onsdag 22 juli 2015

Att träna med hund...

Som hundägare vill jag nu dela med mig av ett träningspass som passar utmärkt att göra tillsammans med din fyrbente vän. Ni får se det lite som en gratis PT- timme, givetvis får ni som vill skänka ett litet bidrag gärna göra det, jag har swish...

Dag 1: Se ut en ca 9 km lång rund, ta med hunden runt på den i lagom snabbt tempo.

Dag 2: koppla hunden och gå samma runda, när hunden gått ca 1km och vägrar mer, vänd och gå tillbaka hem och se det som en vilodag.

Dag 3: koppla hunden och gå samma runda igen, strax innan stället hunden vägrade gå vidare på dagen innan börjar man jogga. Fortsätt sedan jogga någon kilometer under glada rop till hunden återigen vägrar gå vidare.

Dra sedan hunden efter dig några meter. Man kan ju lätt tro att det skulle vara enkelt, lite som när man som barn gick genom vardagsrummet med en kopplad mjukishund men där har ni fel! Mjukisdjur mot parkettgolv är mycket lättare att dra än en riktig hundrumpa mot asfalt. Det blir som en liten mjuk uppvärmning för armarna.

När man har gått så några meter och inser att hunden inte har tänkt ställa sig upp, tar man av sig sin långärmade tröja, drar den över huvudet på hunden, knyter ihop den i underkant så det blir som en påse. Lyft sedan upp hunden likt ett barn i bärsele och knyt ärmarna runt halsen. Bär sedan hunden så ca en kilometer. På detta sätt får du ordentlig träning för armarna samtidigt som du givetvis får benträning också. Detta är ganska jobbigt för dig medan din hund plötsligt känns vääääldigt nöjd, jag är ganska säker på att han till och med visslar på "Always look on the bright side of life" samtidigt som han bekvämt sitter och tittar på den vackra utsikten.

När man gått så någon kilometer och armarna känns lite möra är det dags att släppa ner hunden igen. Om hunden då fortfarande inte vill gå vidare kan man försöka finta den lite genom att byta sida av vägen. Sedan gäller det att streta vidare hemåt med hunden lite smått som en tyngd efter en.

Upprepar man dag 3-schemat under några veckor kommer man vara i finfin form när semestern är slut. Det enda som behövs är egentligen bara gympaskor, träningskläder (inkl. Långärmad tröja) och en liten femkilos E N V I S hund!!

2 kommentarer:

  1. Hahahaha åh lille bestämda vovve! ÄLSKAR att du gjorde en bärsele till honom :)

    SvaraRadera
  2. Ha, ha!!! Tur att han är så söt!
    Kram

    SvaraRadera