligt kände jag att jag inte skulle köpa dem trots allt, det kändes lite trist att köpa precis samma som min vän så jag ställde tillbaka dom.

Inför Rockabillyfesten var jag på Myrornas och letade kläder, då plötsligt ser jag Ikealjusstakarna på en hylla, till priset av ingenting. Det kändes som ett tecken, jag borde köpa dem. Sagt och gjort, ljusstakarna blev mina och de stod inne och väntade på en solig dag då jag skulle göra fint på altanen. De fick stå ganska många dagar i väntan på solen och ju längre de stod där ju mer insåg jag att de var inte helt i min stil. Hemma hos mig kändes de för orange och rött.

Ett besök på Panduro, två sprayburkar senare är de nu P E R F E K T A!! Det är ju fantastiskt vad snabbt och lätt man kan förändra saker med lite färg!!

Före:


Efter:



måndag 29 juni 2015

En helg som fotbollsmamma..

I helgen var det dags för den årliga fotbollscupen i Åsa. Det var tredje året Storasyster var med. Man kan ju tro att det är en härlig cup vid kusten i slutet på juni men vi rutinerade vet att så inte är fallet. Det är ALLTID regn!! Lördagen var faktiskt riktigt härlig, jodå regnjackan var på stundtals men solen kikade faktiskt också fram. Det blev en tuff dag för tjejerna med idel förluster. Storasyster spelar i ett lag med tre åldersgrupper (födda -06, -05 och -04) och det blir ju så klart extra tufft då de möter rena -04-lag.

Men de är duktiga på att hålla uppe humöret och kvällen avslutades med långbord, grill och lek på en camping innan vi åkte tilllbaka till stugan.

Söndagmorgon ringde väckarklockan runt sju. Det var bara att kliva upp och packa väskan igen. Tjejerna tog sig till B-finalen och lyckades där hänga kvar till kvartsfinal genom att i ena matchen vinna på straffar och nästa på förlängning. Det var två riktigt nervösa matcher. När klockan var halv fyra var det över för Sparsörstjejerna. Då var vi föräldrar ganska nöjda. Det hade varit en iskall dag vid fotbollsplanen, jag frös som en hund även med vinterfodrade gummistövlar, tröja, jacka, mössa och vantar. Kan man bli galen av det här jäkla vädret!!

Tillbaka till stugan med Storasyster där hon och Lillebror ska spendera veckan. Packa bilen igen och köra hem till Borås. Lagom till Borås-skylten ringer mamma och säger att makens jobbväska med dator och iPad står kvar i Falkenberg....







tisdag 23 juni 2015

Dagens pyssel...

För något år sedan köpte jag några potrmonnäspännen på nätet tillsammans med en bok över hur man syr olika små väskor. Idag var jag lite rastlös och letade fram dessa. Det ena spännet var pyttelitet och jag har länge funderat på vad man skulle kunna göra med det, idag kom jag på det!

Det blev en rakhyvelsnecessär, ja ni läste rätt. Ett fodral ni kanske inte visste att ni behövde men ärligt talat, det måste vara någon mer än jag som skurit sig på fingrarna när man grävt i necessären och den legat löst på botten. Inga fler skadade fingrar och hack i naglar, nu ligger den lyxigt nerpackad!

Det blev ytterligare en liten väska, fråga mig inte vad jag ska ha i den för den blev väldigt mycket mindre än jag hade tänkt mig men det är svårt med den där boken jag köpte, den är på något asiatiskt språk...

















söndag 21 juni 2015

18-årspresent...

Min fina systerson fyller 18 år! Det är inte klokt att tiden kan gå så fort. Han var vår första bebis i familjen och en stor kärlek och min gudson.

Med den annalkande födelsedagen kom också den stora frågan "vad ger man en kille som fyller 18??".

Jag har funderat och funderat utan något resultat. Han har inga direkta fritidssysselsättningar och är inte så noga med märkesgrejer. Det fick till slut bli pengar. Då började hjärnan gå på högvarv, han måste åtminstone få pengarna på ett kul sätt. Jag började fundera på hur han har varit som liten och det första jag kom att tänka på var den lilla tuben med bedövningssalva min syster alltid hade med sig. Hon har varit en beskyddande mamma och vi har många gånger skrattat åt att han till och med hade med sig en egen tub till dagis. Så med detta i bakhuvudet började jag spåna. Jag ville att han skulle känna sig älskad och att det finns hjälp att få, deppiga dagar, från många olika håll.

Resultatet blev ett medicinskåp fylld med piller för alla tänkbara kriser. I varje pillerpurk finns det också en peng, ett litet bidrag till något han verkligen vill ha...















































































Grattis älskade unge!!






måndag 15 juni 2015

Stonseredpark...

Vilka helger vi har haft den här våren, den ena festligheten efter den andra. I lördags var vi bjudna till en fest i Borgstena, temat var amerikanskt och klädseln fri därefter. Vi blev upplockade av en buss vid 18-tiden som plockade upp folk hela vägen från Borås till Borgstena, väldigt praktiskt! Än mer praktiskt var att den körde hem oss klockan halv två på natten.

Vi hade ingen aning om var vi skulle, bussen körde på massa småvägar innan vi tillslut kom fram till en gård med en loge. Det var stora partytält uppsatta med bar, grill och chokladhjul att spela på. Logen var inredd med ballonger i amerikanskstil, scen för livebandet och bänkar och bord att sitta vid.

Det är en kompis och hans grabbgäng som för tredje gången anordnade en fest, det har varit olika teman varje gång. Halva Borgstena var där och festade, resten var där och jobbade. Jag är så imponerad av alla fastrar, mostrar och föräldrar som hjälpte till under kvällen!!






















































































lördag 13 juni 2015

Kakformsfynd...

Häromdagen var jag på myrornas. Där hittade jag en kakform på rean, fem spänn kostade den. Jag hade sett ett tips på Pinterest som jag ville göra så jag slog till och köpte den. Nu står den på bordet och förgyller det!









torsdag 11 juni 2015

Sommarjobb...

Storasyster har fått sitt första sommarjobb, hon ville inte vara på fritids så då bestämde vi att hon skulle jobba istället. Hon har nu ansvar för Morrishunden.

För er som följt vår historia med den lille bushunden vet att den verkligen inte har varit helt enkel. Tro det eller ej, nu känner vi ändå att det har hänt ganska mycket, han har lugnat ner sig och är inte alls så orolig längre.

Hur som helst, när jag då kom hem på första sommarlovsdagen möts jag direkt i hallen av Storasyster. Jag ser direkt att något är fel och frågar henne om det hänt något. Hon brister då ut i storgråt. Hulkande berättar hon att hon gått upp till granntjejen en stund. Hon lämnade Morris hemma men när hon gick glömde hon att altandörren inte var helt stäng.

Plötsligt frågar Pappagranne om maken eller jag är hemma för det är två personer i trädgården. Hon springer ner för att kolla. Då har den lille Morrishunden varit ute på egna upptåg. De två människorna hade legat och solat på Roddklubben (som är vår badplats två minuter hemifrån, det krävs att man tar sig över järnvägen och över en trafikerad väg för att komma dit). Om dessa personer visste att han bodde här eller om han gick före dom hem, vet inte Storasyster men de ska i vilket fall ha ett stort TACK!!

Slutet gott, allting gott. Nu har vi bestämt att altandörren ska vara låst hela dagen. Jag har ett projekt om snygga grindar in till köket som nog borde tas tag i. Ett misstag av lilla Storasyster som kunde hänt vem av oss. Idag är det nya tag, då kommer kompisen E och hjälper till...

Det här är lönen hon jobbar för..



...till truppgymnastiken


Skenet bedrar



onsdag 10 juni 2015

Den blomstertid nu kommer...

Nu var det längesedan något hände här på bloggen. Appen har inte fungerat men nu äntligen är det ordning på torpet igen.

Våren har varit full av roliga fester, resor och tävlingar. Vi har inte haft en helg över men vad spelar det för roll när man har fått lära känna massor med nytt trevligt folk!

Igår var det i alla fall dags för skolavslutning. I år hade vi två sittningar då låg-och mellanstadiet är delade. Sol, blommor, värme, glädje och barnsång, vad mer kan man önska?!

Efter tre och en halv timme i kyrkan var vi ett gäng på 16pers. som åkte hem hit. Alla tog vägen via pizzerian och köpte med sig pizzor till sin familj, vi bjöd sedan på somrig jordgubbstårta. En mysig kväll där värmen och solen äntligen infann sig!