onsdag 24 juli 2013

Pinocchioglass och grill...

Dagarna i solen kommer och går, oj vad vi njuter här i stugan tillsammans allihopa. Igår blev det lite bad på förmiddagen innan vi åkte ner till Slöinges djursjukhus med Morrisen. Han har kliat sig i öronen till och från flera månader men även med öronrensdroppar och borttagning av hår i öronen har vi inte lyckats få bukt på det. Det visade sig vara svamp och lite andra bakterier så nu, tusen kronor senare, ska vi nog få bukt på det.

Medan Morris och jag satt och väntade på provsvar var maken, Storasyster och kusin O tvärs över gatan på Sias glassutförsäljning och fyllde upp ett glassförråd. När vi var på Kos fick barnen syn på en drink/glassbar där man kunde köpa Pinocchioglass. På grund av magsjukan och senare en kväll i Kos stad blev det aldrig så att vi gick dit så jag lovade barnen att vi skulle göra Pinocchioglassen hemma istället. Det var rena glassbaren här i stugan, man kunde välja mellan smakerna polka, vanilj, choklad, och cafélatte. De stackars Pinocchiogubbarna höll nästan på att smälta bort innan vi lyckades få ut alla tio men alla var nöjda med sina halvsmälta gubbar och årets glassmak blev cafélatte!







På kvällen packade vi cyklarna med engångsgrillar, korv, bröd och god dryck och gav oss ut på klipporna för en mysig grillning i kvällsolen. Barnen försökte fiska krabbor men tyvärr hittade vi inget att agna med så det fick bli kvällsdopp för några och lek på klipporna istället, en kväll att minnas!!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar