söndag 22 december 2013

Tänt var det här!!..

Vi har ljusslingor i ett av våra träd, det står så man ser det från alla rum i nerevåningen och även från vårt sovrumsfönster. I mörkret ser det ut som ett regn av små lampor, jag älskar hur det lyser upp lite i mörkret.

Härom veckan upptäckte vi att det hade slocknat, maken trodde att det var startkabeln och bytte ut den, direkt gick den sönder. Vi behövde nu alltså ta reda på vilken av slingorna som gjorde att det hela tiden blev kortslutning. Idag fick jag äntligen tummen ur och hämtade en stege och klättrade upp i trädet. Stod där livrädd i trädet, hatar höjder och med blåsten vinande så hela trädet svajade gjorde inte saken bättre. Skruvade lite i slingorna men med kalla händer och rädda muskler fick jag inte loss dom. Maken kände sig nog tvungen att komma ut han med så han kom och löste av mig i trädet.

Han fick bort alla slingor och började med att skruva i den första igen. Nu kanske det behövs en liten förklaring över hur systemet fungerar. Det är en ring med sex uttag som sitter uppe i trädet, där på skruvar man i lösa slingor med lampor. Han skruvar i alla fall i den första och ber mig, som står på marken, att sätta i kontakten. Jag gör detta och där uppe i trädet låter det som en raket avfyras, ärligt talat trodde jag nästan att jag sköt iväg maken. Shit, vad rädd jag blev. För att inte tala om hur maken kände sig där uppe i trädet med eld sprutandes ur ringen. Jag sliter i sär kontakten igen, antagligen inte fort nog för maken skriker uppifrån trädet - STÄNG AV, STÄNG AV!!! Ja där fick vi upp pulsen både jag och maken!!

Nu har vi fått ta bort några söndriga slingor, den ena (eldsprutande) ringen och sedan försökt hänga tillbaka dom igen. Nu lyser det fint igen!!

2 kommentarer:

  1. Där fick man sig ett gott skratt. Har svårt att få upp ögonen på morgonen, trots kaffe, men det fixade du! Mamma

    SvaraRadera
  2. Där fick man sig ett gott skratt. Har svårt att få upp ögonen på morgonen, trots kaffe, men det fixade du! Mamma

    SvaraRadera