torsdag 7 april 2016

Nordea- ta dig i brasan!

Jag är så jäkla arg så jag tror att jag smäller av. Hur i hela friden kan hela samhället gå mot att ha längre och senare öppettider förutom bankerna?!

Vi har bestämt oss för att skaffa ett ungdomskort till Storasyster (ett slags Visakort för barn). Jag går in på Nordeas hemsida och läser på om deras öppettider här i Borås. Mån-ons+fre öppet till 16.00, torsdagar öppet till 18.00.

Vi skriver ut en fullmakt som maken skriver på så Storasyster och jag kan fixa detta utan att han är närvarande. Jag läser också att man ska ta med foto till ett id-kort som man får i samband med att man skaffar Visakortet plus giltigt pass.

Efter en strulig natt, då hunden inte skött sig exemplariskt, och en intensiv arbetsdag åkte vi iväg för att fixa det här. Vi gör ett stopp i Knalleland där Storasyster får ta kort i en fotoautomat. Kör in till stan och parkerar och går i regnet bort till banken.

Precis när vi kommer fram sticker en äldre man ut huvudet och följande konversation utspelar sig:

Han: Har ni bokat tid?
Jag: Nej vi ska bara gå in och göra ett ärende
Han: Det går inte vi har stängt.
Jag: Ehh va?? Det står ju på hemsidan att ni har öppet till 18.00!
Han: Ja jag vet att det står så men det är fel, det är inte vi som har skrivit det.
Jag: (fortfarande ganska lugn om än lite irriterad) Okej men när har ni öppet då?
Han: (sticker ut huvudet genom dörren och läser på den) 10-13 varje dag.
Jag: (nu ganska irriterad) Skojar du med mig? Det finns väl ingen normalt arbetande människa som kan komma hit mellan 10 och 13!!
Han: (lite smått nervös) Ehh...
Jag:(arg) Så du menar att om jag ska fixa ett kort till henne måste jag först ta semester och sedan begära ledigt från skolan!! Det är ju INTE rimligt!!
Han: Ja jag förstår att det kan verka konstigt men så är det.
Jag: (arg så det nu ryker ut öronen på mig) Ja men då byter jag bank!!

Jag vände på klacken, gick tillbaka till bilen i skitvädret och körde hem.

Nu ligger jag här på soffan, fortfarande arg, helst vill jag storgråta och käka ostbågar men istället kastar jag onda ögat på hunden som gett mig för lite sömn och en matta att tvätta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar