torsdag 31 oktober 2013

Fina små skruttungar...

Igår åkte barnen till farmor och farfar, för första gången med buss och helt själva. De började dagen med att vara hemma själva medan jag var på jobbet, jag slutade redan klockan tolv så jag var ju hemma tidigt. Jag hade satt alarmet på Storasysters IPod, den ringde vid olika tidpunkter med olika uppmaningar. När jag sedan kom hem hade de fixat mat och satt och åt lunch. Vattenkokare är verkligen toppen, makaronerna var redan kokade så de behövdes bara värmas i micron. Sedan satte de igång vattenkokaren, när vattnet var varmt hällde de det i en kastrull och lade i korv och lät de ligga där tills de var varma.

Jag skjutsade ner dom till resecentrum och satte dom på bussen. Jag sa till busschauffören att det var första gången de skulle åka själva. Två små pirriga barn med varsin resväska åkte sedan iväg i bussen. Ni som följt min blogg vet ju hur blödig jag har varit när det gäller skolbussen och barnen, ni kan ju tänka er hur jag kände när jag såg bussen svänga ut från stationen för en resa på tre mil med mina små troll!!

Jag skickade ett sms under resans gång för att fråga hur det gick. Jag fick ett kort "bra" som svar. Det hade varit två glada barn som kom av bussen i Svenljunga, jag tror att de var väldigt stolta över att ha klarat av resan själva och det är jag med, vi har verkligen världens duktigaste barn!!





lördag 26 oktober 2013

Glittrig tjejshopping...

Idag har varit en härlig dag, shopping i Göteborg med bästa tjejgänget!! Jag tog tåget från Borås, i Sandared hoppade vännen J på och sedan mötte vi upp de andra fyra tjejerna på Centralstationen i götet. Man kan ju tycka att det kan vara lite svårt att shoppa när man är sex stycken men efter en god lunch med ett glas vin funkade det alldeles utmärkt. Jag kom hem med ett gäng snygga vardagstoppar att ha på jobbet, alla med lite glitter på. Det blev en väska också, även den med lite glitter på, den ska dock fixas till lite, den hade långa fransar som jag ska klippa bort, inte min stil. Sist men inte minst hittade jag en ljusstake som jag har spanat in förut, en höstljusstake i form av en kotte. En riktig mysig dag hade vi, tack tjejer!!

























onsdag 23 oktober 2013

Några ord...

Det var en lite tung dag idag, ett besök hos barnmorskan där min kropp skulle förklaras vilket medförde att det blev en remiss till gynmottagningen på sjukhuset. Tydligen är det inte normalt med blödningar flera veckor i sträck, uppehåll på blödningar i månader, PMS i flera veckor där brösten känns som de ska explodera samtidigt som humöret åker en känslomässig ber-och dalbana. Jag kom ut från barnmorskan med tårar rinnande och en huvudvärk som dunkade intensivt.

Väl hemma, efter en liten tupplur på golvet, ja "någon" har ju sålt soffan på Blocket, körde jag iväg Storasyster till hennes gymnastik och åkte själv på ett zumbapass. Huvudet dunkade fortfarande men jag gav järnet och i takt med att svetten började rinna försvann faktiskt huvudvärken. När jag gick från passet pratade jag lite med en tjej som också hade varit med, vi står och tar på oss skorna när en annan tjej vänder sig till mig och säger

- Vad GRYM du var på passet!!

Jag blev så himla glad!! Tänk vad några ord kan göra ens dag, jag tackade faktiskt henne både för hennes ord och för att hon dessutom SA dom till mig. Jag gick stolt från träningen idag, stärkt av denna för mig okända unga kvinnas ord, hon vände en skitdag till en bra med bara sex ord!

Tänk på det mina vänner, alla mår bra av beröm, våga ge den!



tisdag 22 oktober 2013

Det spökar...

I måndags började jag klockan sex på jobbet. Alarmet ringer 4.40 och jag masade mig upp ur sängen. Jag går ner för trappan, allt är som vanligt, tar en dusch och ska gå upp och ta på mig. Då både hör och ser jag att teven står på, jag tänker först att någon av barnen redan är uppe men när jag tittar in i rummet är det tomt. Ärligt talat höll jag på att skita på mig av skräck, jag är väääääldigt glad att maken var hemma så jag hade någon att prata med medan pulsen började gå ner från 7000 slag/sekund. Han var inte lika intresserad av detta samtal då klockan fortfarande var väldigt tidig.

Nu tänker kanske några av er att teven säkert har stått på under natten men så var det inte, då hade jag sett det redan när jag gick till duschen. Jag vill ju gärna tro att det har en naturlig förklaring men lite obehagligt var det allt!!








Småfix...

Förutom att vi har lekrummet som ska fixas helt har jag faktiskt gjort lite småfix här hemma. I röjningen som har skett nu det sista har man ju hittat lite saker som jag i ärlighetens namn hade glömt bort.

Halltaket har fått en ny lampa, en gammal som min faster lämnade kvar här. Jag har alltid gillat den men aldrig vetat riktigt var jag skulle ha den. Plötsligt kom jag på att den faktiskt kunde kortas och hängas upp i hallen. Dit har vi letat en lampa i gammal stil. Vi putsade upp den och bytte sladd och vips så hade vi en ny blänkande fin hallampa!!

















I helgen fick Lillebror lite nya tavlor i sitt rum. Jag hittade nämligen roliga vykort som jag köpte i Indien, nu fick jag äntligen tummen ur och köpte ramar till dom. Tre ramar för 100kr på Lagerhaus, ett bra pris tycker jag. Lillebror är väldigt nöjd!









måndag 21 oktober 2013

Å hej vad det går!!...

Med nya garderober och omorganisering av de gamla har jag rensat som en galning bland alla gamla saker vi har här hemma. En del har jag skänkt iväg men riktigt mycket har jag faktiskt sålt på Blocket och Citiboard. Efter det att Lillebror spydde ner soffan häromveckan tvättade jag alla överdragen, tog ett foto och slängde ut den på Blocket. Jag har fått lite svar men ingen som ville ge det priset jag ville ha men igår åkte hela möblemanget till sitt nya hem i Karlstad, tjohej vad det kan gå. Nu har vi en byrå, en tv och ett soffbord kvar i tv-rummet. Det där med att ha en bukett rosor på bordet kändes plötsligt inte lika lyxigt när man inte har någonstans att sitta.

Vi var och kikade lite på soffor förra helgen. Maken hittade en randig som han tyckte var snygg. Jag tyckte att den var lite för "sommarstugig" och sa att jag nog kommer tröttna på den fort. Hans kommentar var då
-Fort!? Då snackar vi ju om veckor innan du vill byta igen!!
Ja ni fattar, han tyckte nog inte att det var lika viktigt som jag att sälja den soffan vi hade.

Nu drar vi igång en ny vecka, vi ska försöka börja så smått med rummet nere som ska få en garderobsvägg. Det är lite jobbigt att varje gång man har fått ordning igen är det dags att tömma nästa rum men för att se det positiva i det hela så har vi ju nu ett helt tomt tv-rum att ställa saker i!!





fredag 18 oktober 2013

Fredagslyx...

Jag har lovat mig själv en fredagslyx. Varje vecka ska jag köpa en bukett blommor, det är ju underbart att ha en vas med vackra blommor. Förutom att det känns extra lyxigt på fredagen så får man ju faktiskt njuta av dom resten av veckan också!! Just nu har ICA haft ett erbjudande med tio rosor för sextio kronor, det är ju faktiskt helt överkomligt. På sommaren äter man ju glass för den pengen varje vecka så nu på hösten tycker jag att man ska unna sig det här istället!! Ha en fin helg alla där ute, vi ska ner till syrran i helgen och mysa med dom, längtar!!









torsdag 17 oktober 2013

Nu så blir det reklam!! OSSOAMI

Eftersom jag inte hinner blogga så mycket just nu kör jag ett reklamavbrott.

En gammal vän från barndomen har startat en webshop. Hon tröttnade på barnbyxor som ständigt gick sönder på knäna och bestämde sig helt enkelt för att starta ett eget företag med barnkläder som tål lek. Kika gärna in på hennes hemsida genom att trycka HÄR






lördag 12 oktober 2013

Jakten på det perfekta saltkaret....

Man måste alltid ha ett mål, det måste inte alltid uppnås men just nu är målet att hitta ett snyggt saltkar. Vi äter ganska mycket ägg och maken har alltid salt på sina vilket resulterar i att det står en ful kryddburk på bordet för jämnan. Det var då jakten på ett snyggt saltkar började, det var lättare sagt än gjort. Först när jag sökte fick jag upp massa fula i porslin, typ de här lite skämtsamma som jag känner inte passar helt i vår övriga inredning, dock är de ju manliga och det är ju mannen som använder dom.





Sedan hittade jag fina i silver men de kostar ju skjortan! Dessa var lite söta indiska....





Dessa var ju lite söta men lite för dyra och lite för vanliga...




Några som jag älskar som syrran har är dessa...



...men de är tyvärr populära på Tradera så de försvinner fort och blir dyra .

Men så plötsligt hittade jag dom, dom sötaste man kan tänka sig, på små fina fötter, hade varit gulliga i fönstret....


...men dom hade sålts på auktion för femhundra kronor, inte riktigt vad jag hade tänkt ge för ett snyggt saltkar. Så nu sitter jag här med en ful kryddburk framför mig, jakten fortsätter!!




fredag 11 oktober 2013

Jag i ett nötskal...

Jag står i ett kaos och försöker få ordning på tio ställen samtidig. Sist jag var på Ikea köpte jag några kassar för att samla återvinningsmaterial i. Nu när jag röjde i garderoben tänkte jag att jag skulle packa upp dom och ställa i ordning så att man lätt kan spara var sak på sin plats. Då när jag har fixat i ordning den första kassen och ser att den är i perfekt storlek för att lägga gamla tidningar i kommer jag på idén att jag kanske skulle bygga en träram runt den av en gammal planka som ligger ute och har blivit så där lagom sliten.

Då kommer tanken " det där är ju jag i ett nötskal", jag dras alltid in i sidoprojekt när jag gör någonting. Jag har redan grundmålat ett fönster idag när jag egentligen bara var på väg ut för att ställa in en kasse i förrådet. Själva röjningen tar ju dubbelt så lång tid när man gör på det här sättet och det är ju inte så bra för en människa som får akuta trötthetsintervaller under en dag. Jag har hunnit med ett sidoprojekt till idag, som mannen sa när han såg mig -Tänk att man kan få in pyssel i alla situationer!

Men när jag hade organiserat så fint i lådorna kändes det faktiskt nödvändigt att göra snygga tags, det var väl ändå inte onödigt va?!








onsdag 9 oktober 2013

Grindar...

Satt och slösurfade runt på Blocket när jag plötsligt hittade två väldigt fina grindar från tidigt 1900-tal. Jag är lite svag för grindar och fina staket och jag är sugen på att ha två grindar in på uppfarten. Mitt på dessa grindarna var det två initialer, gissa vilka?!? Jo GB!! Det var ju som att grindarna kallade på mig, köp mig!! GB, GranBacken!!visst hade det varit fint!!

Diskuterade med maken som från början tyckte att vi kanske borde mäta innan vi gav bud men sedan började vi diskutera vad ett rimligt bud hade varit, det fanns nämligen inget pris utan köparen ville ha ett bud.

När man funderar på bud ställer man ju sig två frågor, är detta något som är värdefullt för köparen, eller är det något som stått och skräpat och som dom blir glada för vilket bud som helst (givetvis inom rimliga gränser).
Tillslut kom vi fram till att mejla och säga att vi var intresserade och fråga i vilken prisnivå han hade tänkt sig. Vår prisnivå var "superduperbilligt klipp", det överensstämde I N TE med säljarens, han ville ha 6000!!! Ja det var min dröm om smidesgrindar...




...men visst hade passat bra på GranBacken!!!

Pyssel i höstmörkret...

Jag har börjat röja lite i lekrummet där nästa garderobsvägg ska in, till makens förskräckelse kanske jag ska tillägga. Han har liiite panik på alla mina projekt just nu men det är ju så att alla saker hänger ihop, för att få ordning måste man först ha lite kaos....eller som i vårt fall M Y C K E T kaos.

Hur som helst så har jag nu tömt byrån där nere och flyttat upp den i Lillebrors rum. Med tömt, menar jag att jag har lagt alla saker i olika kassar och högar som nu finns kvar i rummet. När jag gjorde detta hittade jag en massa stämplar och fick ett plötsligt pysselsug. Det satte i gång redan tidigt på morgonen men jag fick lugna mig till efter jobbet.

Det hade varit en intensiv dag på jobbet, jag kände mig ganska trött och hade bara en dryg timme hemma innan jag skulle tillbaka på kvällsmöte. Storasyster och jag tog fram stämplarna och satte oss och pysslade, åhh vilken ro för själen!! Det blev två små tändsticksaskar en till mig och en till en vän som behövde piggas upp lite i höstmörkret.

Dagens motto: Mer pyssel åt folket!!
















måndag 7 oktober 2013

DIY Hundsäng!!

Efter en sådär trehundra arbetstimmar är den äntligen klar, Morris säng alltså. Jag är sååå nöjd och stolt över att ha lyckats få ihop den...och isär den och ihop den igen för att sedan genast ta isär den för att slutligen få ihop den igen. Rent tekniskt kan man nog säga att jag har byggt fyra hundbäddar.
Här är i alla fall slutresultatet, jag lovar att återkomma med bild så fort den lilla vovven börjar ligga i den...
...vilket i värsta fall kanske aldrig kommer hända...













I ❤ Musicals...

Åh vilken mysig helg vi har haft, det känns som vi har hunnit med hur mycket som helst!! Fredagen började tidigt för mig på jobbet men det betydde också att jag kom därifrån redan halv ett. Då blev det raka vägen till Ica, där gick jag och pensionärerna och oj som dom åt! Hela affären var fylld med folk från olika varumärken som bjöd på godsaker. De gamla gick från stånd till stånd och knaprade allt från knäckebröd till choklad. Själv sprang jag runt som en skållad höna för att rafsa åt mig det jag behövde i vetskap om att jag hade en liten kissenödig hund där hemma, inga provsmakarchips för mig inte.

Eftermiddagen ägnades åt att hålla mig ute i garaget så maken kunde få städa huset i lugn och ro, när man väl har fått i gång mannen gäller det ju att inte störa! Kvällen avslutades väldigt tidigt för mig efter ett bad i tunnan, en skål varm fisksoppa och jag tror jag hann lukta på vinet innan jag somnade redan halv tio.

Men är man i säng tidigt så är man också utvilad tidigt, halv sju vaknade vi pigga på lördagens morgon. Efter en skön frukost packade vi in oss och gav oss i väg till Halmstad, barnen lämnade vi av i Svenljunga hos farmor och farfar.

Dagen ägnades åt lite shopping, god lunch på Olsonss skafferi, ett ställe jag verkligen kan rekommendera, och avslutades tillsist med Peter Jöbacks show "I love Musicals". Ja ni fattar att jag var nöjd med helgen redan här!!

Söndagen började med hotellfrukost, fortsatte med ett snabbstopp i Ullared sedan hem där vi tog tag och röjde rent i vårt garage. Från att varit helt fullt kan vi nu få in båda bilarna igen.

Ja det var min helg det!





lördag 5 oktober 2013

Snickeriverkstad...

Jag håller fortfarande på att kämpa med Morris lilla hundsäng. Maken skrattade åt mig och sa lite roat - Det bidde ingen säng det bidde en liten fingerborg. Ni vet efter den där sagan om en som gick till en skräddare. Själv känner jag att det hela mer börjar likna mitt projekt "Sy en reseplånbok" , fast här behövs ingen sprättare utan mer en kofot!! Här kommer en förklaring av vad som hänt sedan svärfar faktiskt gjorde en säng











...just det, jag glömde ju att jag dessutom kapat hela ramen på höjden, den vid den högra blå pilen.

Just nu står allt ihopmonterat igen, gissa vad jag nu har upptäckt!? Att jag borde ha lagt i bottenplattan I N N A N jag spikade på listen runt om för nu går den inte i...

torsdag 3 oktober 2013

Priset till årets mamma går....

...inte till mig!!

Maken har jobbat borta hela veckan och jag har försökt ro i land veckans aktiviteter med alla barn. Ja nu låter det kanske som vi har en hel hög barn, de är ju dock bara två men det kan vara nog så trixigt.


Idag blev en sådan där dag då allt körde ihop sig, jag hade utvecklingssamtal med Storasyster innan jobbet vilket gjorde att jag lämnade hunden ensam hemma extra tidigt. Sedan hade jag en utbildning på Högskolan mellan 16-18.30. Lillebror skulle iväg på idrottsskola klockan 18.00 och Storasyster hade fotbollsträning klockan 17.30. Ni fattar att ekvationen inte gick ihop.

En klasskompis till Lillebror tog hand om honom och såg till att han kom iväg på sin aktivitet. Storasyster fick ta skolbussen hem, gå en rejäl sväng med hunden, göra sina läxor, värma mat och äta för att sedan gå upp till grannen som lovat köra henne och sin dotter till fotbollen.

Jag ringde Storasyster vid halv fyra när jag stressade från jobbet för att hinna till högskolan i tid. Allt var under kontroll och jag sa till henne att hon efter klockan fyra inte kunde ringa mig men hon kunde skicka sms.

Kommer in på min föreläsning en minut innan den börjar, slår mig ner och pustar ut. Efter ett tag kom jag på att jag kanske skulle kolla av mobilen. Ett missat samtal hemifrån, två sms från Storasyster och två sms från grannen. Shit vad har hänt!?

Det visar sig då att grannen står i stan och får inte igång bilen, hennes man är i Bollebygd och vet inte om han hinner hem, det är då trettio minuter innan fotbollsträningen börjar. I normala fall hade hon kanske kunnat strunta i träningen men dels tyckte jag att det var bra om hon kom iväg så hon slapp vara hemma själv så många timmar och sedan så var det avslutning och tjejerna skulle få möta mammorna. Ja och då givetvis inte den här mamman eftersom hon satt på en föreläsning.

Jag ber henne ringa en annan kompis som bor borta i Frufällan och se om hon kan få skjuts med henne. Det blir lite sms fram och tillbaka mellan Storasyster och mig och grannen och mig. Tillslut verkar allt ha ordnat sig och hon åkte iväg på fotbollen.

Direkt efter högskolan åkte jag ut och hämtade Lillebror och hans kompis från idrottsskolan sedan åkte vi äntligen hem. Där möts jag av en Storasyster som ser ut som en liten trasa, så trött, så trött. Hon kraschar storgråtandes i min famn och hulkar fram att hon aldrig vill att jag ska vara borta när det strular. Lilla fina tjejen, hon hade verkligen fixat hela dagen galant med det blev för stort ansvar för henne.

Så priset för bästa mamma går inte till mig idag men priset för finaste och duktigaste dotter går till:

S T O R A S Y S T E R

och ett extra tack går till dom mammor och pappor som idag tog hand om mina barn!!





onsdag 2 oktober 2013

En bild på...

...mitt dåliga samvete




En solig dag går vi som i ett Instagramfilter här hemma men ändå kan jag bara inte få tummen ur och sätta igång med de skitiga fönstren. Nej istället gör jag massa andra viktiga saker, som att snickra på en hundsäng.
Men skulle inte din svärfar göra det kanske ni nu tänker. Jo han gjorde det, tack snälla J!!!

M E N, den blev alldeles för stor när jag fick in den i rummet. Jag fick plocka isär allt ihop och krympa den med trettio centimeter på bredden. Inte helt lätt för en oerfaren hobbysnickare kan jag säga men med mer tur än skicklighet och kanske ännu mer spackel än tur så har jag nu fått ihop den. Inte nog med att jag har fått en helt ny respekt för möbelsnickare, jag har också fått ett nytt favvoverktyg nämligen cirkelsågen!!

Nu är i alla fall sängen klar. Som ni ser på bilden känns inte hunden helt avslappnad i den. Jag är dessutom inte nöjd, funderar på högre sargar på kanterna och eventuellt ett bakstycke för att få den lite mer proportionerlig. Problemet då blir kanske att han inte kommer upp i den.
Ja ni kanske fattar nu att jag inte har tid att göra något så oviktigt som att putsa fönster!!









Vad är det som händer?...

Vardagen kör på i en otrolig fart, det ska köras hit och dit, läxor ska göras, huset ska städas, tvätten tvättas och fönstren borde tvättas, hunden ska rastas. Det känns som att tiden inte räcker till!! Helgerna går åt till att greja, jag läste syrrans blogg, hennes man klagade över att han behövde ha helg efter helgen bara för att de jobbar så mycket på sin lediga tid. Precis så kände maken i helgen, att han inte haft någon ledig tid. Samtidigt är det ju roligt att få ordning och fint och både maken och jag gillar ju att greja lite.

I helgen fick kläderna flytta in i garderoben igen och nästa vecka kommer garderobsdörrarna sedan är faktiskt sovrummet färdigt!! ....Ja lite tapetsering kvar men det behöver vi ju inte låtsas om. Sedan ska vi flytta ner renoveringskaoset till det vi kallar lekrummet. Där ska också in en garderobsvägg, tänk vilken bra förvaring vi kommer ha sedan!!