fredag 29 mars 2013

Första dagarna...

En liten kort beskrivning av våra första dagar!

I onsdags morse ringde klockan redan 03.00, det var tur att vi skulle iväg på något kul för annars hade nog humöret på barnen varit annorlunda.

Vi hämtade upp pappa och mamma med taxi sedan bar det av mot Landvetter. Flygresan gick jättebra och tillslut var vi äntligen i Afrika, Nairobi.

Eftersom det var mammas födelsedag ville vi uppmärksamma dagen lite extra även om vi bestämt att vi ska fira henne senare. Alla i min och syrrans familj hade gjort varsitt födelsedagskort till henne, dessa fick hon med jämna mellanrum under dagen. Tillsist fick hon också ett album med foton på alla barnen. Stackars mamma är förkyld och det har satt sig på halsen så hon kan nästan inte prata.

En natt i Nairobi och sedan bar det av med ett litet plan till Masai Mara, en nationalpark. Vi trodde att resan skulle gå snabbt men det visade sig att vi fick göra tre stopp innan vi fick gå av planet. Tro det eller ej men man kan faktiskt sova sig igenom både landningar och startar på grusvägar. Det kändes som vi var med i den gamla australienska serien "Doktorn kan komma", upp och ner med planet!!

Väl framme på lodgen fick vi våra tält tilldelade och sedan var det dags för lunch. Lite slitna av allt resande och alla tidiga morgnar var vi inte helt överrens med barnen hur den dryga timmen innan safarin skulle tillbringas. Vi vuxna ville sova och barnen ville bada. Det slutade med att vi skickade med barnen med en Masaj, på en liten adventureclub. De fick göra pilbågar medan föräldrarna sov.

Eftermiddagen spenderades i skumpig jeep på safari. Regn, stopp i lera och vilda djur, en spännande eftermiddag helt enkelt. Nu ska vi stupa i säng, i morgonbitti är det väckning klockan 06.00 innan vi drar iväg på nästa safaritur!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar