lördag 12 april 2014

DIY Påskägg för vuxna

Fick ett tips av min pyssliga vän M, ett påskägg för vuxna. Superenkelt att göra och lite kul att ge bort.

Det enda som behövs är ett påskägg, lådvin och lim. Jag köpte en liten Box vin på systemet, det fanns inte mycket att välja på i små lådor men som tur är fanns det ett torrt vin som skulle passa till umgänge och räkor, jag hoppas det faller värdparet i smaken.

Ägget köpte jag på Åhlens, det var lite smart att det var ett stående ägg, 18cm i diameter passade perfekt till lilla lådvinet. Vill man göra till ett vanligt boxviner får man ta ett större ägg och då får det nog bli den liggande sorten, jag har i alla fall inte sett större storlek på de stående.

Så här gör man:

Jag började med att plocka ur påsen med vinet ur lådan. Sedan tog jag bort den perforerade cirkeln på lådan, där pipen ska komma ut, använde den som mall och ritade av på insidan av äggetSedan skär man försiktigt ut cirkeln. Jag tejpade lite runt hålet med en prickig papperstejp för att få det lite snyggare men det är ju inget måste.
På med lite lim på kanten och sätt i press en stund...


...och vips så har man ett påskägg för vuxna!! Som ni ser på fotot återanvände jag handtaget också, det var bara att skära två skåror i toppen av ägget och pilla ner handtaget.

Ett lite påskigare sätt att dricka vin!

2 kommentarer:

  1. Oh, vad fint! Jättefiffigt dessutom. Kram mamma

    SvaraRadera
  2. Hi, hi! Visst är det kul! Bra idé med handtaget, undrar hur bra mitt band håller.....det hade ju inte varit så kul om ägget trillade ner från trädgrenen......
    Hoppas att ni får en härlig påsk! Kram

    SvaraRadera