lördag 30 mars 2013

Ett lejon till frukost..

5.50 kommer en från personalen med en bricka med kaffe och varm choklad. Storasyster och jag delar tält och killarna i familjen bor i ett. Då är det bara att kliva upp, ta på sig de lite tältfuktiga kläderna och lite huttrande få i sig sin kopp kaffe och malaria tablett.
6.30 packar vi in oss i jeeparna. Sex personer i en och fyra i en. Sedan bär det ut på savannen medan det ljusnar. Det går inte att i ord beskriva hur vackert det är, stora slätter med gulnat gräs och ett och annat träd.
Igår morse möttes vi av giraffer i morgonljuset, det var så vackert.
Moronsafarin har varit det bästa, ljuset och värmen som sakta stiger. Idag har varit varmt men annars har både syrran och jag fått köpa oss varsin fleecetröja. Med de dagliga ösregnen blir det ganska fuktigt och kallt.
Tillbaka till i morse, redan innan frukost hade vi på nära håll sett både flodhäst, lejonhane, leopard, giraff, buffel och krokodil. På håll såg vi även elefanter och babianer.
Efter att ha kört fast i leran och ägnat en stund åt att leta sten på savannen för att stoppa under däcken var det dags för frukost. Den dukades upp under ett ensamt träd efter att en schakal blivit bortjagad. Var och en får en låda med smörgås, yoghurt, bulle, festis, chips, korv och ägg. Till det får man en kopp kaffe, te eller varm choklad.
Dagens uppdrag var att hitta den sista av "The big five" nämligen noshörningen. "The big five" är Afrikas farligaste djur och till dom räknas Afrikans buffel, Elefant, Leopard, Lejon och noshörning.
De andra fyra hade vi redan under gårdagen sett så nu ville vi verkligen få syn på den sista.
Mitt i frukosten får de ett anrop på radion, det finns en noshörning i ett buskage ganska långt bort. Vi slängde ner resterande frukost i lådorna och kastade oss in i bilarna. Det blev en snabb, skakig färd över vidderna. Plötsligt var vi framme, där i buskarna skymtar vi den. Efter att ha stått där ett tag börjar den plötsligt springa över savannen. Våra bilar körde en lång runda runt den för att få den att springa förbi oss.
Där står vi på påskafton och ser när en noshörning travar förbi, magiskt!!!
Nu är vi tillbaka på lodgen, bad, lunch och lite vila innan det är dags för eftermiddagsturen, i morgon gör vår sista morgontur innan det är dags att åka tillbaka till Nairobi för byte till Zanzibar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar