tisdag 9 december 2014

Pyssel, pyssel, pyssel....


Jag ligger väldigt bra till tidsmässigt inför jul i år. Hela huset är pyntat, julkorten färdiga, baket bakat, pepparkakshuset lyser så fint där det står på sitt lilla silverfat och mossan ligger tät på fat och runt ljus. Men inte försvinner behovet av att pyssla bara för det! Dessutom känner jag mig lite småkrasslig och har låtit bli att träna den här veckan och då har man ju hur mycket tid som helst till att pyssla!!Idag har jag ägnat mig åt att göra julklappsetiketter och dekorationer till klapparna, jag har en liten skärmaskin som man kopplar till datorn som sedan fixar jobbet åt en. Trots flera timmar av pyssel är jag lite rastlös, vet inte riktigt vad jag ska ha som nästa projekt...Två tips för er som inte har hunnit så långt i julstöket och som vill att det ska gå fort:1) Vid bak av mindre pepparkakshus är lego väldigt bra att ta ut fönster och dörrar med. Det blir snyggt och barnen kan göra det helt själva.....fast om mamman hade gjort det hade hon använt fler bitar för att få snygga spröjs...2) Om man inte är supernoga att lussekatterna är helt perfekta tar man degen och kavlar ut till en rektangel, skär sedan lagom breda strängar med pizzaslicer och rulla ihop till vanliga bullar, de blir något plattare men ack så fort och bra det går!!

2 kommentarer:

  1. Smart med legobitarna! Fönstren är ju det värsta att göra, det blir aldrig snyggt på våra pepoarkakshus...nästa år kommer de bli perfekt : )

    SvaraRadera
  2. Lena (Meltingpot)11 december 2014 21:45

    Så fint ni har och så härligt att vara så klar! Här är det långtifrån klart....men ett muminpepparkakshus har vi fått ihop och Alfred tycker att hans mamma är väldens bästa sockerbagare. Roligt att vara uppskattad:) Överger ni Malmö som julshoppingstad i år då? Ha en mysig helg! Kram Lena

    SvaraRadera