tisdag 29 december 2009

En hektisk julafton

När man ska fira jul får man välja på två saker, vara hemma och slippa flänga runt men då fixa med mat. Eller att flänga runt och slippa ha hand om maten. Vi väljer det senare alternativet.

Givetvis vaknade vi väldigt tidigt på julaftonen, Maken försökte få barnen att sova lite till men Lillebror sa - Men pappa du vet väl att det är julafton! Och det kunde vi ju inte förneka så vi gick upp för att se om tomten varit hos oss under natten och lagt något i julstrumporna.


Efter att ha tittat på julkalendern, ätit frukost bestående av nybakat bröd och hemmagjord risgrynsgröt tog barnen på sig sina finkläder. Det har varit en lång väntan på att få ha på sig dessa kläder då de inhandlades redan i slutet av november.

Den tidiga morgonen tog ut sin rätt och fram på förmiddagen slocknade Lillebror i soffan. Ingen fara tänkte vi, då kan vi göra oss i ordning i lugn och ro. Precis när vi plockat i hop allt och alla och skulle väcka Lillebror ser vi att han har kissat på sig i sömnen. Hela han var blöt och hela soffan!! Då blev mamma lite trött igen...

Plötsligt hade vi inte lika god tid på oss. Maken tog hand om soffan och Lillebror medans jag rotade runt i garderoberna för att hitta något annat som han kunde ha på sig. Det var inte helt lätt för jag hade precis rensat garderoben och gett alla skjortor till Lillebrors kompis. Tack och lov att man fått ärva från kusinerna för jag hittade ett par finbyxor och sedan fick han ta en lite för liten skjorta. Några djupa andetag och ett inre samtal om att det inte spelar någon roll och sedan var vi på G igen.

Det blev en bra jul men en sorglig. Det som fattades var ju inte att Lillebror inte var rätt klädd. Det som fattades var en hel familj, som var i Goa och firade jul utan oss!



Tomten hittade oss fast vi var hos farmor och farfar!

Vem behöver finkläder?!

1 kommentar:

  1. Älsklingar! Vi saknade er också!!!
    Vi längtar till i mars. Då ska vi sola och bada ihop!!
    Puss och kram

    SvaraRadera