tisdag 17 juni 2014

Den välorganiserade mamman...

Idag var det dags för Lillebror att åka på tågresa till Varberg med fritids. De skulle gå på torget, fiska krabbor, fika, se på fästningen, äta medhavd lunch och köpa glass.

Maken är borta i veckan så jag försöker vara välorganiserad och fixa och trixa så att alla barn och hundar har ett bra liv.

Igår åkte jag till Ica och fixade fika, på kvällen packades lunchlåda, fika, badkläder och krabbspö ner i ryggsäcken. Allt var redo i morse när vi åkte ner till stationen. Personalen skulle vara på plats redan klockan sju för att ta emot barnen.

På vägen dit pratade vi lite om att lillebror skulle sköta sig, lyssna på fröknarna och inte göra några idiotdyk från någon klippa. Jag sa till honom att lyssna noga om de berättade om fästningen så han kan guida oss där om vi åker dit i sommar. Jag avslutade konversationen med "Lite guidning är ju aldrig fel". Då svarar gullungen "Nej det är aldrig fel att få lära sig lite ny kunskap". Det är bara att konstatera att fortsätter han med den inställningen kommer det nog gå bra i skolan.

Tillbaka till resan. Väl framme vid stationen tar vi fram ryggsäcken, kollar av att den sitter bra och går sedan in genom stationsdörrarna. Inte en fröken så långt ögat når och inte en endaste unge.

Jag börjar ana oråd. Ringer hem till Storasyster för att be henne läsa igenom lappen från fritids. Ja här kommer dagens husmorstips. Läs SJÄLV igenom informationslappar och passa då på att kontrollera tid och datum.

Storasyster sover gott och svarar inte. Ringer då en annan mamma som skrattande informerar om att varbergsresan är imorgon!!

Nu har vi provpackat väska, kollat av körtiden till stationen så imorgon, då jäklar är vi redo!!

Köpte förresten en smart lunchlåda på Ica. Det har ju funnits väldigt snygga designade matlådor med inbyggd kylklamp, vet ni vilka jag menar? De kostar ganska mycket. Nu på Ica har de kommit med en budgetvariant, tror bara jag betalade 40kr för den. En tunn kylklamp ligger i ett särskilt lock. Prisvärd picnicburk tycker i alla fall jag!!

1 kommentar:

  1. Du är ju för redig du som "provpackar" matsäcken inför utflykten, tycker faktiskt att det känns lite över arbetat! Men lycka till nu med nästa packning! /Christina i Fristad

    SvaraRadera