söndag 19 oktober 2014

Pysselhelg i silverlera

I helgen har jag och syrran varit på kurs, min 40-årspresent från henne, en kurs i silverlera. Jag hade aldrig hört talas om detta innan. Silverlera består av nästan 100% silver, de få procent som inte är silver brinner upp när man bränner sina alster så slutresultatet blir finsilver.

Åh vad det är mysigt att sitta en hel helg och bara arbeta med händerna. Jag hade stora planer på vad jag skulle göra på kursen men det visade sig att det redan var bestämt. Vi skulle göra ett löv, en ormring och ett vikt hänge med mönster på båda sidor.

Lördagen började med att vi fick välja löv som sedan penslades med silverlera, fyra omgångar krävdes för att det skulle bli tillräckligt tjockt. Mellan torkningarna av lövet rullade vi våra ormringar. När leran har torkat ska man först fila bort alla skavanker, det som syns i leran syns sedan i silvret. När man hade gjort det så brändes leran så den var alldeles vit, det vita togs sedan bort med stålborste och då framträdde silvret.  Riktigt kul var det! Ni får beskåda helgen i foton.

Männen tillbringade lördagen på golfbanan och söndagen på bowlinghallen med barnen. Det blev en mysig helg för hela familjen med god mat och glatt sällskap. Tack fina syster!!.... och vår sponsor!
Mina....

....och syrrans..2 kommentarer:

  1. Så roligt att se allt fint ni gjort. Ni kanske får mersmak! Ni är så duktiga båda två att skapa. Kram mamma

    SvaraRadera
  2. Åh så fint! Det ser kanonmysigt ut! Det hade jag nog absolut inte gillat.......
    ;)
    Kram

    SvaraRadera