måndag 31 mars 2014

Dagens tips....

I lördags var stora telefonbytardagen, Storasyster skulle få ett abonnemang och Lillebror, som börjat röra sig utanför tomtgränsen, skulle få överta hennes gamla kontantkort och därmed också hennes gamla nummer. Alla nöjda och glada. För att meddela alla Storasysters vänner att hon hade ett nytt nummer gjorde vi så kallade gruppchatter, det blev två grupper då telefonen tyckte att det blev för mycket att skicka till alla hennes kontakter på en gång. Den ena gruppen bestod av de av hennes vänner som inte kan skicka Imessege (dvs gratis sms mellan IPhones) och den andra av de som då har IPhone, det blev 17 personer i varje grupp.

Sms:en skickades iväg från hennes gamla telefonnummer och allt var frid och fröjd med den gruppen som inte har IPhone.

Plötsligt plingar det till i varenda telefon här i huset, inklusive Ipaden, ett första meddelande dyker upp på allas våra telefoner:

"Har du ny telefon?"

Sedan fortsätter det i evighet. Varje gång någon svarar på hennes första sms där hon meddelar sitt nya nummer får vi andra 16 personer det sms:et, ALLA får det utan Storasyster eftersom hon skickade det från den gamla telefonen. Jag trodde att jag skulle bli GALEN av alla dessa sms! De flesta bestod av:

"Vgn??" (Vad Gör Någon?)

Kanske inte en fråga Storasysters mamma, pappa, mormor, fastrar och moster ville svara på. Tillslut skrev jag ett sms där jag förklarade att ALLA får de här sms:en och att de måste sluta skriva i den här chatten. Då lugnade det ner sig...


....till söndagen kom och alla i stället började presentera sig. Här kan också tilläggas att tioåringar INTE riktigt förstår sarkasm. Efter att diverse kompisar till Storasyster hade presenterat sig, en pojkvän, en kille som påstod sig vara hennes "kill BFF" (best friend forever) mfl skrev syrran att hon var hennes Moster. Den bet inte någonstans, istället för att inse att det fanns vuxna på chatten verkade alla tycka att hon var trevlig som gav sig till känna.

Fram på söndag eftermiddag när det fortfarande plingade med jämna mellanrum fick Storasyster sätta sig och skicka ett och ett sms till alla sina kompisar och be dem sluta svara i chatten.

Vad är då dagens tips? Skapa INTE gruppchatter som består av blandade åldersgrupper, vi har INTE samma syn på hur ofta man kan skicka ett sms med frågan " Vad gör någon?"

Till alla er som fått utstå den här sms-terrorn i helgen, VI BER SÅ HEMSKT MYCKET OM URSÄKT!!

Till Apples utvecklare säger vi en sak: Jobba på att fixa en knapp där man kan gå UR en gruppchatt!!

2 kommentarer:

  1. Många sms blev det!!
    Moster

    SvaraRadera
  2. Hi, hi.....det var kul att läsa om det i alla fall!
    Kram

    SvaraRadera