söndag 22 december 2013

Upphottad neccesär...

Vet ni att det är jättesvårt att hitta snygga neccesärer?! Jag ville ha en söt, romantisk med gammal portmonnäknäppning till Storasyster, det fanns inga i hela stan. Nu tycker ni kanske att jag var lite bestämd i mina kriterier men inte ens en snygg med dragkedja kunde jag hitta. Till slut kom vi i alla fall hem med en skimrande ljusgrön från H&M för 50kr, varken snygg ful, helt enkelt redo att hottas till lite. Vad behöver man då för det här projektet och hur gör man?

1) Ta fram neccesärer och ett gammalt strassarmband som gått sönder och plocka bort stenarna

2) Ta fram en lämplig penna, i mitt fall blev det en kajalpenna. Här vill jag poängtera vikten av att ta en L Ä M P L I G penna

3) Ta fram nål och tråd och linjal

Då börjar vi!

1) Börja med att rita ut prickar där stenarna ska sitta, jag valde att göra bokstaven M som är Storasysters första bokstav. Mät ut med linjal så prickarna kommer i nivå. Om man nu har valt en penna som INTE är lämplig tex en kajalpenna, blir det problem redan här. Det blir lätt kladdigt och faktiskt är en kajalpenna inte alls så lätt att torka av som jag trodde.

2) Spring lite panikartat till diskhon, hämta disktrasan och torka av neccesären.

3) Spring tillbaka till diskhon nu ännu lite mer panikartat eftersom du nu har kladdat ut den svarta kajalpennan över halva neccesären. Ta rikligt med diskmedel på trasan. Skynda sedan tillbaka till neccesären och torka frenetiskt tills all kajal har försvunnit samtidigt som du intensivt hoppas att maken, som för övrigt tyckte att neccesären var bra i sin ursprungliga form, inte ser vad du håller på med.

4) Skit i prickarna och sy på frihand fast stenarna och TADA!! Du har nu hottat upp en billig neccesär!!

5 kommentarer:

 1. Kan det vara denna typen du är ute efter???
  http://www.lisbethdahl.com/badevaerelset/toilettasker-og-kosmetikpunge.html
  Kram Ann

  SvaraRadera
 2. Ha,ha...ja som du vet är ju jag också på jakt efter den perfekta neccesären. Jag har både tyg och båge, men inte kommit på hur jag vill ha den riktigt. Du är välkommen hem till mig när som helst om du vill öva dig ;) jag kan nog skaka fram en lämplig penna.....
  Tack för tipset Ann! Där ska jag nog ta mig en ordentlig titt! :o
  God jul!

  SvaraRadera
 3. Ja Ann, det var Lisbeth Dahl -liknande jag hade tänkt mig fast billigare men inte ens en original kunde jag hitta :)

  SvaraRadera
 4. Vet tyvärr ingen återförsäljare :-(
  God jul på er!
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. På nätet finns det ju många. Lilla M får nöja sig med den här från H&M nu. Kram och god jul Ann!!

   Radera