torsdag 1 mars 2012

Våren är på väg!!

...känner ni hur det riktigt bubblar i hela kroppen av lycka!? Jag får sådan energi av solen och ljuset, det är helt underbart. Kan ännu en gång konstatera att jag är en sommartjej!

Vi håller ju på att göra om lite i hallen, spotlighten i taket försvinner, vilket nog är bra med tanke på att de brunnit lite och att de numera slocknar och tänds lite hus som helst beroende på hur varma de är. Det gulnade, före detta vitlaserade taket, är nu vitt!! Där kommer det i stället för spotlights nu sitta proslinshållare för glödlampor, sedan kommer vi dra svart textilsladd mellan lamporna så det blir lite spotlights à la början på 1900-talet.

Nu känns det nästan som att jag bör göra en googling på när glödlampan uppfanns, det kanske inte fanns lampor i början av 1900-talet?! Ja som ni märker är jag kanske inte den mest allmänbildade tjejen, men ni förstår tanken va? Det ska helt enkelt se ut som det gjorde på den tiden då glödlampan var uppfunnen.

Igår var jag i alla fall och hämtade lite tapetkataloger, fylld av vårkänslor kom jag hem med tre färgsprakande kataloger. Jag blev helt lycklig av alla fina färger och mönster! Men så besinnade jag mig och insåg att vi kanske ändå skulle hålla lite på den lantliga stilen, om man nu gör om taket till gammal stil kanske man inte ska vräka på en modern tapet i all världens färger. Så nu har jag bestämt att de färgglada tapeterna får vänta till ett ev nytt sovrum för oss. Nu blir det istället en mild blå tapet, jag tror att det blir bra med tanke på att det dessutom kommer hänga massa kläder i hallen. Det vore ju synd om man får ett epileptiskt anfall varje gång man kliver innanför dörren!

Men jag delar med mig av färgglädjen, tapeterna kommer från Pip studio och Intrade, förutom den sista som vi ska ha, det är Boråstapeter.

















Sista bilden är lånad av Hildashem.se

3 kommentarer:

  1. Åh, jag älskar att titta på de fina blommiga tapeterna! får dock aldrig in nåt sånt på väggarna här, och inte för att det är i stilen i ett 70-talshus heller.... men jag har tänkt beställa mig någr prover från maleributiken.se där man får en meter som prov, en gratis och några tior styck om man vill ha fler. går ju alltid att klä in lådor etc med.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Åh vad fina. Jag gillar nog första bäst, eller sista blommiga. Den andra får mig att tänka på stugan och rosenpergolan utanför mitt köksfönster... Svårt val.
    Den sista blir nog jättefin i hallen. Helt rätt med en lugn tapet. Man kan ju alltid ha en stol med en färgglad indisk kudde i om man vill!!! ;)
    Bra idé Jenny, att klä in lådor med fina tapeter så får man fin förvaring. Måste jag tänka på vid hemflytt och möblering.
    Kram Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den första ska M ha i sitt rum om vi gör om det, fast hon vill givetvis ha ljusrosa botten. Jättebra tips Jenny!! Kram på er

      Radera