torsdag 9 mars 2017

Åre...

Igår blev det en förmiddagstur på längdskidor för storfamiljen. Det tar ett tag att få på alla rätt utrustning men det är ju toppenbra att vara så här många, det finns alltid någon att låna från om det fattas utrustning.

Det blev en mysig tur i skogen. Lagom lång för oss som knappt stått på ett par längdskidor. Vi tog sikte på ett fikaställe där vi tog en lunch och då upptäckte att liften upp till Åreskutans topp var öppen för första gången den här veckan.

Alla stakade på med förnyade krafter hemåt och vi fick testa på att ta oss upp med lift och ber för slalombackar med längdskidor. Det senare var värre än det första. Med stela ben och skräck i blicken tog jag mig hemåt.

Väl hemma i stugan slängde vi av oss alla grejer och bytte om till alpinlooken och gav oss ut igen. Vi tog oss genom hela systemet bort till kabinbanan och upp till toppen. Otroligt vacker utsikt mötte oss där men då klockan var mycket blev det en kamp mot tiden för att hinna tillbaka innan liftarna stängde. Med en minuts övertid sladdade vi in i sista knappliften som skulle ta oss upp för den sista backen. Alla pustade ut och skrattet bubblade hos oss alla.

Kvällarna fylls med god mat, bastu, tv och sällskapsspel innan man lägger ner huvudet på kudden och somnar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar