lördag 28 maj 2016

Efter regn kommer solsken...

Tack alla vänner för fina sms. I vår sorg och saknad finns det en liten glimma sol...


















Hon heter Lillan och är en Bearded Collie
Hon är född till namnet Beardmarkeds maximum Attitude och är ett riktigt busfrö.

För er som inte kan rasen ser ni en vuxen i bakgrunden på tredje fotot. För er som känt mig länge vet att min första hund Hampus var av den rasen.

Den 10 juni flyttar hon hem till oss på Granbacken. Hon kommer bli lika älskad som lille Morris..




Tack Beardmarked's för lånet av foton

En saknad...

Jag vaknar tidigt, strax efter fem. Innan hjärnan är riktigt med hinner jag känna Morris tyngd mot mina ben. Sedan vaknar hjärnan och inser att det är omöjligt, att det bara är täcket, då kommer tårarna...

I veckan har barnen så klart varit ledsna, Lillebror hemma och Storasyster överallt. Hon har haft ett fantastiskt stöd av sina vänner. En av hennes närmsta killkompisar sa en dag till henne:

När du lider, lider hela skolan. För du är skolans lyckopiller

Igår fick jag ett sms från hennes bästa kompis (vår extradotter) där hon skrev så fint om hur hon tänker på oss och hur ledsen hon är. Förstår ni hur fina tolvåringar vi har runt oss!!





fredag 27 maj 2016

Nu är det över...


Idag har han fått somna in, våran älskade knasiga lilla vovve. Efter år av försök att få denna lilla kille att må bra hos oss bestämde vi oss tillslut för att ge honom ro. Han somnade i vår famn innan han slutligen fick den sista sprutan, han var lugn, det var fint, det var rätt beslut...mitt hjärta går sönder. Tack alla fina vänner som har hört om detta genom oss och barnen och som har skickat stöttande sms.

Vila i frid älskade lilla Morrisen, vi kommer minnas dig som världens gosigaste hund!




måndag 23 maj 2016

Vänskap, tårar och skratt...

Vilken otroligt härlig helg vi har haft. Vi har tillbringat den nere i stugan tillsammans med två familjer ur vårt skidgäng.

Barnen hade med sig sitt Airtrack så de har gymnastiserat tio timmar om dagen. Vi vuxna har pratat, fixat mat, gått promenader och bara varit.

Det är ett underbart sätt att umgås på, alla gör lite vad de vill. Man hamnar med olika människor på olika ställen i huset och får fina samtal, lär känna varandra ytterligare.

Det har varit en turbulent vecka som nu avslutades med både svåra och glada beslut. Är så glad att jag har haft vänner runt mig som lyssnat, stöttat och gett goda råd. Igår när vi åkte hem kände jag mig så lycklig över att jag har ett fint skyddnät runt mig i form av både gamla och nya vänner. Det finns många som skulle ställa upp om jag behöver hjälp, jag hoppas att de vet att vi också finns där för dem! Tack snälla familjen L och familjen T/L, för en underbar helg ihop men också för hjälpen igår...

















torsdag 19 maj 2016

Tacksamhet...

I dag har vi tagit ett sista farväl av makens morfar, han blev 90 år. Det var en vacker begravning.

När vi kom dit visade det sig att det var prästen som vigde oss och som höll i Storasysters dop som nu skulle hålla i begravningsgudstjänsten.

Efteråt kom han fram och pratade med oss och frågade hur vi hade det. Vi har det bra, svarar vi unisont. Jag känner en enorm tacksamhet över att jag efter nio års äktenskap inte bara kan svara vår präst att vi fortfarande är gifta utan också säga att vi är L Y C K L I G T gifta. Jag känner en stor tacksamhet över att jag får dela mina dagar med mannen jag älskar, mitt stora stöd i livet.

I dag har jag känt sorg men framförallt en stor tacksamhet...









måndag 9 maj 2016

Sol, värme och familj...

Vilken fantastisk helg vi har haft, fylld av sol och värme som vi har längtat så länge efter, det kändes nästan som en hel semester!

Vi bestämde oss lite snabbt i onsdags för att dra ner till stugan efter kvällens träningspass. Hela familjen lyckades packa på en halvtimme och medan maken och jag körde ett cirkelpass rastade barnen hunden och åt glass. Vi satte oss sedan svettiga och småhungriga i bilen och drog ner mot kusten. Det som kändes så bra i Borås kändes inte lika bra när vi kom till Varberg och och trafiken stod still. Det hade varit en olycka på motorvägen i höjd med Falkenberg redan kl två på dagen och när vi kom var vägen fortfarande avstängd. Halv tio kom vi äntligen fram till stugan och kunde få i oss lite mat.

På torsdagen sken solen och vi bestämde oss för att efter frukost ta morgonrundan med hunden lite längre ner med kusten. Det blev en ljuvlig förmiddag med geocaching, promenad utmed havet och slutligen ett stopp på Siaglass i Slöinge.






Fredagen spenderade maken på golfbanan och jag skrubbade alger från huset, inte så kul men nödvändigt och resultatet blev fint.

I lördags var valet att åka hem eller hitta på något, med inspiration från Instagram bestämde vi oss för att åka ner till Ängelholm och titta på konstnären Lars Vilks fantastiska konstverk Nimis. Det här kan jag verkligen rekommendera. Man får gå en härlig promenad genom bokskog innan man slutligen kommer fram till detta fantastiska bygge gjort av drivved.






Det är härligt att få vara tillsammans med familjen, det är så mycket med tävlingar, kompisar och träningar till vardags. Man behöver pausa ibland, JAG behöver pausa och få vara med min familj. Det bästa med en sådan här liten semesterhelg är att vi faktiskt har den stora semestern framför oss!