söndag 2 mars 2014

Vi drar till fjällen....

...fest hela kvällen. Ja så sjunger ju Markoolio i en låt, familjen Granbackens låt är mer " vi drar till fjällen, sova hela kvällen".

Kl 07.04 drog vi i alla fall iväg igår, bra jobbat va med tanke på att vi bestämt att vi skulle sitta i bilen kl 07.00! När vi var små och åkte till fjällen hade alltid mamma och pappa packat fullt bakom framsätena och sedan lade dom en stor filt i hela baksätet, över packning och upp på våra ryggstöd så vi kunde sitta jättemysigt. Eller ja, vi kunde väl i princip ha gjort kullerbyttor där bak eftersom det på vår tid inte behövdes säkerhetsbälten. Jag hade i alla fall försökt återskapa det mysiga så gott det gick med kuddar och filtar till barnen och de var väldigt imponerade.

Efter ca två timmar stannade vi för frukost. I småregn stod vi huttrandes utanför bilen och klämde i oss våra äggmackor. Det var verkligen så där rått, superkallt. Maken säger då " Jaha barnen, vi kunde ha suttit vid vårt köksbord och ätit i värmen om det inte var så att eran mamma alltid åt så här när hon var liten och åkte till fjällen". Då höll äggmackor och kaffet på att spruta ur näsan på mig för jag fick ett skrattanfall, men visst är det så, att man vill återskapa sina fina barndomsminnen för sina egna barn!!

Väl på plats i Sälen kom vi fram till vår lilla stuga, en liten stuga helt inredd som en fjällstuga ska i 70-talsbruna toner och furu. Barnen var i extas över hur mysigt det var, en annan fick lite mer kliande fingrar över hur man skulle kunna göra om den.

Vi packade i alla fall snabbt upp våra saker och drog på oss långkalsongerna för att dra till backen. Väl där hyrde vi skidor åt barnen och sedan drog vi ut i barnbacken. Dom lär sig otroligt fort, första gången fick de hjälp att få knappliften mellan benen men redan andra gången fixade de den helt själva. Storasyster fattade direkt hur tekniken var så hon och jag blev ett team resten av eftermiddagen. Lillebror hade inte riktigt samma kontroll, han har lite svårt att trycka ifrån tillräckligt men han kämpar på jättebra och båda tycker att det är jättekul.

Storasyster funderade på om vi inte kunde testa en annan nedfart som man åkte ankarlift upp i för som hon så " Vi måste utmana oss själva lite".

Kvällen spenderades först i bastun och sedan sovandes framför melodifestivalen, med andra ord precis som den bör när man är i fjällen!!

Det är ändå rätt mysigt att smyga upp här på morgonen, familjen sover fortfarande, jag sitter i soffan med en filt om mig och har utsikt över fjället. Livet är bra härligt!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar