lördag 28 december 2013

Semper Amicae - vänner för alltid...

På juldagen fyllde en vän till mig år, hon fyllde 65 år. Ja ni läste rätt, trots åldersskillnaden är hon en av dom människorna i mitt liv som jag håller närmast hjärtat. Vi jobbade ihop i tio år och när jag väl bytte arbetsplats och lämnade fina B gick jag verkligen igenom en kris, det blev som ett sorgearbete.

Vi ses inte så ofta längre men hon finns i mina tankar och mitt hjärta. Jag ville göra något till henne när hon fyllde år, det blev ett födelsedagskort, en liten ask och ett halsband.

Semper Amicae - Vänner för alltid...








onsdag 25 december 2013

Stad i ljus...

Det blev en mysig julafton med lagom många paket. Jag hade tydligen varit snäll för jag fick precis det jag hade önskat mig, ljusstakar i form av små hus. Inte nog med att jag fick tre stycken av makens familj, min fina syster hade dessutom gjutit tre stycken alldeles S J Ä L V!!! Åh vad glad man blir när man får något så fint, nu har jag en hel liten stad av ljus på verandan...














söndag 22 december 2013

Tänt var det här!!..

Vi har ljusslingor i ett av våra träd, det står så man ser det från alla rum i nerevåningen och även från vårt sovrumsfönster. I mörkret ser det ut som ett regn av små lampor, jag älskar hur det lyser upp lite i mörkret.

Härom veckan upptäckte vi att det hade slocknat, maken trodde att det var startkabeln och bytte ut den, direkt gick den sönder. Vi behövde nu alltså ta reda på vilken av slingorna som gjorde att det hela tiden blev kortslutning. Idag fick jag äntligen tummen ur och hämtade en stege och klättrade upp i trädet. Stod där livrädd i trädet, hatar höjder och med blåsten vinande så hela trädet svajade gjorde inte saken bättre. Skruvade lite i slingorna men med kalla händer och rädda muskler fick jag inte loss dom. Maken kände sig nog tvungen att komma ut han med så han kom och löste av mig i trädet.

Han fick bort alla slingor och började med att skruva i den första igen. Nu kanske det behövs en liten förklaring över hur systemet fungerar. Det är en ring med sex uttag som sitter uppe i trädet, där på skruvar man i lösa slingor med lampor. Han skruvar i alla fall i den första och ber mig, som står på marken, att sätta i kontakten. Jag gör detta och där uppe i trädet låter det som en raket avfyras, ärligt talat trodde jag nästan att jag sköt iväg maken. Shit, vad rädd jag blev. För att inte tala om hur maken kände sig där uppe i trädet med eld sprutandes ur ringen. Jag sliter i sär kontakten igen, antagligen inte fort nog för maken skriker uppifrån trädet - STÄNG AV, STÄNG AV!!! Ja där fick vi upp pulsen både jag och maken!!

Nu har vi fått ta bort några söndriga slingor, den ena (eldsprutande) ringen och sedan försökt hänga tillbaka dom igen. Nu lyser det fint igen!!





Upphottad neccesär...

Vet ni att det är jättesvårt att hitta snygga neccesärer?! Jag ville ha en söt, romantisk med gammal portmonnäknäppning till Storasyster, det fanns inga i hela stan. Nu tycker ni kanske att jag var lite bestämd i mina kriterier men inte ens en snygg med dragkedja kunde jag hitta. Till slut kom vi i alla fall hem med en skimrande ljusgrön från H&M för 50kr, varken snygg ful, helt enkelt redo att hottas till lite. Vad behöver man då för det här projektet och hur gör man?

1) Ta fram neccesärer och ett gammalt strassarmband som gått sönder och plocka bort stenarna

2) Ta fram en lämplig penna, i mitt fall blev det en kajalpenna. Här vill jag poängtera vikten av att ta en L Ä M P L I G penna

3) Ta fram nål och tråd och linjal

Då börjar vi!

1) Börja med att rita ut prickar där stenarna ska sitta, jag valde att göra bokstaven M som är Storasysters första bokstav. Mät ut med linjal så prickarna kommer i nivå. Om man nu har valt en penna som INTE är lämplig tex en kajalpenna, blir det problem redan här. Det blir lätt kladdigt och faktiskt är en kajalpenna inte alls så lätt att torka av som jag trodde.

2) Spring lite panikartat till diskhon, hämta disktrasan och torka av neccesären.

3) Spring tillbaka till diskhon nu ännu lite mer panikartat eftersom du nu har kladdat ut den svarta kajalpennan över halva neccesären. Ta rikligt med diskmedel på trasan. Skynda sedan tillbaka till neccesären och torka frenetiskt tills all kajal har försvunnit samtidigt som du intensivt hoppas att maken, som för övrigt tyckte att neccesären var bra i sin ursprungliga form, inte ser vad du håller på med.

4) Skit i prickarna och sy på frihand fast stenarna och TADA!! Du har nu hottat upp en billig neccesär!!

















lördag 21 december 2013

Det blåser...

Det blåser halv storm ute, man får verkligen jobba hårt för att få någon julkänsla!! Förra helgen hade vi vår årliga tur till Malmö, jag älskar den staden både som sommarstad men kanske framförallt på julen. De har jullampor tända på varenda gata känns det som och marschaller i massor som står och brinner, där får man verkligen julkänsla. Här på Granbacken har två utebelysningar slocknat så här har vi det mörkt och trist, får se om vi kan fixa det under dagen.

Idag hade vi bestämt med barnen att skulle gå ner på stan och mysa, köpa de sista julklapparna, äta lunch och bara strosa omkring, känns sådär lockande i regn och rusk. Men vädret kanske hinner ändra sig tills vi är klara att åka. Nu kryper jag upp i nya soffan och tittar på dagens avsnitt av julkalendern. Har ni sett den?? Den är riktigt bra!! Den finns på Svt play...

















fredag 20 december 2013

Den är här!!!


Soffan alltså!! Igår fick vi äntligen hem nya soffan och jag är sååå nöjd. Nu ser det ju inte ut som vanligt i rummet eftersom vi har gran men det kommer bli superbra. Lite ironiskt i det hela är att fåtöljen står i vägen för julgransfotskorgen som jag slet mitt hår för att få ordning på. I-lands problem, jag vet!!

Idag gör jag sista dagen på jobbet för detta året, det blir en härlig långledighet nu!




...om ni undrar vad det är för eldklot till lampa vi har så är det bara en glödlampa i en sladd, vi har inte hittat den rätta ännu...

fredag 13 december 2013

Lucia...

Väskorna är packade, i helgen bär det av till Malmö för den årliga julshoppingen tillsammans med vännerna M&F. Men först blir det luciatåg med barnen på jobbet, finaste i stan, jag älskar den traditionen!!





tisdag 10 december 2013

Min humor...

Satt och tittade på Facebook och gick in på en länk en kompis lagt ut. Jag höll på att skratta ihjäl mig, älskar verkligen sådan här humor som egentligen inte är meningen som ett skämt.

Allt är lånat från Veckorevyn, titta, läs och njut (läs:skratta), vem vet, ni kanske får en idé eller två till årets julkort!!




























































Källa: Veckorevyn

måndag 9 december 2013

Tapetsering, glöggmys och dansuppvisning...

Ännu en rolig, fullmatad helg har försvunnit i rasande takt. Maken lyckades ta sig hem i fredags trots snökaoset, så fort han kom hem på kvällen körde vi igång med tapetseringen som då äntligen blev klar. Nu väntar vi bara på soffan som inte ska komma förrän nästa vecka och gör den inte det har vi ett perfekt dansgolv till nyår.

Hela lördagen ägnade jag åt städning, det blir ganska så dammigt av spackel som slipas och möbler som flyttas runt. Maken jobbade på Lions julmarknad så han kom inte hem förrän på kvällen strax innan våra gäster kom. Det blev en mysig kväll tillsammans med kompisar, bad i baljan, glögg och hembakt pizza. Strax innan två stupade vi i säng...

Igår var det dags för Storasysters årliga julshow på Folkan och som vanligt höll mammahjärtat på att spricka av stolthet, hon är så duktig. Det är inte klokt vad hon har utvecklats inom dansen på några år!! Efter dansen hade vi en mysig eftermiddag/kväll med våra respektive familjer, det bjöds på den årliga julgröten och nygriljerad skinka.

I veckan ska jag bara njuta av ett julstädat hem, på fredag bär det av mot Malmö för den årliga julshoppingen tillsammans med bästa vännen M och hennes man, kan det blir bättre?! Nej jag tror faktiskt inte det!!













































onsdag 4 december 2013

Dagens tips...

Nu när det är så mörkt och ruggigt ute kan det vara svårt att vakna till liv på morgonen. Vill du känna dig pigg och alert snabbt, väldigt snabbt faktiskt följer du dessa enkla steg:

1) ta en helt vanlig morgondusch

2) ta en handduk som det sitter en ganska stor spindel på, sno den runt ditt blöta hår.

3) ställ dig framför spegeln med mascaran i ena handen, se hur spindeln närmar sig ditt ansikte.

4) skrik högt och släng i väg handduken.

Nu kan man välja på två alternativ beroende på om man vill ha samma uppvaknande i morgon eller om man i framtiden nöjer sig med att vara lite trött och i stället väljer det djurfria alternativet med en kopp kaffe istället.

5a) häng tillbaka handduken och hoppas på att spindeln sitter där i morgon också.
5b) spola ner spindeln i toaletten.

Jag hoppas dessa enkla tips funkar för er också, själv är jag pigg som en mört, känns faktiskt nästan som jag har fått en liten hjärtattack. Imorgon ska jag prova kaffealternativet....