tisdag 31 mars 2015

Påskharar & Bag in Box-höna

På skärtorsdag drar vi till fjällen tillsammans med mamma, pappa, syrran och hennes familj, det var vår födelsedagspresent till pappa när han fyllde 70.
Idag började förberedelserna med handling och matlagning. 

Jag såg en så söt bild på Pinterest, någon hade bakat så söta frallor som såg ut som små påskharar. Jag bestämde mig genast för att göra sådana till påskbuffén. Jag läste på bloggen där receptet fanns och hon varnade lite för att om öronen blev för spetsiga skulle de se ut som små fladdermöss. Redan där kanske man skulle ha tänkt sig för men glad i hågen kastade vi oss in i detta påskaharebaksprojektet. Storasyster hjälpte mig med brödbaket samtidigt som Lillebror hjälpte mig att göra fiskgratäng till hela fjällgänget. Efter ett tag var det smutsiga grytor överallt blandat med alla bakatiraljer och mjöl. 

Vi rullade frallor för glatta livet och klippte så fina små öron som vi gjorde lagom rundningar på för att de skulle se ut som perfekta små påskharar. 

Man kan väl summera det projektet så här, det blev goda frallor men några små harar blev det inte. Snarare såg de ut som grisar, katter och vildsinta marsvin...
Efter detta misslyckade projekt bestämde jag mig för att påskpyssla istället.

Kommer ni ihåg Påskägget för vuxna som jag gjorde förra året? I år var jag sugen på att göra en Bag in Box-höna. Så senkvällens projekt blev tillslut en liten höna som döljer en kran under sin vinge...

2 kommentarer:

 1. Du är väl för go'! Bröden ser jättegoda ut, oavsett djursort.
  Förväntansfull mamma

  SvaraRadera
 2. Jag tycker dom där små tjockisarna med ögon och bulliga öron är jättesöta! Och hönan är ju lyx i kvadrat.
  Ha nu en riktig maffig PÅSK-helg och njut - hela klanen!
  Kram
  faster Lena

  SvaraRadera