lördag 23 juli 2011

All inclusive....

Då var vi hemma igen efter två härliga veckor på Rhodos. Förväntan på resan var rätt hög, i år skulle vi testa det som så många pratar gott om nämligen "all inclusive". Vi skulle bo på flådiga Sunwing Resort i Kallithea. Vi hade faktiskt inte riktigt all inclusive utan vi valde alternativet "Inclusive", det innebar att vi fick frukost, lunch och middag, dvs barnen kunde inte gå och hämta glass och dricka när som helst och vi vuxna fick inga fria drinkar under dagen. Vi förstod senare att de som valde All inclusive tyckte att vårt allternativ var snålt medan vi tyckte att det inte kändes okej att barnen hade fri tillgång till alla onyttigheter.

Fem dagar, som vi själva fick välja vilka, under första veckan hade vi detta inclusivevalet. Första frukosten kommer vi ner i en jättematsal, det råder djungelnslag, alla knör sig fram i denna skolbespisningslika lokal. Inga glada miner här inte. Under dessa fem dagar åt vi frukostbuffé, lunchbuffé och middagsbuffé. På kvällarna var det olika teman, asiatiskt, italienskt, grekiskt mm. Vuxenbuffén var helt okej matmässigt, barnens däremot tyckte jag var fruktansvärd, friterat, friterat och åter friterat. Om det inte var chicken nuggets så var det fishfingers, pizza eller hamburgare.

En sak är säker, vi kommer aldrig välja all inclusive mer, under två veckor på hotellet funderade vi på vem som frivilligt väljer detta och hur dom kan välja det år efter år. Att vilja sitta på samma hotell och behöva äta som i en skolbespisning dag ut och dag in i en vecka eller två frivilligt är för mig en gåta. Att inte erbjuda sina barn mer av en resa än en hotellpool är konstigt tycker jag. Det värsta med dessa hotell är ju också att de ligger lite avsides, långt från mysiga tavernor så vill man hålla sig i närheten av hotellet för att barnen är trötta tvingas man att äta i hotellets lite för dyra restaurang.

Missförstå mig inte nu alla ni som bokat er semester till detta hotell, det var ett jättefint hotell men vi vill ha ut mer av en semester, vi vill ha upplevelser och äventyr. Nej, det blir som sagt aldrig mer All inclusive för oss, så lata och bekväma vill vi aldrig bli, nästa gång blir det ett litet hotell i närheten till många mysiga tavernor... 

3 kommentarer:

  1. ...och vi följer MER än gärna med er till ett litet hotell med ovattnat torrt gräs och nära till mysiga tavernor UTAN stress och härliga stränder !! Kramkram från Böttricharna

    SvaraRadera
  2. ....självklart vill vi HA härliga stränder...

    Böttricharna igen!

    SvaraRadera
  3. Rhodos eller Cuba - skolbespisningar tycks vara sig lika. Bra mycket mysigare med sommarmiddagar i Boberg
    tycker faster L

    SvaraRadera