tisdag 15 mars 2016

Hemma igen...

...vilken vecka vi fick i Vemdalen! Strålande sol, fina vänner och många skratt, vad mer kan man önska sig?! Vad härligt det är att vara så många tillsammans, plötsligt står man i liften med en annan familjs barn och pratar om deras fritidsintresse. Det är lycka att ha fina människor runt sig och det här med att man bor ihop gör att man tvingas umgås på ett nytt sätt. Det blir hela tiden samtal med så många olika inte bara kvinnorna för sig, männen för sig och barnen för sig utan en salig blandning.

Kommer ni ihåg att jag skrev att familjen L hade ordnat med en överraskning på vägen upp? Dagen innan avfärd fick vi ett sms med en länk till en Spotify-lista som vi skulle ladda hem, det stod att vi skulle vara redo klockan 10.00 på resdagen, då skulle vi få fortsatta instruktioner.

Vi var lite otåliga så redan 9.30 drog det igång. Först kom ett sms där pappa M beskrev att det är viktigt att ha en bra låt som tar en ner för backarna. Första låten som han främst rekommenderade till puckelpisten var "Huppegupptäcksfärd" av Robban Broberg, det var en neutral låt som vi alla kunde använda oss av. Sedan kom låtarna en efter en, alla sexton deltagare hade fått "sin" låt där man också fick en motivering. Finaste kommentarerna fick så klart barnen, Storasysters låt blev "We´re not living in America" (Ni fattar kopplingen va? Sångerskan heter ju Maja), hennes kommentar blev:

Lillebrors låt blev Heroes av Måns Zelmerlöv. Familjen L har ansvar för att köra Lillebror och hans kompis till parkour varje vecka, de har lyckats missa detta några gånger så motiveringen som kom till låten härledde till detta:
Några av de andra låtarna var, "Kan du vråla Carola", "När Sofia dansar go-go" och vår absoluta favorit "Mange bjuder" som också blev ledordet under resan. Det blev en väldigt kul timme i bilen, att lista ut vem som hörde i hop med vilken låt, alla var nämligen inte lika uppenbara som dessa. Som en utvärdering på min egen topplista i backarna kom Wiktorias bidrag i mello, "Save me" som nummer ett, den sjöng jag helt klart mest på.


Sista dagen fick alla också en utmärkelse för "Veckans...", en av tjejerna i familjen Lo vann nämligen första pris i kexchokladjakten och fick med sig en jätteförpackning med kexchoklad. Snäll som hon var delade hon med sig till oss alla. Jag fick pris som veckans frukostvärdinna då jag var först uppe varje morgon och började med frukosten. Ja ni förstår att vi har haft många härliga skratt tillsammans!

TACK ALLA HÄRLIGA VÄNNER FÖR DENNA UNDERBARA VECKA!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar