torsdag 24 april 2014

Tankar som gror...

Jag vet att jag tjatar om altandrömmar och köksfunderingar men nu är det inte bara jag som funderar här hemma utan även maken. Det är svårt att göra små förändringar, att göra lite i taget, allt hänger samman.

När det gäller altanen har vi funderat fram och tillbaka på hur vi ska göra för att få den mysig och för att vi ska börja använda den. Ni har ju redan sett en bild på min drömaltan men efter mera funderingar och analyserande har vi nog kommit fram till att vi skulle vilja höja golvet och ha en balkongdörr ut från köket (dyrt).

I köket håller maken på att få spel på våra bänkskivor i trä som ruttnar bort, han vill ha in en rostfri bänk. Det är helt okej för mig men problemet är att vi då måste få bort porslinshon och byta ut hela det skåpet den sitter i (dyrt). Vårt kök finns inte längre i den färg vi har vilket inte gör mig så mycket eftersom jag vill lämna in luckorna för omsprayning. Att lämna in luckorna kanske ändå kan göras till överkomligt pris men alla kanter runt omkring och krönlister, hur gör man med det?? Allt hänger samman och allt blir jäkligt dyrt för att prata klarspråk.

I badrummet håller jag på att få spel, golvet i duschen har sjunkit så vattnet rinner åt fel håll, det har spruckit i fogarna och våra silikonfogar möglar. Jag hatar att det ser helt ofräscht ut även om man städat som en tok. Vi har bytt ut silikonfogarna flera gånger men det vill inte hålla sig rent. Maken har letat efter tecken på läckage under huset men har tack och lov inte hittat något. Vi måste ta tag i vårt vattenfilter som inte fungerar som det ska (dyrt) så att vi får ner järnhalten. Vattnet färgar fogarna i duschen bruna, det ser inte så kul ut!!

Många tankar gror i våra hjärnor här på Granbacken och det känns som alla våra vitvaror håller på att ge upp. Det märks att vi har bott i huset i över tio år, allt rasar samman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar