tisdag 20 januari 2015

DIY ett lyxigare kök!

....ja jag erkänner, det är ett väldigt litet steg till ett lyxigare kök men nu är dom supersnygga besticklådorna klara. Hur går man då till väga undrar ju givetvis den snickarintresserade!

Jag säger som Arga snickaren, det gäller att ha en plan! Man tittar lite i sina lådor, mäter lite för sakens skull. Tar sedan en tur till närmsta bygghandel och svänger in där i sin lilla Fiat 500. Har man en minibil och dessutom en rosa jacka på sig känner man sig verkligen som hemma. För att verkligen se lite proffsig ut kan man slänga med en tumstock i bilen.

Sedan gäller det att hitta rätt virke, där får man gå mer på utbud och pris än vad man kanske egentligen skulle ha valt själv, för min del blev det en golvlist i furu. Har man en större bil kan man gå efter uträkningen man gjorde hemma efter att ha mätt sina lådor. Orkade man inte räkna och har en liten bil då väljer man helt enkelt de lister som går in i bilen, det finns oftast inte så många av dessa längder så man får passa på att ta allihopa till en slutlängd av ca tio meter.

Steg 1:

Väl hemma är det bara att kapa och limma. Står man i ett lite kallare garage limmar man först en gång, sedan låter man hela skiten ramla isär, går på med lim en gång till, låter det torka lite längre än vad som står på flaska till trälimmet, petar försiktigt på det så allt ramlar ihop igen, limmar listhelvetet igen och letar upp små nubb som man slår i så gott det går.
Observera att det är smart att ha med lite bestick och dyl. som ska ligga i lådorna så man kan mäta var avgränsarna mellan facken ska vara.

Steg 2:

Ta in allt och sätt i press, låt stå i rumstemperatur och torka.

Steg 3:

Lägg i besticken*, klart!

* om du mätt var avskiljarna ska vara men ändå av någon konstig anledning bestämmer dig för att sätta dom någon annanstans så besticken inte går i, välj någon av följande två alternativ:

1) låt maken slita loss avskiljaren och limma den på rätt ställe.

2) kapa sakerna som ska vara i facket så de får plats, fungerar mindre bra på bestick men helt okej på medicinkoppar.

Svårare än så är det inte att fixa egna besticklådor! Fyra lådor i lyxutseende för endast 150kr!!........och gör man det själv kan man göra ett specialfack för spritsar och sjöjungfrur, det är inte alla som har det!!

3 kommentarer:

  1. Jättefint! Man kanske skulle släppa loss dig hos föräldrarna också?
    Kram mamma

    SvaraRadera
  2. så fint! kanske vore något för våra lådor som inte har standardmått någonstans:)

    SvaraRadera