fredag 31 augusti 2012

Me VS Kroppen....

Har gått in i en kamp mot min kropp, inte så mycket matmässigt men träningsmässigt. Jag vill komma i form!! Nu ringer klockan 05.11 varje morgon, då stapplar jag upp, drar på mig träningskläder, borstar tänderna, kopplar hunden och ger mig ut för en powerwalk tillsammans med de bästa granntjejerna man kan önska sig! Jag kan säga det att utan dom hade jag aldrig kommit iväg! När man ligger där i sängen och är varm och go har man kanske inte så stor lust att ge sig iväg men hjälp vad härligt det är när man kommer ut!

En dag innan semestern mötte jag en tjej från gymmet där på morgonpromenaden, hon var på väg till jobbet via cykel. Nästa gång vi sågs på gymmet frågade jag henne var hon bodde. Det visade sig att hon bodde i Fristad och cyklade ca två gånger i veckan till sitt jobb. Vad duktig du är, berömde jag henne. Då svarade hon något väldigt klokt som jag har tänkt på mycket efteråt, hon sa så här: - Jag ser det inte som att jag är duktig, jag ser det som att jag unnar mig själv det här några gånger i veckan. Annars vaknar jag till en dag och upptäcker att alla blommor har blommat över. När jag cyklar är jag med om alla årstider, känner alla härliga dofter.

Visst var det kloka ord! Det är så man ska tänka när man tränar, Jag unnar mig träning för det mår jag, i det långa loppet, bra av!!

Nej, den lilla busiga hunden är faktiskt inte ute på vift själv den här gången!

tisdag 28 augusti 2012

Vill ha!!!....

Det finns många VILL HA i mitt liv nu, både när det gäller inredning och kläder, ja upplevelser med för den delen. Nu är det ju inte jag som fyller år snart men känner någon att dom vill göra några spontanköp till mig så står dessa två klänningar högst på topplistan!

Se bara så snygga de är!

Visst är den underbar! Jag känner dessutom att......

....jag skulle bli bättre på att städa i en sådan här!.....(Fotograf: Jeanette Philipsen)

....och bli en mer passionerad fru!!
Sedan har vi den här snyggingen!

Bakifrån, här i grön färgställning (Fotograf: Amanda Thomsen)  


Övriga foton lånade från Ecoture by Lund

lördag 25 augusti 2012

Fiskekalas...

Idag blev det ett fiskekalas för den finaste sjuåringen i familjen! Väderappen hade lovat regn hela veckan men det blev en härlig eftermiddag och kväll. Först paketöppning och fika, sedan lite fiske, dock utan större fiskelycka. Lagom till korvgrillningen började det att regna så smått men vad gör väl det när man har ett partytält att sitta i och en make som grillar!

Det här är verkligen det bästa sättet att ha kalas på! Det var två trötta barn som kröp i säng. En nöjd födelsedagskille, för att citera honom själv - Det var VÄLDIGT bra presenter!





















Hemligt samarbete....

Jag börjar undra om Morrishunden har ett hemligt samarbete med något stort underklädesmärke. Kom precis hem från träningen och hittar ett par trosor, nu utan gren. Visserligen har jag ju problem med att trosorna korvar upp sig men jag vill ändå inte ha det helt öppet mellan benen.

Det knasiga är att det är inte bara trosor han är på, även behåar (hur sjutton stavar man till det) och han förstör ALLTID de nyaste. Jag blir tokig!! Nu rök de senaste jag fick från Indien, jättesköna av märket Jockey, som jag dessutom inte hittar någonstans här i Sverige!!





torsdag 23 augusti 2012

Tatuering...

Ibland blir jag sugen på att ha en lite tatuering. Jag kan dock aldrig bestämma mig om var jag skulle vilja ha en tatuering om tjugo år. Den här mannen verkar inte ha tänkt i de banorna.





söndag 19 augusti 2012

Hipp hurra för vår fina sjuåring!!

Är det en vanlig dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Lillebrors födelsedag!
Hurra, Hurra, Hurra!!!!



