söndag 6 maj 2012

Könsdiskriminering...

Lillebror har fått en ny cykel, vi hittade en cool 12 växlad cykel, utan fotbroms. De nya rönen är nämligen att barn är snabbare i händerna än i fötterna och tydligen är det väldigt ovanligt att man säljer barncyklar med endast fotbroms i andra länder. Nu känner vi ju att vi måste övningsköra lite med Lillebror innan han släpps fri med den nya cykeln.

Storasyster fick en ny cykel förra året, det var innan vi insåg att de flesta köpte cyklar med växlar till sina barn. Hon fick en jättefin rosa cykel med fotbroms och utan en enda växel. Hon har suktat efter en cykel med växlar på ända sedan hon hängde med grabbgänget i hennes klass och for runt på gatorna inne i Frufällan. När nu dessutom Lillebror har fått en vill hon verkligen ha en egen. Hon har redan testsladdat med hans nya och konstaterat att den var jätterolig!!

Vi har kommit överens med henne att hon får sälja sin och att hon sedan kan köpa en ny (begagnad). Hon har sparat födelsedagspengar så hon kan lägga till lite om det fattas. Maken och jag har nu ägnat oss åt att leta på Blocket, vi har även kollat in nya cyklar från olika webshoppar.

Vet ni vad!? Tydligen ska tjejer inte ha coola cyklar. Om man tittar på tio flickcyklar och tio killcyklar i samma tumstorlek så är 9 av tjejernas treväxlade med fotbroms och den sista är möjligtvis sjuväxlad. Killarna kan däremot välja mellan flera olika modeller av både 21 och 24-växlade cyklar.

Jag blir helt upprörd!! Nu vill ju Storasyster ha en killcykel så egentligen är det ju inte ett problem för oss men ändå, vi lever på 2000-talet, skärp er cykeltillverkare!!


TILL SALU: 1000kr, använd en säsong





1 kommentar: