söndag 18 mars 2012

På en liten tråd....

...har Lillebrors ena tand nu hängt i en vecka, maken har försökt att få dra ur den men Lillebror har skrikit som en stucken gris så den har helt enkelt fått hänga kvar i munnen.

Igår kväll försökte jag muta med att tandfen ju kommer och att han faktiskt tjänar lite pengar på att dra ut tanden. Efter mycket om och men fick maken tillslut dra ur den, själv är jag alldeles för äckelmagad för att göra sådana operationer.

När tanden slutligen var ute och Lillebror satt och snyftade lite över att ha blivit tvingad till detta konstaterar han att han minsann inte vill ha en tia från tandfen. Efter lite prat om detta kom vi fram till att han kunde få en tia av oss istället. Då vaknade Storasyster till liv som genast insåg att han då skulle få två tior, en av oss och en av tandfen. Hur orättvist hade inte det varit!? Tillslut var hela familjen överens, Lillebror skulle få en tia av oss, inget glas med tanden skulle ställas fram så på så sätt skulle inte tandfen komma. Rättvist och bra och dessutom behåller tänder sitt rätta värde, en guldtia!



1 kommentar:

  1. Vi hade samma dilemma i veckan. Tanden ramlade till slut av sig själv i skolan, tyvärr satt roten kvar i munnen! Helt otroligt! Det såg inte roligt ut.... Nu är i alla fall allt borta.
    Tandféen som kommer till oss är ofta lite glömsk, så det hade ju varit bra om vi hade gjort på samma sätt som er.......
    Kram

    SvaraRadera