Ja idag fyller Lillebror sju år, fort som attans svischar åren förbi. Storasyster och jag fick upp tidigt och fixa frukost på sängen. Maken fick hänga med via Skype då han är på mässa i Stockholm. Det blev en väldigt glad Lillebror som fick upp presenten från oss och mormor och morfar, en Ipod-touch! Han gav upp ett illtjut av glädje. Det är lycka att kunna sms:a, filma och facetimea med kusinen. För er som inte vet är Ipod-touch en Mp3spelare med alla egenskaper som iphone har (förutom att man inte kan ringa vanligt på den), man måste dock ha tillgång till ett wifi-nät (gratis internetuppkoppling) för att den ska fungera, utan wifi kan man "bara" spela spel och lyssna på musik.



 







































lördag 18 augusti 2012

Jag blir så frustrerad!!...


Jag vill kunna rita!! Jag har tusen idéer till olika projekt och skulle verkligen vilja kunna skissa upp dem. Jag har nämligen väldigt svårt att få en klar bild i huvudet över hur saker kommer se ut, jag behöver ha lite mer tredimensionell bild på idéen.

Tyvärr är jag usel på att rita, ska jag försöka mig på lite perspektivritning av exempelvis ett hus kan man nästan se husets alla sidor när jag är klar.

Det bor helt enkelt en Ernst i mig som vill komma ut och kreera men som inte riktigt får det, frustrerande helt enkelt!!





fredag 17 augusti 2012

Dagens husmorstips!

Här kommer ett litet husmorstips för den, ja vad ska vi kalla det för, inte lata men kanske praktiska husmodern: köp kaffemuggar som matchar stilen på hemmet!

På det här sättet kan man glömma kvar kaffekoppen i det rum man drack det i, UTAN att det märks, det ser bara ut som en inredningsdetalj. Viktigt att tänka på är att det bör vara en kopp utan öra, annars ser det bara ut som en kvarglömd kaffekopp!

Ett litet tillägg så här i Augusti, lägg absolut inte i en äppleskrutt, då har du plötsligt förvandlat vardagsrummet till värsta partajhörnan för bananflugor.


Se så bra de smälter in!










Ha en bra fredag!!

torsdag 16 augusti 2012

Sportkläder...

Jag älskar sportaffärer! Kläderna där känns så rejäla, praktiska och framför allt härligt färgglada! Man blir liksom glad i hela kroppen! Titta och njut!











Klass 1b....

Igår började Lillebror ettan!! Alla säger det här, men jag måste också göra det - Det är inte KLOKT vad tiden går fort!!!

Skoldagen drogs igång med en liten teater av alla lärarna, därefter fick vi gå till klassrummet för upprop och information. Stor dag tyckte jag, men Lillebror som redan hängt på skolan i två år var rätt lugn. Till och med när vi upptäckte att vi glömt att göra första läxan, att ta med ett sommarminne, höll han sig lugn. Ja, ja, man kan inte ha koll på allt, eller hur!?

Idag är i alla fall skolväskan packad med ett sommarminne och en frukt, snart bär det av med skolbussen!

Här pappa, får du lite foton, du som missade denna dag!




















onsdag 15 augusti 2012

Femton...

Igår kväll var hela trädgården full av ungar, så härligt att se alla leka tillsammans i alla olika åldrar. Det var alla grannbarnen här på vår lilla väg som lekte och igår lärdes en ny lek ut av en av barnen. Riktigt rolig om jag får säga det själv.

Så här gjorde man:

En person räknade baklänges ner från femton, alla andra sprang och gömde sig.

Räknaren fick sedan ta tre steg från den platsen han hade räknat från. Hittade han någon kompis från den platsen fick den hittade komma fram. Den hittade fick då sin första av tre prickar.

När räknaren inte hittade fler kompisar höll han ut båda armarna, blundade och räknade baklänges, den här gången från fjorton. Då var alla, både hittade och inte hittade barn tvungna att springa fram och klappa "high-five" med räknaren och sedan snabbt gömma sig igen.

Med andra ord blev det kortare och kortare tid att gömma sig på. När man hade fått tre prickar åkte man ut. Sist kvar vann och fick räkna nästa omgång.

Jag tyckte att det såg väldigt kul ut, kanske dags att styrka kubben från midsommarlekarna och införa denna gömmelek i stället!





Full fart på alla barn!






Och här sitter han som önskade att han också fick vara med!



tisdag 14 augusti 2012

Kvällsdopp...

Idag körde jag maken till tåget, han ska på mässa i Stockholm i dagarna fem. Sedan blev det en tur till ICA för att fylla på kylskåpet. När jag kom hem ville barnen bada så vi fixade lite spontant till kokkorv och bröd och drog ner till sjön.

Nu kommer, tro det eller ej, ett NORMALT husmorstips: köp en mattermos (oj, ser verkligen konstigt ut i skrift! Mat+termos alltså, så inte någon nu missuppfattar och börjar googla runt på olika tillbehör till mattor. Ja med den här långa utläggningen kändes plötsligt inte tipset lika normalt längre.)

Hur som helst, med en termos för mat kan man lätt ta med sig färdigkokt korv, väldigt praktiskt!

Vi kom i alla fall ner till roddklubben och hela gräsmattan var fylld av kick-offande korvgrillande människor ( antagligen ägde de inte några mattermosar)

Vi drog oss ut på bryggan och barnen badade, jag kände lite försiktigt på vattnet med foten och det kändes faktiskt riktigt härligt. Sagt och gjort, bikinin åkte på och jag satte mig ner på bryggan och doppade hela underbenen. DÅ kändes det plötsligt inte alls lika skönt. Men vad sjutton gör man när det sitter en hel drös och tittar på, det var ju bara att slänga sig i böljan den blå.

Friskt är nog det rätta ordet vid en utvärdering, fast faktiskt helt okej när man legat i en stund. Jag kände mig i alla fall välförtjänt av en varm korv efteråt!











Eftermiddagstankar på ICA...

Mustasch är FULT!!! .....


....ALLTID!!!



måndag 13 augusti 2012

Kvällstankar...

Borde inte ryggen vara väldigt ofräsch? Det är ju faktiskt jättesvårt att tvåla in den! Hmm, kanske borde köpa en sån där borste med långt skaft? Är det tantvarning på det eller bara ett renlighetstecken??





Lite humor....

....så här på måndagsmorgon!




OBS! KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE OCH LÄSBAR!
- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 12 augusti 2012

Pust, stön och stånk!!...

När vi var små och kom hem ifrån stugan i augusti skulle alltid hela huset storrengöras, från tak till golv. Väääldigt tråkigt tyckte man på den tiden men på något sätt måste ändå denna tradition ändå ha hållit sig kvar lite i slarviga jag. Idag drog vi igång projekt tvätta fönster. Hjälp vad vi har gnott!! Maken har spolat av med vattenslang och dragit över med trasa, sedan var tanken att jag skulle gå efter och göra en gång till fast med lite mer finlir, ni vet med trasa och skrapa.

Efter att ha kommit i fatt honom redan vid fönster nummer två tänkte jag att jag kör lite inne, ger honom lite försprång...
....trodde jag. Jag gnodde som en tok RUNT alla fönstren inne, ni vet det vita träet. Som när jag tog vatten på det blev lite mer grå. Det var så fruktansvärt smutsigt rent ut sagt! Jag fick hela tiden ta såpa direkt på en svamp för att få bort det, sedan torka med vanlig blöt trasa för att sedan torka torrt med en annan trasa.

Man kan väl säga att ett tag hann maken tvätta grovt och finlir både på ut och insida själv. Vi höll på från tiotiden till nu klockan åtta på kvällen, då hann jag i och för sig med att tvätta sofföverdrag, kuddöverdrag och plädar. Dessutom har vi dammat, dammsugit och torkat golv i två rum.

Nu är jag helt slut i kroppen, men oj vad fräscht det känns här!!





lördag 11 augusti 2012

Hemarbete...

Blir tokig på de sparkrav och köpstopp vi lever med i förskolans värld! Nu har jag snickrat ihop en liten diskbänk/spis själv. Storasyster var väldigt skeptisk när hon såg mig såga och spika här men resultatet blev faktiskt riktigt bra, vilket hon också senare medgav!

Gardiner till två rum blev det också och vårt födelsedagsbord fick en liten uppiffning!


















Bygga bo....

När jobbet drar igång efter sommaren och man känner att hösten börjar närma sig får jag alltid sån "bygga-bo" känsla. Då vill jag ändra om här hemma. Nu tänker ni -Vill inte du ALLTID det?? Jo kanske, men känslan är ännu större nu!

Har surfat runt lite på nätet och hittat fina bilder som gör mig glad!




Så här ser ett drömbadrum ut!!




Tapet till köket kanske?!




Japp, gråblå luckor ÄR snyggt i min pastelliga lilla värld!!




Bra presenttips!




Vilket underbart rum! Måste bygga en lada!!!!....

Hi hi hi, skojade bara, men visst var det fint!?