måndag 8 juli 2013

Visste ni...

...att tuppar kan gala en gång var tionde sekund flera timmar i sträck? Det vet vi, vi bor nämligen grannar med två tuppar! De börjar dagen med ett "kuckeli ku, klockan är 04.00!" För att sedan fortsätta med ett "Kuckeli ku, klockan är 04.01!"

Men trots tuppar, festande ungdomar och dålig städning trivs vi sååå mycket bättre i år än vad vi gjorde på Vings fina femstjärniga allinclusive resort vi var på sist. Ja ni kanske undrar hur det gick med städningen, jo då, man kunde se att de försökt bättra sig lite, vi hade till och med fått en liten badrumsmatta, men toalettskåpsdörrarna var fortfarande lika smutsiga. Men vet ni vad, jag orkade inte gå och vara irriterad mer så jag städade själv av dom.

Varje dag packar vi in oss i våra små hyrbilar och drar iväg mot en ny strand. Att köra tvärs över ön tar ca 15 minuter så det är inga sträckor att tala om. Sol, värme, bad och en god lunch, kan man ha det bättre? Vid fyra tiden börjar vi packa ihop för att ge oss hem till poolen, det är en överenskommelse vi har med barnen. Strand på dagen, pool på eftermiddagen, perfekt dag helt enkelt!!

Kvällarna börjar med en liten drink på balkongen, efter ett tag brukar vi få en inbjudan till en show. Lillebror är discjockey medan övriga tjejer dansar, ni ser, vi har samma underhållning som alla flashiga allinclusive-hotell!! Sedan drar vi iväg till restauranggatan som ligger utmed vattnet. Vi har ätit jättegod mat varenda kväll och barnen vågar prova olika rätter, det märks att de börjar bli stora!!

Vägen tillbaka till hotellet brukar gå vi shoppinggatorna som avlutas med bargatan. Där är det livat må ni tro men våran lilla kvartett av barn känns världsvana, de kliver på som om de inte gjort annat än gått på discon. Storasyster med silverväska under armen, Lillebror med nya illgröna Ray Ban-solglasögon och halmhatt och kompisen stora E i sin nyinköpta hip hop-keps. Folkmassan av festande ungdomar bara delar på sig när vårt lilla coola gäng kommer gåendes, de behöver minsann inte slå sig fram bland allt folk. Man hör kommentarer som "cute kids!!", och det är de verkligen, söta alltså!!

1 kommentar:

  1. Det låter ju som ni har det underbart!! Riktig frihetskänsla-eller hur?! Precis som semestern ska vara. Egna äventyr och minnen.
    Kram Åsa
    Ps sommaren har kommit hit med!

    SvaraRadera