söndag 11 december 2011

Trädkalender...

Barnen har en kalender i form av ett träd som man varje dag hänger upp små dekorationer i. Från början spelade det en hiskeligt falsk julmelodi varje gång man satte igång det men tack och lov så gick den funktionen sönder för något år sedan så nu snurrar det bara sakta samtidigt som det skiftar lite i färg.

Varje morgon när barnen kommer ner har tomten varit där och lagt en sak i dagens låda, det är ju samma saker från år till år. Nu har tomtarna lite svårt att komma ihåg det här med att fylla lådan varje kväll så ibland vaknar man med ett ryck och kommer på att man nog måste springa ner och hjälpa tomten lite. Häromdagen hade både tomtefar och tomtemor lyckats att fylla samma lucka, jag tror att de har lite problem med kommunikationen, kan det vara julstressen??

Sedan är det ju också så att tomtemor har ett mer uträknat system på vilken sak som ska vara i vilken lucka. Jag menar, pepparkaksgubben, den ska ju givetvis vara i lucka nr 13, den stora stjärnan ska vara i 24:e luckan och tomten ska vara i lucka 23. Tomtefar verkar inte alls ha samma tanke, han tar bara något, helt oplanerat och trycker i luckan. Jag säger bara en sak, karlar!!










1 kommentar:

  1. Den ser kul ut!
    Ibland undrar jag också om vi verkligen kommer från samma planet.....
    Kram

    SvaraRadera