lördag 11 april 2015

Fyra manliga hantverkare VS en kvinnlig förskollärare

Vi har velat få upp en hylla på jobbet. Efter ett mejl till vaktmästaren kom det tre (!!) män och mätte lite där vi ville ha den.

Efter ytterligare en vecka kom det fyra (!!!) män, alla klädda som hantverkare, för att sätta upp en ca 40cm bred hylla av märket Elfa.

För att förtydliga för den okunniga läsaren är Elfahyllor ett system som består av skenor som skruvas upp på väggen, sedan skruvas konsoler på hyllplanen och hyllorna kan sedan flyttas upp och ner på skenorna. Detta system har funnits sedan 1940-talet.

Hur som helst, in kommer dessa fyra snickarklädda män. Jag vill inte vara helt fördomsfull men det kändes som att åtminstone två av dom var på fel plats. Efter mycket mätande och skruvande var till slut skenorna på plats, då hade däremot två av "hantverkarna" försvunnit.

Vi i personalen satte oss vid ett långbord tillsammans med barnen för att äta. De två hantverkarna som var kvar skulle då ta tag i det här med att sätta konsoler på hyllplanen. De frågar vart vi vill ha de tre hyllplanen. Min kollega säger att vi vill ha en i brösthöjd, en nertill och en upptill. De börjar titta och fundera på dessa önskemål. Jag frågar då om de kan sätta fast konsolerna så att vi själva kan flytta runt hyllplanen. Nej svarar den ena då och förklarar att de skruvar fast hyllplanen i konsolen. Jag försökte då påpeka att våra andra hyllor sitter så men då svarar han ännu en gång att det inte går. Sedan lägger han till, med en i mina öron lite överlägsen ton, att jag gääärna får pröva själv.

Jag kände mig lite tillplattad och fortsatte med min lunch. Men så plötsligt kände jag jo jag KAN ju faktiskt visst visa! Jag går fram till de båda männen, suger med mig ett hyllplan i farten, lägger det på konsolerna och drar ut hyllan lagom mycket för att få plats att vinkla hyllplanet, hakar av konsolerna med hyllplanet på och säger med bestämd röst "Så här menar jag!", sedan går jag tillbaka till bordet och min lunch.

Resten av lunchen hörde vi de båda hantverkarna prata om "Halleluja-moment" och att "Jag har aldrig sett den här typen innan". Yeahh, right, den har ju bara funnits i ca 60 ÅR!!!

Så i matchen Hantverkare mot Förskollärare i kategorin "Skruva upp en hylla" blev resultatet 0-1


1 kommentar:

  1. HÄRLIGT!! Sånna ögonblick hade jag många i Indien men de sker mer sällan här i Sverige.
    Även om din hjärna tänker lite konstigt vissa gånger kan du ju bra mycket mer än många vad det gäller mycket med bygge och att få ihop saker. Inte många plockar fram cirkelsågen och sågar av en bokhylla i djupled. Eller gör sina egna besticklådor!
    Kram

    SvaraRadera