måndag 25 juli 2011

Caching och dansande kycklingar...

Geocaching är en fantastiskt bra familjeaktivitet, speciellt när vädret inte är på topp och man behöver komma ut och göra något. För er som inte vet vad det är kan ni läsa om det här men snabbt förklarat är det skattjakt med hjälp av gps och en internetsida.

Förra året fixade vi till massa gamla cyklar här nere i stugan så nu har vi fungerande cyklar till 10 personer. Häromdagen när maken och svågern var ute på golfrunda bestämde vi andra oss för att sticka i väg på en liten runda. Vi har fått en fantastiskt fin cykelväg ända in till stan så Lillebror har äntligen lärt sig att cykla!!

Vi packade ner fikakorg och laddade gps:en med tre cacher, precis när vi skulle ge oss iväg öppnade sig himmlen. Efter att ha väntat en stund till så kunde vi ändå ge oss iväg, det mullrade lite oroväckande lite längre bort men vi hade tur att klara oss.

Första cahchen låg i en kohage, tack och lov var det inga kossor där just då men Morris hittade spåren av dom och det första han gjorde var att lägga sig rakt ner i en koblaja, det var ingen som ville gosa med honom mer den eftermiddagen. En fikastund, två chacher till, en snok som gjorde att jag gjorde ett personbästa i stående höjdhopp (Stenmark, släng dig i väggen) och en underbar cykeltur på säkert över milen blev det den dagen. Barnen var superduktiga, de tre yngsta trampade på utan några växlar på cyklarna och Lillebror på sin minicykel, hans ben gick som trumpinnar, det blev en underbar eftermiddag!

På G!

Inte helt lätt att hitta en liten filmburk men skam den som ger sig!

Oskyldig min men ser ni den fräscha gröna färgen på sidan?!

På kvällen hade min matlagningsintresserade syrra planerat middagen, det var dancing chicken som gällde. Man skulle fylla en tom konservburk med massa gott och sedan trä kycklingne över den och ställa den på grillen, sedan skulle ångan från burken gå rätt in i kycklingköttet. Ett tips innan man gör den maträtten kan vara att kolla upp så att man har konservburkar!! Efter mycket letande och funderande fick hon ordning på det hela, tråkigt nog brändes kycklingen lite men när man tagit bort det svarta hade den verkligen en god smak!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar