söndag 27 september 2009

Hemmafru eller Lyxhustru??

Häromdagen kände jag mig så nöjd. Hela eftermiddagen gick jag här hemma och städade och fejade. Jag vet att folk runt om mig (läs: mamma och make) tycker att jag är lite slarvig men den här dagen kände jag verkligen att jag nog skulle passa bra som en riktigt duktig hemmafru. Jag dammade, skurade, dammsög och allt blev så rent och fint.

Nöjd som jag var skulle jag bara rätta till soffan lite för den stod lite snett. Men vad ser jag då på golvet om inte en lucka från barnens julkalender. Då kanske det ska påpekas att jag inte har köpt en julkalender för 2009 ännu utan detta var -08:s upplaga. Då kände jag att hemmafru kanske inte passar mig i alla fall...

... Men idag tänkte jag att om inte hemmafru passar mig så borde ju lyxhustru vara mer JAG.
Jag har ju sett på Hollywoodfruarna att de ägnar dagarna till träning och shopping så jag började med att sätta på min PT (vi är vänner nu).

Under uppvärmingen fick jag skutta runt två entusiastiska barn, kanske inte så lyxhustru över det men efter en stund gick dom ut. Jag fortsatte med mina bensprattel till ljudet av maken som spikade garagetak. Jag kan ju låtsas att det är min "Gardener" det har ju alla rika amerikaner, tänkte jag. (Poolboy hade varit mer intressant men vi har ju trots allt ingen pool).

Jag kände mer och mer att lyxhustru passade mig, ända tills jag lade mig på golvet för att göra sit-ups. Då kommer kaninen och hoppar upp på min mage och sätter sig där och käkar bajs!! Då sprack bubblan om att bli lyxhustru.

....Hmm, jag kanske kan bli affärskvinna i stället. Undrar om det skulle gå att bli rik på att ge ut en dvd "Träna med din kanin" !?




torsdag 24 september 2009

Testinstitut för Hemtex

För drygt ett år sedan tyckte jag att jag skulle pigga upp våran toalett med en ny badrumsmatta. Ni vet, det är ju så käckt att göra en liten "minirenovering" med hjälp av nya textilier, och det är ju så bra med små projekt så mannen i huset inte blir tokig på en.

Sagt och gjort, jag gick till Hemtex och köpte en stor himmelsblå badrumsmatta. Det blev så fint i badrummet. Ut åkte den gamla beiga.
Vad jag då inte insåg var att vi i vår familj måste ha ovanligt smutsiga fötter! Jag gör inte annat än tvättar den här mattan. Varje vecka åker den i maskinen minst en gång!!

Häromdagen lade jag ut den igen på golvet, nytvättad och fin. Lillebror behöver gå på toaletten och göra nr 2, inga problem tänker jag, han klarar sig själv stora killen. Jag och storasyster är i köket. - Vilken bomb! var storasysters kommentar Och ja, det kan man lugnt säga, det lät nog i och för sig värre än det var men jag föreslog ändå att lillebror skulle ta en våtservett och torka sig med. Då säger han från toaletten - mamma, jag måste sätta mig lite på golvet om jag ska kunna torka mig. - Neeeej! skriker jag och rusar ut till toan. Självklart kommer jag försent, han har redan satt sig på den fina mattan...

Nu har jag tvättat den igen. Dom har bra kvalitet på Hemtex, deras mattor tål att tvättas om och om igen.

Här hänger den på tork, ren och fin!

onsdag 23 september 2009

Häxan Surtant

På storasysters förskola sätter dom upp roliga citat från barnen. Häromdagen satt det en ny lapp:

Barnet till en personal: Åh vad fin du är idag fröken, du har så fin tröja.
och fint halsband. Du ser ut precis som Häxan Surtant!

Hi, hi, hi... för er som inte följer Bollibompa lika slaviskt som vi gör här hemma får ni här en bild på henne!



Häxan Surtant

söndag 20 september 2009

Tränarbråk


Maya-min PT


I fredags blev jag så irriterad på min personliga tränare. Ja, jag vet att hon är animerad men efter att ha kört ett core-pass frågade hon mig om jag var nöjd med min "progress". Jag fick tre alternativ att välja på så jag tog det tredje som gick ut på att jag inte var så nöjd, att jag tyckte att det gick för långsamt. För ärligt talat ser jag inga resultat, jag har haft träningsvärk i 1,5 månads tid men vågen visar på samma generösa kiloantal.

Hur som helst, jag har varit väldigt duktig med min träning, jag har kryssat i kalendern att jag ska träna 5 dagar i veckan. Jag har följt min plan fast några gånger har jag hoppat över träningen för att sedan ta igen den en annan dag så jag har verkligen kämpat på. När jag nu svarar Maya (hon heter så) att jag inte är nöjd svarar hon att jag borde kolla över mitt schema för jag har ju faktiskt missat en hel del träningstillfällen!!!!

Vad är hon för PT?! Är det inte meningen att dom ska stötta en?! Så nu är jag lite sur på henne, vi får se om vi blir kompisar i morgon när det är dags att träna igen.

fredag 18 september 2009

Vill ha!!!

Åhh vad jag vill ha en sån här fin bärbar dator. Borde inte det vara alla moderna mammors rättighet att äga en snygg laptop?! Jag menar hur ska vi annars kunna hinna att både laga mat till familjen och dessutom lägga ut snygga foton på oss på facebook.
Jag har ju dessutom en syster som snart bor i Indien, då är det ju verkligen viktigt att vara uppkopplad hela tiden i fall att hon vill ringa mig via Skype!!

Härliga fredag!

Visst är det så att fredagen är den bästa dagen på hela veckan!? Man är så nöjd över att ha klarat av ännu en arbetsvecka samtidigt som man vet att man har hela helgen framför sig! Nu har jag hämtat barnen från förskolan och ska sätta mig att njuta av en kopp kaffe, jag älskar mina fina greengate muggar!


måndag 14 september 2009

Jag behöver mer luft!

Idag var det dags att testa pilatesbollen. -Lets go, sa min animerade Wii PT och satte sig på sin boll. Okej tänkte jag och gjorde likadant. Men av någon anledning såg det inte alls ut som för henne. Hon satt så högt och fint på sin boll och tränade sina biceps. Min boll "flöt" liksom ut under rumpan på mig så jag satt ganska lågt med knäna under hakan och försökte att räta ut armarna utan att de tog i för mycket i bollen. Hmm, undrar om det är fel på bollen eller min vikt?? ....antagligen bollen!

söndag 13 september 2009

Garagebygge


I den här familjen har vi ständigt ett bygge på gång. Efter att ha snickrat hela sommaren i sommarstugan har vi också dragit igång ett garagebygge här hemma. Som tur är har barnen en underbar farfar som har hjälpt till otroligt mycket. Idag fick vi också hjälp av en kompis, så nu har vi ett halvt tak färdigt!!

Helgens inköp


Försöker komma i form med hjälp av Nintendo Wii, så i helgen bar det av till knalleland där jag införskaffade en pilatesboll och en matta. Visst är det fin färg på dom!! Bara det gör att man vill börja träna. Än så länge är det bara barnen som testat att träna med bollen men i veckan ska jag göra ett försök, vi får väl se om jag överlever. Tydligen ska piggarna på bollen göra att man ligger mer stabilt men jag är tveksam..

lördag 12 september 2009

Simskola och Barnkalas

I dag bär det av till Svenljunga för storasyster och pappa, hon ska börja på simskola där. Dom har en perfekt stor simhall pluss att man kan passa på att hälsa på hos farmor och farfar. Storasyster har gått på babysim så hon är ett riktigt vattendjur, simma kan hon egentligen men problemet är att hon kan bara simma under vatten, men nu kommer hon nog snart lära sig!

För lillebror är det en stor dag idag. Häromdagen kom den första KALASINBJUDAN!!! Han har längtat sååå efter att få gå på barnkalas, varje gång storasyster har fått en inbjudan har han brytit samman. Men idag är det hans tur att få gå. Spännande!!

tisdag 8 september 2009

Gammalt blir nytt

Jag gick igenom garderoberna ganska grundligt härom veckan. Mycket åkte till insamling men några av barnens tröjor sparade jag. Så nu har jag gjort om två för små tröjor till mössor i stället!


Lillebrors mössa...

... och storasysters mössa!



söndag 6 september 2009

Höstfint







Jag har gett upp om mer sommar nu. Barnen och jag tog en tur till Blomsterlandet och köpte nya växter till utekrukorna. Så nu har vi fixat lite höstfint i trädgården!

Linbana

Igår när jag låg och slötittade på tv kom jag på att vi måste ha en linbana i trädgården! Visst är det en bra ide´?! Vi bor i ett hus som har stor trädgård med många träd. Det finns en sluttning från grannen så det vore ju perfekt! Skickade genast ett sms till mannen (som var i stockholm på mässa) - vi måste göra en linbana i trädgården! Fick tillbaka - visst älskling vi börjar på måndag. Jag får för mig att han var ironisk, han brukar inte uppskatta alla mina ideér.