torsdag 29 juli 2010

Under lampans fina sken...

Jaha, här sitter jag under den strålande lampan och skriver. Det kanske låter fint men jag blir tokig på den här lampan. Det är utebelysningen utanför verandadörren som lyser hela tiden. Den går på timer tillsammans med lampan utanför den vanliga ytterdörren.

Jag har försökt nollställa den, programmerat om den, nollställt igen, stängt av i stort sett alla säkringar, programmerat om den. Och gissa vad!? Den lyser hela tiden!! Lampan vid andra ytterdörren har jag fått ordning på, de programeras som p1 och p2, jag vet inte vilken som är vad men det spelar ingen roll för de kan lysa med samma tidsintervall.

Hmmm, hur svårt kan det vara??...

lika strålande som alltid!!

onsdag 28 juli 2010

Cykeltur vid Torpa

Semestern börjar närma sig sitt slut. Maken har börjat arbeta igen och vi har landat hemma på Granbacken efter några härliga veckor i stugan.

Jag försöker njuta av de sista lediga dagarna. Igår packade jag hela bilen full med cyklar och cykelkärra och så bar det av till Torpa stenhus. Där tog vi en härlig cykeltur tillsammans med svägerskan. Gps:en var med och det var meningen att vi skulle ta lite cacher.

Lillebror hade med sin cykel med stödhjul och kämpade på hela dagen, han tyckte att det var jättekul. Den stackarn kan inte cykla här hemma eftersom vi bara har grusväg och det inte fungerar så bra med stödhjulen. 8km cykling blev det den dagen, en fikapaus och ett dopp i sjön. Härligt, härligt!!


Lite lunch och fika!
alla nöjda och glada på cyklar...

... fast en fick ligga och njuta i cykelkärran!

Ensam hemma del I

Idag är det första gången Morris varit hemma själv, bara en liten stund. Man kan väl summera det hela med att det gick sådär. Han hade kissat två gånger men alla möbler var intakta. Det positiva med det hela var att han plötsligt vågade gå upp för hela trappan själv, för när jag kom upp på andra våningen låg vårt överkast nykissat på golvet. Ja, ja, det är bara att ge det hela tid, han är ju faktiskt fortfarande en liten busvalp!!

måndag 19 juli 2010

Några roliga kommentarer från de små

Vi var ju som sagt på bröllopsfest häromdagen. Plötsligt behövde Lillebror kissa så jag följde med honom till toaletten. När han var klar och vi åter satt vid bordet känner jag en doft och frågar om inte han behöver göra lite mer på toaletten. Men nej, det behöver han inte.

En stund senare går han till maken och säger att det hänt en liten olycka i kalsongerna. Maken följer med honom på toaletten och försöker tvätta rent kalsonger och byxor. Då säger Lillebror till maken att det var lite bajs i kalsongerna redan när han och jag var på toaletten men han ville inte säga det till mig. Om jag ska citera honom sa han - mamma skulle bli galen på mig om hon såg det!!

Lite senare på kvällen när vi sitter och äter och dricker, klämmer Storasyster plötsligt i med Helan går, sjung hoppfallerallan lej. Kanske ska tilläggas att det inte serverades någon alkohol på den festen. Bör vi vara oroliga för vår 6 åring?!! ;)

Var är vi och vad gör vi??

Fick en efterfrågan på Facebook från min faster om mitt senaste äventyr/ mys/ pryl. Så här kommer en lite uppdatering vad vi har gjort det senaste.

Vi är fortfarande kvar i stugan tillsammans med syster m familj, mamma och pappa. Nu har vi dragit i gång nya projekt här nere. Semestern började ju med att vi fick rensa ut friggeboden som de senaste renoveringsåren fått vara en verktygsbod. När vi gjorde det myntades ett nytt uttryck, nämligen the löööve nest. Det var maken som började kalla friggeboden för det, han sa att han skulle gå ut och inreda i the lööve nest och sedan den dagen kallar vi alla den för det.
Ett av årets projekt har ju varit att renovera upp cyklar, pappa fick bråttom och började raskt snickra på ett cykelförråd. Det ligger på friggebodens baksida och plötsligt var vi tvungna att ta ett beslut om färgen på friggeboden. Tidigare har den varit gul medan stugan är grön. Sedan blev mammas och pappas tillbyggnad svart och nu skulle vi bestämma om den skulle förbli gul eller byta till svart eller grön. Kompromissen blev grön, vilket vi alla nu är väldigt nöjda med.

Häromdagen var vi på en bröllopsfest, när vi kommer tillbaka möts vi av den här fina målningen



söndag 11 juli 2010

Cykelsemester

För ca 10 år sedan delade jag och bästa vännen M lägenhet. En sommar bestämde vi oss för att ge oss ut på cykelsemester. Då hade jag Beardisen Hampus också som var en ganska stor hund. Han skulle givetvis följa med på semestern. Vi satt där hemma och planerade var resan skulle gå. Atlasen låg framme med Sveriges karta och jag var eld och lågor. Jag kommer aldrig glömma M:s min när jag säger -Tänk vilken frihet, vi kan cykla var vi vill!! Vi kan ju cykla över till Kalmar om vi känner för det!! Hon har alltid varit lite mer realistisk än jag.

Vi bestämde oss i alla fall för att cykla ner till falkenberg och sedan fortsätta kustvägen neråt. På den tiden fanns Harry Snells i Borås och vi var där och hyrde en cykelkärra för en vecka. På den skulle vi ha lite packning men framför allt skulle Hampus kunna sitta där när han blev trött.

Vi packade allt vi behövde för veckan och vi behövde verkligen mycket grejer!! Tält, grill, luftmadrasser (man vill ju ligga skönt när man tältar), kläder, hundmat och bandspelare. När vi hade packat på allt på cyklarna fanns det inte en millimeter kvar på cykelkärran för Hampus att sitta på. Min mormor ville gärna se oss när vi cyklade iväg så vi tog först en sväng förbi henne sedan åkte vi tillbaka hem och lassade av lite grejer. Fråga mig inte vad det var för saker som inte kom med för vi hade fortfarande luftmadrasser, grill och bandspelare med oss.

Färden första dagen skulle gå till Örsås (som ligger utanför Svenljunga) där skulle vi bo hos vänner. Efter ca 4timmars cykling i uppförsbacke (kändes det som) så var vi framme i Aplared. Cykelkärran var så tungt packad att ledde man cykeln och släppte styret lite så stod cykeln rakt upp. Vid minsta lilla lutning uppför blev det så tungt att vi var tvungna att gå. Men vad gjorde det, vi hade ju bra musik i bandspelaren!

En och en halv mil utanför Örsås gav vi upp första dagen, då blev vi hämtade av en vän.

Andra dagen gav vi oss av med glatt humör, solen sken och det var jättehärligt, i alla fall ,till en början. Sedan blev ju även den dagen rätt tung att cykla, vi kom efter mååånga timmar fram till Ullareds camping. Kroppen värkte, vi slog upp tältet försökte koka makaroner men gasolen tog slut så dom fick ligga och svälla i ljummet vatten, sedan somnade vi.

Tredje dagen kom vi till Köinge innan vi gav upp helt. Då kom pappa och hämtade oss och körde oss till stugan i falkenberg. Där stannade vi några dagar innan vi åkte hem, lämnade tillbaka cykelkärran, packade bilen och drog neråt Malmö.

Jag har fortfarande inte gett upp drömmen om en cykelsemester, för visst är det härligt med friheten i att cykla, tänk att bara kunna svänga över till Kalmar!


Ännu en välpackad cykelkärra, men med en betydligt mindre hund.
Den här gången gick färden till stranden och vi klarade resan både dit
och hem utan någon taxitjänst från pappa!

lördag 10 juli 2010

Lata dagar vid havet!

Det har varit lite stiltje här på bloggen men vi lever! Saken är den att semesterlunken har infunnit sig. Vi har haft två mysiga dagar med mor, far, svärmor och svärfar. Då hanns det med storstädning av friggeboden, museebesök och lunch på ett riktigt litet mysigt äppelmusteri som bara ligger en mil härifrån. Ett riktigt litet smultronställe som vi inte hade en aning om att det fanns.
Idag har vi fixat lite med cyklar så vi ska kunna ge oss ut på cykelutflykter, dessutom har maken och jag varit en snabbis på Ge-kås. Lite besviken, varken Kjell, Morgan eller Boris var där.
Barnen har ägnat hela dagen i varsin stor balja med vatten. De ville inte gå till stranden utan var så nöjda i sina små pooler. Helt otroligt att man kan leka en hel dag i en plastbalja när solen skiner och man är 100m från havet!
båtar...

... som blev en ubåt!

söndag 4 juli 2010

Födelsedagspresenter

Syrran har en gräslig liten träbit med några fula tomtar på som jag gjort, hon har även en tomte som har ett huvud gjort av lera. Den var helt underbar i pysseltidningen men min version ser helt knas ut. Jag har försökt övertyga henne om att hon gärna får slänga dom sakerna.
För några år sedan när bästa kompisen M fyllde år tänkte jag att jag skulle göra en picnicfilt till henne. Ni vet en sån där bra med plastad baksida. Sagt och gjort, jag köpte fleecetyg och vaxduk. Och då menar jag inte någon tunn smidig vaxduk som alla affärer har nu för tiden, utan vanlig hederlig tjock vaxduk. Jag köpte så jag skulle sy till mig själv också. Jag började sy på M:s först, det var otroligt tungt för armarna, jag gjorde en rätt rejäl filt för det finns ju inget värre än när man ska sitta och knö på en pytteliten yta.
När filten väl var klar blev den ju stor som en sovsäck!! Jag orkade aldrig göra en åt mig utan köpte en liten presenning och lade ut under min filt. Det tog mycket mindre plats!
Varje gång vi ska ut på någon utflykt kommer kära M med sin jätterulle, jag får panik och försöker få henne att slänga skiten. När jag går på ICA och ser de smidiga picnicfiltarna som knappt är större än ett A4kuvert tänker jag på henne, men hon håller troget fast vid den.

Nu häromveckan var det dags för M:s födelsedag igen och jag bestämde mig för att göra ett halsband denna gången. Även svärmor fick ett hemmagjort. Nu kommer stackarna känna sig tvingade att använda dom antingen de vill eller ej. Ja så är det när man umgås med kreativa människor!!
FARMOR MORMOR
på varje stjärna står barnbarnens först bokstav





VERUS AMICA RARA AVIS
"En sann (kvinnlig) vän är en sällsynt fågel"


fredag 2 juli 2010

SEMESTER!!

Jag har ju redan haft semester i två dagar men idag efter de härliga timmarna vid sjön kändes det verkligen som semester. Maken jobbade sina sista timmar idag och jag bestämde mig för att åka iväg och fixa lite gott och överraska honom med.

Det blev jordgubbar och lite annat smått till fördrinken och sedan blev det räkor till kvällen. Maken kom hem, lite fredagstrött. Jag dukade upp ute på altanen och öppnade flaskan med mousserande vin.

På tal om mousserande så är det lite väl underskattat. Jag vet inte om det var Indiens champagne-brunch som gjort mig lite förälskad i bubbel. Det ger en lite mer festlig känsla tycker jag.

Hur som helst, vi satt där och drack ett glas eller ja, ja det kanske var två. Jag satte mig i solstolen och lutade den lite bakåt. Plötsligt vaknar jag av barnen som vill ha kvällsmat.

På gräsmattan ligger maken raklång och sover han med. När vi väl vaknar till liv igen säger maken - älskling om någon går förbi här ser det nog inte så bra ut när mor och far ligger utslagna med en flaska vin mellan sig på gräset!!
Ja, ja, vi får väl bjuda på den synen, vi piggnade till igen så alla fick kvällsmat och blev glada och nöjda!!

En dag vid sjön!

Idag var det strålande sol så vi bestämde oss för att göra en dag vid sjön. Men först åkte vi på en liten turné till barnens förskolor och hämtade hem alla kläder och grejer de hade kvar där.
Det var en underbar dag, vi hade med oss både lunch och fika.

Vi lade ut filten vid roddklubbshuset och band Morris. Han låg så bra i skuggan med en skål vatten. Vår filt låg 1m ifrån honom fast i solen. Men inte att han skulle ligga så långt bort från oss. Han satt och gnydde hela tiden!! Jag pratade med honom, jag sa till honom med lite hårdare röst, jag försökte ignorera honom och tänkte att han skulle tröttna. Men nej då, till slut gav jag upp och tog loss honom.

Då visste han inte till sig av glädje, helst av allt ville han ligga på min mage men där drog jag gränsen. Det hela slutade med att jag låg på mage och han låg bredvid med nosen upp på min arm, snuffsande i nacken på mig. Vi har nog köpt världens gosigaste hund!!
Det blev i alla fall en riktigt härlig dag, både storasyster, lillebror, jag och Morris har badat från bryggan!!