söndag 30 maj 2010

Morsdag

Mor, lilla mor, vem är väl som du? Ingen i hela världen!! Så sjöng alltid pappa, syrran och jag för mamma på morsdag. Rätt så falskt och med frukostbrickan dukad, väckte vi henne. Helst skulle man ha plockat en bukett liljekonvaljer till brickan för då visste man att hon skulle bli extra glad.

Riktigt så går det inte till i den här familjen. Men jag fick i alla fall ett jättefint armband av Lillebror som han hade pärlat på dagis. Så jag vill nu passa på att tacka fröknarna på lillebrors avdelning som såg till att det blev lite morsdagsfirande i det här huset!! Nu verkar det som att fröknarna där har lite smalare handleder än jag, eller så är det si så där med budgeten för armbandet var lite litet. Hur som helst, vi har tusentals pärlor här hemma, det var bara att sätta en liten rund pärla mellan varje "godisbit" så passade det perfekt! Visst är det otroligt sommarsnyggt, glassigt värre! Och färgsammansättningen är ju jättefin, han är duktig han, mammas lille Prins!!

Snyggaste mamman i stan, det är jag det!!

lördag 29 maj 2010

Säg hej till MORRIS!!


Familjen kommer att få utökning av en liten kille, han heter Morris och vi har träffat honom för första gången idag. Efter mycket funderingar fram och tillbaka har vi beslutat oss för att skaffa en valp. Och nej, vi kommer inte göra oss av med Muffins och Bullen, bor man på landet som vi, så finns det plats för alla.

Just nu bor Morris hos sin mamma och syskon i Björketorp, idag var vi där och hälsade på. Egentligen var vi där för att titta på en annan liten kille som vi redan hade döpt till Malte. Men när vi kom dit så hade hon fått återbud på en valp så vi fick välja mellan dom båda halvbröderna. Både maken och jag föll för den andra valpen som vi nu har döpt till Morris. Han var lite större och finare i sin päls, och så var han väldigt social mot oss.

En vit liten ulltuss av rasen Coton de Tulear. Det är en minihund som inte blir högre än ca 30cm. Man kan säga att den kommer att se ut som en liten mini Hampus (bearded collie). Den ska också tillhöra de mer allergivänliga raserna så vi hoppas på det.

Egentligen är han färdig att flytta hemifrån redan nu men eftersom vi inte har semester ännu kommer vi bara ha honom under helgerna. Till midsommar kommer han att kunna flytta hem till oss för gott! Det blir långa veckor dit.





fredag 28 maj 2010

Första sommarfesten avklarad

Igår kväll var det dags för första sommarfesten. Det var storasysters förskola som hade bjudit alla barn och föräldrar till en kväll i Kröklingshage. Det kom några regndroppar på eftermiddagen men på kvällen sprack det upp igen och blev en underbar kväll med sol och trevlig gemenskap.

Först fick vi lyssna på när barnen sjöng några sånger. Sedan blev vi uppdelade i lag, familjevis. Vi kom tillsammans med två andra familjer som vi fick tävla med. Det var 7 st olika stationer där vi tävlade föräldrar mot barn. Väldigt roligt! Det var allt från att pricka bollar i hål till att ta sig igenom en "pyramid" av rockringar. Det var verkligen en jättehärlig kväll med många goa skratt! Det var den första sommaravslutningen, nästa vecka är det min förskolas tur och veckan därpå är det Lillebrors. Mycket festande blir det!!

Sommarpresenten till Storasyster, såpbubblor!

torsdag 27 maj 2010

Tidig födelsedagspresent!

Häromdagen var jag och fikade med en jobbarkompis från mitt gamla jobb. Det är alltid lika kul att träffas och det är mycket som ska hinnas gå igenom på några timmar. Gissa om jag blev förvånad och glad när jag fick den här fina presenten från henne....




Tack snälla B!!


onsdag 26 maj 2010

Pantpengar

Idag när vi satt i bilen hade Lillebror en flaska ramlösa i handen. Han frågade om han fick ta bort etiketten på flaskan. Jag skulle då förklara att det var bra om den var kvar eftersom scannerkoden sitter på den och att man då får tillbaka pengar när man pantar den. Efter att ha förklarat en lång stund hur det här med att panta flaskor och burkar fungerar säger Lillebror: Det var väldigt snällt av den där direktören att ge tillbaka pengar!

tisdag 25 maj 2010

Goa barn!

Ibland blir man så glad. Idag var Lillebror och hans förskollekompisar och hälsade på hos Storasysters förskola. De ska ju börja där efter sommaren. När jag kom och hämtade Storasyster berättade hon att hon och hennes kompis Johanna hade tagit hand om Lillebror och hans kompis Andreas.

Det visade sig att efter ett tag hade pojkarna velat göra olika saker, då bestämde sig Storasyster för att följa med Andreas medan Johanna tog hand om Lillebror. Storasyster förklarade för mig varför de hade gjort denna uppdelningen. Jo därför att Andreas kände ju inte Johanna men det gör ju Lillebror. Visst är det fint att två 6-åringar kan visa sådan empati!!

fredag 21 maj 2010

Mot nya mål!

Förra veckan tackade jag ja, min hjärna hade nog egentligen bestämt sig långt innan dess men jag ville inte stressa fram beslutet. Men nu är det klart, efter sommaren börjar jag på ett nytt jobb!! Det blir pirrigt, spännande, utmanande och väldigt kul! Jag kommer jobba i en grupp med 40 femåringar, snacka om utmanande, eller kanske ska jag säga utmattande!!

Det känns verkligen toppen, jag har blivit så varmt välkomnad på mitt nya arbete. Jag känner mig lite som en flyttfågel, mot nya mål.....

onsdag 19 maj 2010

Tjurigt på granbacken!

Efter en härlig dag på jobbet åkte jag glad i hågen för att hämta Storasyster. Jag möts av en jättesur tjej som inte alls var nöjd över att jag kom innan de hade ätit mellanmål. Hon storgrät över detta jätteproblem så det slutade med att vi stannade kvar så hon kunde få sin macka.
Trodde då i min enfald att hon skulle vara nöjd efter detta beslut men nej då, efter smörgåsen kom det fler tårar. Hon hade ju suttit med skorna på medan alla andra satt barfota på filten!! Hjälp vilka problem man kan ha!! Tillslut kom vi i alla fall iväg så vi kunde hämta Lillebror, när vi kommer där möts jag av en lika sur unge. Inte heller detta barn fick ju äta mellanmål på förskolan!! Ni förstår vilken hemsk mamma de har!!

När man får med sig två sura barn hem blir man ju själv på lite sämre humör, inte blev det bättre av att komma hem till ett stökigt och smutsigt hem. Men jag bet i hop och började städa. Efter ett tag kommer Storasyster och vill att vi ska ta fram vattenspridaren eller poolen. Jag förklarar att vattenspridaren är sönder och poolen är slängd. Detta resulterar att hon ännu en gång blir sur. Jag fattar inte riktigt varför, eftersom hon var uppe hos grannarna och lekte i deras vattenspridare.

Jag börjar förbereda för kvällsmat, broccolisoppa. Storasyster är ute på altanen och kör Bobbycar med granntjejen. Plötsligt hör jag ett konstigt ljud och en liten stund senare kommer Storasyster in, stortjutandes. Verkligen så där hjärtskärande! Jag frågar vad som hänt och hon svarar helt hysteriskt ledsen att jag måste följa med henne ut, och att jag kommer bli ledsen eller att jag kommer bli något!! När vi kommer ut visar det sig att hon kört rakt in i min fina ljuslykta jag fick i julklapp. Två glasväggar hade gått sönder.
Stackars lilla Storasyster, helt förstörd var hon. Jag sa att jag blev ledsen men att jag förstod att det inte var meningen och att det inte gjorde något. Vi var rörande överens om att det var dax att ställa undan Bobby bilarna, enligt Storasyster så tyckte hon inte ens om dom! Efter att ha suttit och tröstat en stund går vi in, där möts jag av en svartbränd kastrull med förkolnade broccoli.

Trött tar jag fram filmjölk till barnen. Storasyster gick in i pysselrummet, en stund senare kom hon ut med en hopvikt lapp där hon skrivit mitt namn och gjort en massa hjärtan. Min fina lilla flicka!!!

Vad gör väl det att grytan ser ut så här...........

........när man får ett så här fint brev!

måndag 17 maj 2010

Stolt fotbollsmamma!

Varje år annordnas det fotbollslekis för 5-6åringar. Förra året började Storasyster men det är bara att inse att något fotbollsproffs bor inte i den kroppen, där är det dans som gäller. I år var det då dags för Lillebror att börja. Varken maken eller jag trodde väl egentligen inte att han skulle vara intresserad men jo då, han ville börja. Hans två bästa kompisar på förskolan skulle också börja.


Idag var det så dags, Lillebror var jätteladdad. Egentligen är det maken som sköter det hela med fotbollen och jag var faktiskt inte med en enda gång förra omgången. Men idag behövde maken jobba och eftersom Lillebror redan missat första gången ville vi att han skulle få vara med idag så jag fick ta tag i det hela.

Det är ju bara att erkänna att jag inte är någon van fotbollsmamma, jag fick ringa maken för att höra om han skulle ha fotbollsskorna på sig direkt eller när man kom fram. Men vi lyckades tillslut med att gemensamma krafter få på både benskydd (ja jag tror i alla fall att jag fick på dom rätt), strumpor och fotbollsskor. Lillebrors kommentar till klädseln var - Det här vill jag aldrig ha på mig igen!! Hmm, till nästa vecka får jag nog kolla med någon lite mer kunnig om han hade rätt storlek på sin utrustning eller om allt var för litet.

Väl där skulle barnen födda-06 ställa sig på ett ställe och barnen födda -05 på ett annat. Alla barnen tittade frågande på varandra. Då ändrade ledarna sig och sa att alla som var 6år skulle stå på ett ställe och alla 5-åringar på ett annat. Detta resulterade i att alla barn som inte fyllt fem år tittade sig irrande omkring och alla som inte fyllt 6år ännu stod i fel klunga för de ställde ju sig hos -05:orna. Efter mycket om och men var tillslut grupperna rätt och det var dags för uppvärmning.

Lillebrors gäng skulle börja med att jaga två ledare. Ledarna sprang åt ett håll men hela gruppen med minisarna sprang åt ett helt annat håll. Då fick dom ropa tillbaka hela gruppen och sedan förklara ytterligare en gång, plus att de fick bara springa på en väldigt liten yta. Dom var så söta och Lillebror var så duktig, han tittade inte efter mig en enda gång utan hängde på sin grupp. En timme senare kom han springande, lycklig och det var dags att åka hem!

Superladdad!!

söndag 16 maj 2010

pyssel dottern

Jag har skrivit om det innan men det måste skrivas igen, pysselgenen har gått i arv! När man kommer upp på kvällen till Storasysters rum för att kolla till henne när hon sover möts man av ett hav av olika kartongsängar på golvet, ett tag hade hon dom i sängen men jag tror att hon tyckte att det blev för jobbigt att ligga i fosterställning för att få plats själv. Nu står alla dessa fina sängar på golvet. Visst ser det gulligt ut!?






Produktiv helg!!

Fyra dagars ledighet och vi är helt slut!! Vi har kämpat som galningar med garaget hela helgen, det känns så underbart härligt att det faktiskt är nästan helt klart!! Vi har målat tak, satt upp den gamla köksinredningen från stugan, satt in hyllor, rensat och fyllt. Hela helgen har vi dessutom fått hjälp av underbara vännen F, vad glad man är att man har sådana vänner!!


Lite av kaoset uner resans gång,
ett tag såg det mycket värre ut


Så här fint ser det ut nu!!

Snygga verktygstavlan, vi kommer antagligen
bli av men hälften av verktygen när svärfar
och pappa kollat in den för det är säkert många
verktyg som dom känner igen :)




Förrådet inne är tömt på hyllor och garderober

och väntar nu på att få fint Elfa-system


Förrådet ute ska bli förråd och pysselrum så småningom,
här ska det köpas fler hyllor och rensas ytterligare en gång
innan allt är färdigt!





tisdag 11 maj 2010

Jag kunde inte motstå...

Idag åkte jag ner på stan efter jobbet, det är sådan LYX att inte behöva hämta på dagis! Jag strosade runt och letade efter en vårjacka, dock utan resultat. Men jag gick in på Åhlens och hittade det här underbara tyget, jag kunde inte motstå det. Jag ska sy kuddfodral till soffan, ja alltså inte till soffan utan till prydnadskuddar som ska ligga i soffan!




Ensam hemma...

I söndags åkte familjen ifrån mig. Maken skulle till Stockholm på jobb och barnen till farmor & farfar. Ända till i morgon (ons) ska jag vara själv. Egentligen har jag inte ont av att ha barnen hemma men jag har två öppningar på jobbet och då är det svårt att få ihop dagislämningar på två ställen. Barnen var väldigt nöjda över att få åka till farmor och farfar.

