onsdag 5 mars 2014

Sälen- dag 4

Idag var kropparna i bättre skick och maken och jag fick några fantastiska morgonåk i röda nypistade backar medan barnen var på skidskola, det var en euforisk känsla att susa ner i de i stort sett folktomma backarna.

Det är mycket tid för egna tankar när man är i fjällen, man står där i liften och filosoferar lite för sig själv och sedan har man backen ner då man ju också åker i sin egna värld. Jag funderar mycket på mina fjällsemestrar som barn, i mitt minne var det jag och pappa som åkte tillsammans, syrran och mamman fanns där i periferin. Jag funderar över vad jag och pappa pratade om, sa vi så mycket alls när vi åkte där i släpliften tillsammans? Jag kan känna att jag har samma känsla nu som då, när jag ser ankarliftar åka ner, hängandes där helt själva tycker jag att de ser ståtliga ut på något sätt.

Tillbaka till gårdagen, efter ett par underbara åk var det dags att göra ett sista för att då dra ner till barnen igen, vi lyckas då irra bort oss och istället för att ta en härlig backe med lite svårighetsgrad, ta Trollstigen. Det är då en smal passage genom skogen, full med trätomtar som sjunger och pratar. Ett himmelrike för alla barn kanske inte lika lyckat för mig och maken.

Efter skidskolan drog vi bort till Lindvallen där vi mötte upp tre andra familjer, åtta vuxna och åtta barn sammanlagt. Vi samlades vid en grillplats där lunchen avnjöts. En av Lillebrors närmsta vänner var där så de två drog i väg tillsammans i en lättare backe precis bredvid och Storasyster hängde med tre klasskompisar och ytterligare en tjej som är några år yngre.

Efter lunchen drog vi upp till den berömda stora snögubben sedan körde vi Gustavsbacken om och om igen. En härlig backe för oss vuxna med en rolig skogsåkning för barnen. Jag kan inte ens förklara hur duktiga barnen var, Lillebrors utveckling är enorm för var dag som går och både han och Storasyster flyger fram i skogsstigarna. Att ha de andra barnen runt sig var nog den bästa skidskolan man kunde ge dom!! En härlig dag slutade med en liten After ski-drink innan vi återigen åkte tillbaka hem till Tandådalen.
2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du skriver varje dag, så vi kan följa er. Vi väntar varje dag på en ny verklighetsberättelse om era äventyr i vinterlandskapet. Här får man vårkänslor med nysopade trottoarer. Kram till er alla!

    SvaraRadera
  2. Härligt med fjällsemester & glada barn i backen:) Det är otroligt hur fort barn lär sig & skidskola gör underverk. Visst är det kul att kunna åka tillsammans!
    Alfie trasslade in sig i skidorna (lite långa första dagen så det blev byte) och var lite som en bambi första timmarna på snö (backe är synd att kalla det), men efter 1 ½ timma i skidskolan hade han redan börjat greppa tekniken. Åkte knapplift själv dag 2. Precis som du skriver så lär sig barnen ju också jättebra av andra barn. Minns tex. när grannen skulle lära sin lille 2 årige son att gunga. Han tragglade många timmar tills Ebba (min systerdotter) kom (då 3 år) och visade. Det tog en minut så kunde han:)
    Ha en fortsatt go vecka! Kram

    SvaraRadera