onsdag 8 februari 2017

Vi i femman...

Vilken spännande resa det här är! För några veckor sedan fick vi veta att Lillebrors klass var uttagna till Vi i femman och att Lillebror dessutom var en av de två som skulle tävla!!

Första uttagningen skedde på radio Sjuhärad och nervositeten var olidlig. Efter att ha legat under hela matchen gör motståndarlaget en chansning på sista frågan vilket gör att de förlorar tio poäng och Lillebror med sitt lag svarar rätt och går om i poängställning och vinner.

Andra omgången spelades mot lagkompisen A:s förra skola. Hon skulle dessutom få tävla mot sin fd bästis. Stackars lilla A var helt knäckt innan sändning men taggade till och Lillebror och hon tog en klar seger. De var nu klara för final i Sjuhärad och fick vänta in vem som skulle bli deras motståndare.

Av alla skolor i Sjuhärad blev det nu så att Lillebrors gamla klass också gick till final så igår var kampen mellan Sparsör och Kunskapsskolan.

Lillebror tyckte det var jättekul att träffa alla gamla kompisar och kändes väldigt lugn inför hela tävlingen....vilket man kanske inte kunde säga om hans mamma!

Hur som helst, efter en trög start med många svåra frågor drog de i från och gick segrande ut ur striden. På torsdag är det sista kvalet för att se om de får vara med i teve. Vi håller tummarna hårt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar