fredag 18 juli 2014

Stockholm - dag 4

Det blev ett litet avbrott på uppdateringarna här på bloggen, lata semesterdagar gör att man inte riktigt "hinner med" men hör kommer nu fortsättningen på Stockholmsresan.

Den här dagen började vi med ett besök på Fotografiska museet, ett ganska nytt museum med flera olika utställningar samtidigt. Efter en ganska lång promenad dit i strålande sol och säkert runt 30 grader var barnen först lite möra men när man pratar om det efteråt tyckte de om även detta besök. En utställning var extra kul för dom, en fotograf som rest jorden runt och fotat djur och olika stammar (människor alltså, inte trädstammar).

När vi gått där någon timme tog vi färjan tillbaka, gjorde ett besök på Aqvarium innan vi gick till hotellet där vi tog en liten paus. Sedan var det dags att gå till Skansen, har ni förstått att det var tisdag?!! Alltså ALLSÅNGSSTISDAG!! Dit tog vi med oss sallader och satte oss i gräset i skuggan och hade picknick.

Det var fullt med folk och solen gassade, vi insåg ganska snabbt att vi inte orkade köa för att få sittplatser till allsången, de mer rutinerade hade paraply som solskydd men vi hade fått stå i solen i massa timmar, vi kände att vi nog inte hade mått så bra av det. Istället blev det en rundtur på Skansen och ett besök på Skansenakvariet.

Två timmar innan allsången skulle börja lyckades Storasyster och jag trycka oss fram till kravallstaketet som står precis bakom de som har sittplats, där satt vi sedan på en filt i solen med svetten rinnande utmed rygg och bröst, inte ett moln så långt ögat kunde se. Maken och Lillebror åt glass under tiden och försåg oss med vatten.

Sedan drog det äntligen i gång! Vi kunde inte ha stått bättre, vi stod lite åt höger i förhållande till scenen, alltså inte där en extra scen går ut där de populärare artisterna brukar stå. Men att stå där i den heta värmen men solen brännande, lyssna på samen som jojkadede och ha hela vackra Stockholm som bakgrund, det var MAGISKT!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar