tisdag 21 juli 2015

En liten summering av Calpe och Spanien...

Nu är vi hemma igen efter två underbara veckor i Calpe, Spanien. Det här med att hyra hus istället för att bo på hotell är verkligen att rekommenderas, att dessutom hyra bil är ett måste för att kunna se något annat än bara närmsta stranden.

Vad gjorde vi då under våra veckor? Morgonen startade med en långpromenad, ofta utmed den långa strandpromenaden. Att vakna tidigt och ge sig ut innan solen hade gått upp helt och det fortfarande var svalt ute med ca 24 grader i luften var ljuvligt. Nätterna var svettiga utan AC och med tuppar som gol och hundar som ylade och skällde var det balsam för själen ( och humöret) att ge sig ut själv på en promenad och långsamt vakna till liv.


När man kom hem igen var det lagom tid för att skära upp frukten till frukostbuffén, vilken lyx det är att kunna frossa i meloner och frukter till ett lågt pris, dessutom brukade vännen K ta vägen om ett bageri och köpa baguetter......ja ska vi vara riktigt ärliga lyxade vi till det med chokladcroissanter vissa morgnar också.
Sedan var det dags för stranden, vissa dagar åkte vi iväg och vissa gick vi ner till vår strand i Calpe. Vår absoluta favoritstrand var den i Villajoyosa, en så otroligt mysig liten stad med hus i regnbågens alla färger. Hit åkte vi tillbaka flera gånger, det var bra snorkling och de sista två dagarna fick vi härliga åk på bodysurfbrädor i vågorna.

En av kvällarna åkte vi in till Benidorm som var den närmsta största staden. Där hittade vi en hel arkad av tapasbarer och efter några svettiga varv på stan åt vi kvällsmat där. Vanligtvis stannade vi faktiskt kvar i huset och fixade maten själva. Det var mysigt att kunna grilla lite och låta barnen bada i poolen. Vi har ätit fantastiskt god mat och druckit goda viner som inte kostat mer än ca 25kr.

Det här var första besöket i Spanien för oss men absolut inte det sista. Tack familjen B för två härliga veckor med mycket skratt och bad!!
1 kommentar:

  1. Tack för två härliga veckor i Calpe och tack för sammanfattningen! ❤️��❤️ Dock vill jag tillägga att vi allt som oftast hörde en glad låt nynnandes, visslandes eller sjungandes av Fia..... Viva Espana����
    Kram från hela Family One

    SvaraRadera