tisdag 28 juli 2015

Denna så kallade sommar...

Arg, sur och rastlös, det är nog mina tre ledord för den här sommaren. Jag vet att vi varit iväg i värmen men den känslan är redan som bortblåst ur kroppen....eller kanske ska man säga "som bortregnad".

Igår visade YR.no lite bättre prognos så vi bestämde oss för att åka ner till Våxtorp och köra sommarrodel. Det duggade lite lätt på vägen ner men ingen större fara, vi hade alla regnjackor. Väl där köpte vi biljetter, tre åk var skulle vi få köra. Vi ställde oss i kön och fick så småningom hoppa upp på varsin rodel. Man drogs upp av en lift så det var väldigt bekvämt.

Lagom till vi började färden uppåt öppnade sig himlen, det fullständigt öste ner. När man sitter ner i en plastpulka i uppförsbacke i ösregn sker följande: framsidan av benen blir dyngsura samtidigt som det rinner vatten rakt in i skrevet och gör så att det sakta rinner vatten mellan skinkorna, en annorlunda men ack så obehaglig upplevelse. Hela situationen var så komisk att jag skrattade hela vägen upp.

Våta in på bara skinnet men kul ändå, verkligen något att rekommendera!! Nu har vi bara problemet att få torrt alla blöts jeans. Av någon konstig anledning har vi packat för sommarväder (hur sjutton tänkte vi där?) och har bara ett par långbyxor per person...

















onsdag 22 juli 2015

Att träna med hund...

Som hundägare vill jag nu dela med mig av ett träningspass som passar utmärkt att göra tillsammans med din fyrbente vän. Ni får se det lite som en gratis PT- timme, givetvis får ni som vill skänka ett litet bidrag gärna göra det, jag har swish...

Dag 1: Se ut en ca 9 km lång rund, ta med hunden runt på den i lagom snabbt tempo.

Dag 2: koppla hunden och gå samma runda, när hunden gått ca 1km och vägrar mer, vänd och gå tillbaka hem och se det som en vilodag.

Dag 3: koppla hunden och gå samma runda igen, strax innan stället hunden vägrade gå vidare på dagen innan börjar man jogga. Fortsätt sedan jogga någon kilometer under glada rop till hunden återigen vägrar gå vidare.

Dra sedan hunden efter dig några meter. Man kan ju lätt tro att det skulle vara enkelt, lite som när man som barn gick genom vardagsrummet med en kopplad mjukishund men där har ni fel! Mjukisdjur mot parkettgolv är mycket lättare att dra än en riktig hundrumpa mot asfalt. Det blir som en liten mjuk uppvärmning för armarna.

När man har gått så några meter och inser att hunden inte har tänkt ställa sig upp, tar man av sig sin långärmade tröja, drar den över huvudet på hunden, knyter ihop den i underkant så det blir som en påse. Lyft sedan upp hunden likt ett barn i bärsele och knyt ärmarna runt halsen. Bär sedan hunden så ca en kilometer. På detta sätt får du ordentlig träning för armarna samtidigt som du givetvis får benträning också. Detta är ganska jobbigt för dig medan din hund plötsligt känns vääääldigt nöjd, jag är ganska säker på att han till och med visslar på "Always look on the bright side of life" samtidigt som han bekvämt sitter och tittar på den vackra utsikten.

När man gått så någon kilometer och armarna känns lite möra är det dags att släppa ner hunden igen. Om hunden då fortfarande inte vill gå vidare kan man försöka finta den lite genom att byta sida av vägen. Sedan gäller det att streta vidare hemåt med hunden lite smått som en tyngd efter en.

Upprepar man dag 3-schemat under några veckor kommer man vara i finfin form när semestern är slut. Det enda som behövs är egentligen bara gympaskor, träningskläder (inkl. Långärmad tröja) och en liten femkilos E N V I S hund!!





Stugprojekt....

Tillbaka i Sverige och stugan, här är det minsann inte sol och bad som gäller utan mer aktiviteter som håller en varm. Som ni säkert redan vet får Morrishunden inte vara inne i stugan pga allergi hos svågern. Förra året köpte jag ett litet pop-uptält som egentligen är till för bebisar på stranden. Där ligger han om det regnar och på kvällarna. Då sätter vi tältet precis utanför en glasdörr så han ser och hör oss. Han trivs bra där men problemet är att trappsteget utanför varit för litet för tältet. Häromdagen tog systern tag i det och vi hjälptes åt att bygga ut det. Fint ska det vara för den lilla hunden!!







Igår tog vi en härlig långpromenad utmed havet, tittade på kitesurfing och tog sedan en cach. Det här med geocaching är verkligen något att rekommendera, det tar en till platser man aldrig skulle kommit till annars. Vi tog faktiskt några cachingpromenader på kvällarna i Spanien också.








tisdag 21 juli 2015

En liten summering av Calpe och Spanien...

Nu är vi hemma igen efter två underbara veckor i Calpe, Spanien. Det här med att hyra hus istället för att bo på hotell är verkligen att rekommenderas, att dessutom hyra bil är ett måste för att kunna se något annat än bara närmsta stranden.









Vad gjorde vi då under våra veckor? Morgonen startade med en långpromenad, ofta utmed den långa strandpromenaden. Att vakna tidigt och ge sig ut innan solen hade gått upp helt och det fortfarande var svalt ute med ca 24 grader i luften var ljuvligt. Nätterna var svettiga utan AC och med tuppar som gol och hundar som ylade och skällde var det balsam för själen ( och humöret) att ge sig ut själv på en promenad och långsamt vakna till liv.


När man kom hem igen var det lagom tid för att skära upp frukten till frukostbuffén, vilken lyx det är att kunna frossa i meloner och frukter till ett lågt pris, dessutom brukade vännen K ta vägen om ett bageri och köpa baguetter......ja ska vi vara riktigt ärliga lyxade vi till det med chokladcroissanter vissa morgnar också.












Sedan var det dags för stranden, vissa dagar åkte vi iväg och vissa gick vi ner till vår strand i Calpe. Vår absoluta favoritstrand var den i Villajoyosa, en så otroligt mysig liten stad med hus i regnbågens alla färger. Hit åkte vi tillbaka flera gånger, det var bra snorkling och de sista två dagarna fick vi härliga åk på bodysurfbrädor i vågorna.









En av kvällarna åkte vi in till Benidorm som var den närmsta största staden. Där hittade vi en hel arkad av tapasbarer och efter några svettiga varv på stan åt vi kvällsmat där. Vanligtvis stannade vi faktiskt kvar i huset och fixade maten själva. Det var mysigt att kunna grilla lite och låta barnen bada i poolen. Vi har ätit fantastiskt god mat och druckit goda viner som inte kostat mer än ca 25kr.









Det här var första besöket i Spanien för oss men absolut inte det sista. Tack familjen B för två härliga veckor med mycket skratt och bad!!












lördag 11 juli 2015

Stoppa tiden!!

Blogguppdateringarna går i samma tempo som mitt lättjefulla liv just nu. Vi har det fantastiskt bra här i Calpe. Dagen börjar med en lång härlig promenad runt i grannskapet, kommer man ut innan halv åtta svalkar luften fortfarande men efter det så börjar hettan infinna sig. Värmen är enorm och gör också att bad är det enda man vill göra på dagarna.

Vi kör lite varannandag-princip. Ena dagen går vi till stranden från vårt lilla hus, nästa tar vi bilarna till någon liten stad i närheten. Det är mysigt att köra genom det spanska landskapet.

Kvällarna har hittills tillbringats vid huset och grillen, ikväll ska vi slå på stort och äta på restaurang. Livet är fint just nu och vi njuter varenda sekund...











söndag 5 juli 2015

Livets kringelikrokar...

Igår åkte vi till Spanien, vi har hyrt ett hus här tillsammans med en annan familj. De sista dagarna hemma i Sverige innan semestern var underbara! Solen sken, vi badade med barnen på jobbet, grillade på kvällarna, drack vin och förberedde inför resan. Vi vaknade pigga på lördagsmorgonen, redo att åka till flygplatsen.

Efter att ha blivit försenade en och en halv timme på Landvetter var vi äntligen på väg, väl framme i Spanien hämtade vi ut hyrbilarna och körde till huset. Medan barnen badade i vår privata pool satt jag på terassen och tittade på Facebook. Där läser jag att Storasysters bästis legat på sjukhus i flera dagar, föräldrarna trodde att de skulle förlora henne och läkarna hade olika teorier om vad det kunde vara, där även hjärntumör var ett av alternativen.e

Det blev ett otäckt uppvaknande för oss som satt här i paradiset, medan vi hade njutit och varit lyckliga hade en annan familj nära oss upplevt sina värsta dagar. Nu har det ordnat sig för lilla E och hon har fått medicin mot EP-anfall. Många tårar senare, sms:ande med familjen och googlande på Epilepsi kunde Storasyster så småningom gå och lägga sig.

Njut av varje stund tillsammans, man vet aldrig vilken väg livet tar...

fredag 3 juli 2015

Ett reseminne..

Häromdagen tog jag bussen ner till stan. Jag hamnade mitt emot en överviktig man som satt och skrevade i mysbyxor. Helt okej kan man ju tycka men grejen var den att byxorna hade ett stort hål i grenen.

När jag satt där och såg detta kom jag plötsligt ihåg när vi var i Thailand för en massa årsedan. Vi var ute på en snorkelresa med en ganska liten båt. Vi satt mitt emot ett svenskt par som var ca 60 år. Plötsligt ser jag hur mannen har hela pungen hängandes utanför badbyxorna. Jag sneglar på syrran och ser att hon också sett det.

Att inte vi exploderade av skratt, det var ju hemskt för mannen men vi kunde ju inte gärna ha sagt till honom. Vad sjutton skulle man ha sagt?? -Ursäkta herrn, lilla pungen har visst trillat ut!

Ja det var ett lite annorlunda reseminne men jag tänkte att den historien passade så här på en fredagskväll!!