tisdag 18 november 2014

Ljusslingor...

Kommer ni ihåg förra året då jag höll på att skjuta maken ur ett träd? Ni kan läsa om det HÄR

Hur som helst, nu är det trädet borta och jag har gått här hemma och funderat ganska mycket på var vi ska ha vår ljusslinga i år. Maken som har jobbat med julljus i tjugo år har inte varit speciellt intresserad av mina trädfunderingar så ikväll gav jag mig ut på egen hand.

Jag bestämde mig för ett träd precis vid vår infart, jag såg framför mig hur det skulle bli lite av ett Lisebergsträd...

...minus hundratusen lampor.

I helgen hade jag kontrollerat ljusslingorna och tillslut fått sju fungerande slingor. Jag travade ut i en kolsvart trädgård utrustad med en stege, en trappstege och en kratta. En timme senare och med livet som insats (eller ja, det kändes lite så men jag hade bara trillat någon meter om olyckan varit framme) var jag klar, sju grenar fint inlindade med ljusslingor.

Lagom till att alla slingorna var på plats kom maken ut, han kopplade in allt och det var dags att sätta i kontakten. För säkerhets skull gick maken ur trädet innan jag tryckte in sladden. Åhh, vad fint det blev!!

...i fem sekunder innan hela skiten slocknade!! Grrrr!! En timmes slit helt i onödan, nu måste vi ta reda på vilka slingor det är fel på och göra om hela skiten. Ja nu var lilla mamman lite trött igen!!

Men annars är jag ganska nöjd med dagen, har både hunnit fixa deg till pepparkakor, pepparkakshus och bakat lussekatter!


2 kommentarer:

  1. Alltså shit vad jag gillar dig, du underbara tjej <3 Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag gillar dig, som skriver några uppmuntrande ord till mig här!!kram <3

    SvaraRadera