söndag 24 juli 2011

Ljuvliga Lindos...

Ja jag vet att jag tjatar om våra bussturer men en dag gick färden till Lindos. Tydligen är det så att om man inte varit i Lindos har man inte varit på Rhodos och vi ville ju känna att vi varit på Rhodos så vi tog bussen de ca fem milen till den här vackra byn.

På ett berg i Lindos finns ett Akropolis, från början var det ingen av oss som var intresserade av att titta på det, vi var mer fokuserade på ännu en härlig strand men när vi var där så kände jag faktiskt att det här vill jag nog se. De andra i gänget hängde på och vi började röra oss frammåt för att ta oss upp på berget. När vi kommer in i början på kringelikrokvägen upp fanns det åsneskjuts, mamma B, barnen B, jag och våra barn bestämde oss för att ta åsna upp. Storasyster och Lillebror fick sitta på samma åsna och jag hade en egen och fick rida först. Till skillnad från familjen B hade vi en spurtåsna så vi drog om en hel hög med andra åsnor. Barnen tappade skorna i farten men den snälla åsnemannen plockade upp dom och sprang i kapp oss, när vi väl var uppe var Lillebror inte alls nöjd, han hade blivit lite rädd när åsnan pinnade på men vi andra var väldigt nöjda med den upplevelsen. Uppe på berget stod redan papporna och väntade men jag tror ändå att det var ett bra val vi gjorde i den 37-gradiga värmen.

Akropolis var otroligt vackert, helt fascinerande vad de kunde skapa på den tiden, utsikten ner mot havet var fantastisk. Efter en rundvandring på berget följde en härlig dag på stranden med en äkta grekisk lunch på en riktigt mysig taverna. Kvällen avslutades med en pizzapicnick vid havet på hotellområdet, det blev en av våra bästa dagar på hela resan!!

Lindos Akropolis!

På väg från åsnorna



Picnick vid havet!

        Så här glad blir man av pizzautflykt när man i väntan på pizzorna tagit sig en
drink med fina vännen K medan papporna tagit hand om barnen

2 kommentarer:

  1. .....vilken fin reseberättelse du har gjort Fia! För ca 1 timme sen funderade jag på vår resa och konstaterade för mig själv att just Lindosdan var en sån dag som är värd att minnas nu när det regnar o är 15 grader...KRAM Mamma B, pappa B och barnen B

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja visst hade vi det mysigt, och dessa duktiga barn som hängde med på alla äventyr utan något gnäll! kram till er alla!!

    SvaraRadera