En av de sakerna man ser fram emot när man är ensam är att få sova ostört hela natten. Jag somnade så gott i går kväll, bra i tid för att vara pigg när jag skulle upp kl 5.00.

01.45 börjar Muffins (kaninen) att skaka galler. Hon är inne i en väldigt kärvänlig period. Man kan nog säga att hon har känslor för mig, det räcker att jag pratar med henne så gör hon ett grymtande ljud och vill hoppa på mig. Eftersom hon inte kan låta mig och mina fötter vara ifred får hon sitta lite mer i buren just nu (hon är ute i en stor bur hela dagarna så det går ingen nöd på henne när hon får sitta inne på kvällen).

Hur som helst, hon hade väl tröttnat på att sitta där och röjde som en tok. Hon står på bakbenen och skakar gallret med framtassarna och tänderna. Jag kan säga att det var inte så lätt att sova då. Rätt som det var hör jag hur hon skuttar omkring på golvet, då har hon lyckats få upp takluckan på buren och hoppat ut där. Så det var ännu en natt man inte fick sova ostört på!

Provisoriska burlås, det var inte lätt att komma på
hur jag skulle kunna låsa den mitt i natten när jag helst ville sova!
Ni ser hennes mörka blick!!!


fredag 7 maj 2010

Dagens fråga:

Fast egentligen var det gårdagens fråga men så här gick samtalet mellan Storasyster och mig:

Storasyster: Tror du på troll?
Jag: Nej
Storasyster: Tror du på dinosaurier?
Jag: Ja, men dom fanns ju på riktigt för jättemånga år sedan
Storasyster: Fanns dom när mormor var liten??
Jag svarade att vi nog var tvungna att fråga mormor om det

torsdag 6 maj 2010

Mormors favorit....


.... och då menar jag min mormor. Varje år när Mårbacka pelargoner kommer ut i affärerna tänker jag på henne för dom tyckte hon om och det gör jag med!!

Våruppfrächning av lekstugan

Storasyster kom häromdagen och sa att hon inte tyckte att man skulle ha sand och vatten i lekstugan, hon tyckte att den blev så smutsig då, vilket hon har helt rätt i. Hon tyckte att vi skulle göra en skylt och sätta utanför så att alla skulle veta den nya regeln.
Vi bestämde oss också för att göra en storstädning och jag lovade att vi skulle fixa en matta dit. För några dagar sedan sydde jag nya gardiner för de gamla hade blivit helt solblekta och idag åkte vi till Rusta för att köpa en liten matta.

Säga vad man vill om den affären men vi hittade flera roliga billiga saker för att pigga upp lekstugan. Bla köpte vi plastgräs med små tygblommor i, de var 20x20cm och kostade endast 15kr. Fråga mig inte vad man egentligen skulle ha dom till men vi lade dom i blomsterlådorna!

Härligt blommande blomsterlådor utan behov av en gnutta regn!


Så här fint blev det i lekstugan!!





onsdag 5 maj 2010

Kärlek!

Ikväll när barnen hade lagt sig kom plötsligt Storasyster ner igen, gråtandes. Jag frågade henne vad det var och hon svarar - Jag längtar efter Oskar och Jakob!!
Det gör vi alla men nu är det bara 5 veckor kvar!! Efter att ha ringt och tittat lite på sin moster kunde hon i alla fall somna!

söndag 2 maj 2010

Trädgårdshelg

Igår var vi ute och jobbade i trädgården hela dagen. Kallt som attan var det så man behövde verkligen jobba på för att stå ut att vara ute. Maken hade lånat svärfars släpkärra så tre lass med täckbark kördes hem. Sedan rensade vi våra stora land och lade på ett nytt lager av täckbark, det blev så fint! Jag är ju ingen riktig trädgårdsmästare, inte maken heller så vi hade lite delade meningar om vissa växter. Maken stod på sig och sa att han faktiskt trodde att det var ogräs men jag ville hellre ha det till en liten slingerväxt. När jag sedan rensade häcken dök den lilla slingerväxten upp igen och när jag rensade runt äppleträdet fanns den där också!!
Hela dagen jobbade vi på så nu är alla land rensade, hela häcken är rensad och idag ska vi slänga på det sista av täckbarken i häcken!