onsdag 30 mars 2016

Mysig påskhelg....

Vad fort en helg går även om det är en långhelg! I fredags åkte vi ner till stugan för att öppna upp den för våren. Vi kom ner till ett småregnigt Falkenberg men som tur var hade mamma och pappa redan varit där och satt på värmen så även om det var lite fuktigt var det i alla fall varmt.

På påskaftonen kom solen och det blev så där vårhärligt som man bara hoppas att det ska bli. Systern, mamma och jag gjorde stan på förmiddagen medan maken och svågern gjorde premiärturen på golfbanan. På eftermiddagen hade påskaharen varit framme och lämnat några brev, han har blivit väldigt IT intresserad och uppdragen byggde på att man hade tillgång till en mobil. För de godissugna barnen krävdes följande:

Ta en groupie på er tillsammans med en liten vit hund, följande ska finnas med:
1. En grind till en hage
2. Marsten (en ö i havet)
3. En skylt med texten "naturreservat"
4. En skylt med texten "stenröse 0.3"
5. Ett stenröse

Barnen kom iväg på en härlig promenad med Morrisen, under tiden fick vi löpande uppdateringar i form av sms-meddelanden med alla groupieuppdrag.

När de kom hem igen fick de leta efter chokladkaniner som hade bokstäver på magarna, detta bildade ordet där påskäggen låg.
Men det var inte bara barnen som fick en påskjakt, de ölsugna makarna fick också uppdrag från påskharen. De skulle:
1. Ta en groupie med grannen Bengt
2. Ta ett foto när de gjorde en dubbelkullerbytta
3. Ta ett foto när de stod på händer mot en vägg.

Ja ni förstår att vi skrattade en hel del! På kvällen avnjöts en smarrig buffé.
Söndagen blev en slappardag, vi åkte hem från stugan och tog det bara lugnt. Helgen avslutades i måndags med en heldag i trädgården, en sån där dag när man aldrig vill gå in, solen sken och fåglarna kvittrade, ljuvligt!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar