lördag 22 augusti 2015

En mysig kväll...

Det blev en mysig kväll när vi firade den lilla tioåringen, solen sken, precis som för tio årsedan, det blev tacos och glasstårta på altanen. Lillebror fick den traditionsenliga tioårsskylten av mormor och morfar. Kvällen avslutades med ett kvällsdopp tillsammans med kusinerna. Det var en väldigt nöjd tioåring som kröp ner i sängen...


Tips på en smarrig, enkel glasstårta

Nutellasemifreddo

Det här behöver du till 10 bitar :
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör så här:

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Gott med friska bär till.

Ta fram i god tid innan servering!

Källa:
Jennys matblogg

1 kommentar:

  1. Hipp, hipp, hurra!!!
    Låter smarrigt! Måste testas!
    Kram

    SvaraRadera