söndag 4 augusti 2013

Det är över...

Åtta veckors semester, vilken fantastisk lyx att få tillbringa så mycket ledig tid tillsammans med barnen. Vi har hunnit med så otroligt mycket...


Trots sol och värme har det varit en annorlunda semester med ett ständigt sällskap av oro och en sorg. Mina tankar har funnits hos min fina kollega som innan sommaren fick reda på att hon hade cancer i levern.

Igår kom ett sms " ring mig", det var från en annan kollega, då visste jag. Jag visste att hennes kamp var över. Kroppen hade gett upp, frisk i huvudet med en kropp som var förgiftad och som slutligen inte orkade mer.

Efter att ha skickat några sms från Grekland ringde jag henne, rösten var som vanligt, hon låg då på sjukhuset men kände sig riktigt pigg och skulle få åka hem. Jag hälsade aldrig på henne. Hon har funnits med mig i tanken hela sommaren, visste hon det tro? Jag har suttit på en solig balkong i Grekland och gråtit för hennes öde, jag har suttit på en bänk på Liseberg med henne i mina tankar. Förstod hon det?

Det blir en tung dag i morgon, att komma till jobbet och en fin kollega fattas. Det sista hon sa till mig var "Det jag har lärt mig, ta hand om din familj, ta vara på varandra". Det fina Monica, det ska jag verkligen göra.

Vila i frid Monica! Mina tankar går till din familj...

4 kommentarer:

 1. Fy vad fort det gick med din kollega. Vad väldigt sorgligt! Tänker på dig inför i morgon. Hoppas ni inte har fullt så ni både får tid för barnen och för varandra.
  ❤❤❤ Åsa

  SvaraRadera
 2. Älskade mamma.

  / Carin

  SvaraRadera
 3. Livet känns många gånger orättvist. Tiden vi har är begränsad och alldeles för kort för din kära kollega. Mamma

  SvaraRadera
 4. Precis som du har jag under hela sommaren haft Monica i mina tankar till och från. Kan inte fatta att livet kan ändras så snabbt. Idag tänker jag på hennes familj. Och jag tänker på de ord hon sagt till dig. Maria

  SvaraRadera