lördag 28 januari 2017

Att bygga ett shakerkök del 1

När vi renoverade hela huset 2002/2003 hittade vi vårt drömkök på Kvänum. Ett grått shakerkök som var sååå snyggt!! Som alltid när något är snyggt så kostar det där efter och vi kände att den kostnaden inte var rimlig. Istället valde vi ett vaniljgult kök, fortfarande från Kvänum, med en utanpåliggande lucka som heter Sparre.

För några årsedan började vi fundera på att måla om köket. Och med "vi" kanske man nog här ska läsa "började jag fundera". Maken har varit en ganska stor bromskloss på det här projektet vilket kanske har varit bra för vi har verkligen funderat i flera år på hur vi vi vill göra.

Jag som inte riktigt kunde glömma mitt drömkök började googla på om man kunde bygga om köket så det skulle se platsbyggt ut. Jag hittade några sidor och det stora jobbet att övertyga maken om vilken fantastisk idé det var började.

Förutom att bygga om köket ville jag också måla taket i köket vitt och stänga igen trappstegen på vår öppna furutrappa och måla även denna vit.

I somras började maken äntligen ge med sig. Min tanke var att bygga på stommarna och sedan göra egna luckor. När vi diskuterade projektet med pappa kom han på idén att bara skära ner de befintliga luckorna, alltså återanvända hela köket! Maken kontrade med att om vi skulle göra om kök och trappa så ville han bygga ett skafferi under trappan. Projekt "bygg om köket" var igång!!

Man kan ju tycka att man borde ha tagit lite mer riktiga "före-bilder" men när jag sätter igång med något så gör jag det kanske fort så ni får hålla till godo med lite "under arbetets gång-bilder"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar