söndag 31 mars 2013

Sista morgonen...

Ännu en morgon där väckningen var beställd till klockan 06.00. Efter några dagar här har man fått in vanan. Väskan står packad med kamera, kikare och filt. Kläderna ligger färdiga, redo att hoppas i. Temperaturen har skiftat från regnig kall svensk sommar till solig, skön svensk sommar. Betydligt kallare än vad vi hade räknat med. Fördelen har ju varit att djuren hållit sig framme.

Idag var sista safarituren. Vi hade hoppats på en solig morgon med öppet tak på jeepen men stället regnade det hela tiden, något vi snabbt glömde bort. Vi skumpade ut på savannen i jakt på struts, vilket vi hittills inte mött.

Efter bara några minuters bilfärd stöter vi istället på en lejonfamilj som ligger och äter på en stor antilop. Helt fantastiskt att få uppleva det på ca fem meters avstånd!! Det var en kort tur i morse då vi skulle tillbaka till lodgen för frukost men nog hann vi se ett gäng strutsar också!

Hela vistelsen här har varit fantastisk! Att få uppleva det här tillsammans med hela familjen, gammal som ung har verkligen varit mysigt!! För varje dag, när man inte trodde att man kunde få se något mer imponerande, har vi mötts av ännu en fantastisk upplevelse.

Vi lämnar nu Masai Mara med minnet av ett 40-tal badande flodhästar, frukost i solen på savannen, en antilopätande lejonfamilj fastkörningar i lera och mycket, mycket mer...
- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar